در چهارمین کارگروه غارشناسی استان مصوب گردید:

موزه غار و کارست در شرکت آب منطقه ای کرمانشاه تاسیس شد

در جلسه ای که با میزبانی شرکت و با حضور نمایندگان عضو کارگروه غارشناسی استان در محل سالن جلسات شرکت برگزار گردید تاسیس موزه غار و کارست در شرکت آب منطقه ای کرمانشاه با اهداف آموزشی و ترویج فرهنگ حفاظت از میراث کارست مصوب و مقرر گردید پیگیری های لازم برای تجهیز و تکمیل این موزه کم نظیر آغاز گردد.

به گزارش برقآب، به نقل از روابط عمومی شرکت آب منطقه ای کرمانشاه در جلسه ای که با میزبانی شرکت و با حضور نمایندگان عضو کارگروه غارشناسی استان در محل سالن جلسات شرکت برگزار گردید تاسیس موزه غار و کارست در شرکت آب منطقه ای کرمانشاه با اهداف آموزشی و ترویج فرهنگ حفاظت از میراث کارست مصوب و مقرر گردید پیگیری های لازم برای تجهیز و تکمیل این موزه کم نظیر آغاز گردد.

در این جلسه که به میزبانی شرکت آب منطقه ای کرمانشاه برگزار گردید، نخست مهندس علی مرادی معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای کرمانشاه (به نمایندگی از مدیرعامل و رئیس هیئت مدیره) ضمن خیرمقدم به حاضرین در جلسه، به ذکر خلاصه ای از اهمیت کارست و غار در همه جوانب زندگی انسان پرداخت. وی ترسیم نقشه راه، تقسیم و تسهیم کار و ایجاد بانک اطلاعاتی کارست و غار را از اهم فعالیتهایی دانست که به همگرایی و هم افزایی بیش از پیش نیازمند است. دکتر امجد ملکی دانشیار ژئومورفولوژی گروه جغرافیای دانشگاه رازی نیز با سخنان مبسوطی از اهمیت حیاتی کارست و غار در تکوین حیات انسان و تنوع زمین شناختی سخن گفت و خاطر نشان ساخت که حیات زاگرس مرهون توسعه بیش از ۳۵ درصدی منابع کارستی است. وی با اشاره به اهمیت گردشگری پایدار در کارآفرینی و اشتغال خاطرنشان ساخت که هنوز ظرفیتهای واقعی کارست و غار استان برای بسیاری از سرمایه گذاران ناشناخته است و باید برنامه ریزی های مدونی بر اساس اصول توسعه پایدار برای حفاظت و بهره برداری از این منابع طبیعی ارزشمند صورت گیرد. دکتر ملکی آسیب به کارست را معضلی جدی دانست که می تواند در آینده امنیت غذایی و توسعه پایدار مسائل بغرنجی را به بار آورد.

در ادامه دکتر وحید اکملی دانشیار گروه زیست شناسی دانشگاه رازی با ارایه سخنرانی پیرامون حفاظت و تنوع زیستی در غارهای کارستی به بیان مهمترین گونه های غارزی استان و دسته بندی آنها پرداخت. دکتر اکملی با بیان اهمیت نامگذاری گونه های جدید بر مبنای اسامی محلی و مکانهای کشف شده، انجام برنامه های ترویجی و حفاظتی را مهمترین راه برای صیانت از این منابع بی نظیر دانست و بر اهمیت آن تاکید کرد. در ادامه جلسه با دبیری آقای قره باغ دوست از اداره کل حفاظت محیط زیست استان سایر موارد مرتبط توسط اعضا مطرح و ضمن بازدید اعضا از محل پناهگاه بتنی در محوطه شرکت آب منطقه ای کرمانشاه، مقرر گردید موزه غار و کارست با همکاری همه سازمانها و ادارات عضو کارگروه (جهت اهدای اسناد و یافته های قابل انتقال غار و کارست) تاسیس و هماهنگی های لازم توسط مراجع ذی ربط برای تعریف سرفصل بودجه و تخصیص اعتبارات لازم صورت گیرد. در این جلسه نمایندگانی از اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان، هلال احمر استان، اداره کل ورزش و جوانان استان، اداره کل منابع طبیعی استان، دانشگاه رازی، شرکت توسعه گردشگری استان، اداره کل حفاظت محیط زیست استان حضور داشتند.