برگزاری جلسه کمیته عالی بهره وری انرژی و کاهش تلفات کشور در توزیع برق مشهد

جلسه کمیته عالی بهره وری انرژی و کاهش تلفات کشور با حضور مهندس مهدوی نیا رئیس کمیته و اعضای کمیته در شرکت توزیع نیروی برق شهرستان مشهد برگزار شد.

به گزارش دفتر روابط عمومی، در ابتدای این جلسه مهندس رمضانی مدیرعامل توزیع برق مشهد ضمن معرفی شرکت و جایگاه شهر مشهد در پذیرایی از زائران و مسافران و اهمیت جلوگیری از تلفات انرژی در بین شرکت های توزیع گفت: بررسی تلفات در همه شرکت های توزیع بر اساس درصد است در حالی که فضای ریالی و حساس ایجاد نکرده ایم و در کنار فعالیت های فنی متاسفانه این موضوع مغفول مانده است.

وی در ادامه با اشاره به پیک بار توزیع برق مشهد گفت: پیک بار توزیع برق مشهد همزمان با شبکه سراسری ۱۶۸۰ مگاوات و پیک بار غیرهمزمان با شبکه سراسری نیز ۱۷۸۳ مگاوات بوده است.

مهندس رمضانی ضمن تشریح نقشه چشم انداز و استراتژی توزیع برق مشهد و همچنین تشریح ویژگی های مدل بلوغ شبکه هوشمند (SGMM) گفت امروز SGMM به دنبال ایجاد مسیری شفاف به سمت شبکه هوشمند است و دراین حوزه، دنیا به سمت هوشمند سازی حرکت کرده است.

وی توسعه سازمان با رویکرد هوشمند سازی و ارتقاء بهره وری با رویکرد ناب سازی را از جمله اهداف نقشه استراتژیک توزیع برق مشهد عنوان کرد و با اشاره به بیانیه چشم انداز شرکت گفت: مهم ترین هدف ما در افق ۱۴۲۰ این است که به سازمانی هوشمند و ناب تبدیل شویم.

مهندس رمضانی در ادامه، گسترش حاشیه نشینی، ویلاسازی، حفر چاه های عمیق و رمز ارزها را از چالش های حوزه کاهش تلفات غیر فنی دانست و به تشریح برنامه های مدیریت بار تابستان ۱۴۰۱ پرداخت و گفت: در تابستان امسال مصرف انرژی بیشتر سازمان ها و ادارات مشهد کنترل پذیر گردید، ضمن اینکه در بخش های کشاورزی و صنعتی نیز با اقدامات کنترل پذیری، برنامه ریزی و هماهنگی های انجام شده به خوبی پیک بار سال جاری را پشت سر گذاشتیم.

مهندس مهدوی نیا رئیس کمیته عالی بهره وری انرژی و کاهش تلفات کشور نیز در این جلسه با اشاره به جایگاه توزیع برق مشهد در کشور گفت: توزیع برق مشهد از دیرباز یک شرکت نوآور، خلاق و پیشرو بوده و فرصت ها را بخوبی شناسایی کرده است.

این شرکت در عملیات خط گرم و مدل بلوغ شبکه هوشمند فرصت ها را بخوبی شناسایی کرده و همواره پیشرو می باشد. مدیران توزیع برق مشهد نیز از مدیران پیشرو هستند و با دانش و تجربه آنها امیدوارم این شرکت به بلوغ لازم برسد.

وی حضور جمعی از نخبگان را در کمیته عالی بهره وری انرژی و کاهش تلفات خاطر نشان کرد و گفت: هدف این کمیته، ارتقا متوازن شرکت های توزیع و تحول در سیستم تصمیم سازی و تصمیم گیری است. ضمن اینکه ارائه نظرها درحوزه کاهش تلفات و مدیریت مصرف و تصمیم ملی در این بخش از جمله اهداف کمیته عالی است.

دکتر قاسم پور مجری فهام شرق و جنوب وغرب کشور و عضو کمیته عالی بهره وری و کاهش تلفات انرژی نیز در این جلسه به تشریح اقدامات شرکت توزیع برق مشهد در حوزه کاهش تلفات و نصب کنتورهای هوشمند پرداخت و گفت: تعویض کل شبکه فشار ضعیف سیمی و تبدیل آن به کابل خودنگهدار، نصب ترانس های کم ظرفیت و کم تلفات، ترویج حساب شده مشترکین به برق رسانی به روش ولتاژ اولیه با رعایت مبلمان شهری و نصب MOF در نقاط تبادلی بین اموری برای تفکیک تلفات اموری از جمله این اقدامات بوده است.

وی در ادامه از پایش تلفات در شبکه به تفکیک سطوح ولتاژ و نصب کنتورمرجع ترانس و روشنایی معابر و پایش تلفات فشار ضعیف در مشهد خبر داد و گفت: اصلاح آدرس ها، امکان پایش روزانه تلفات، سامانه شناسایی و تشکیل پرونده برای مصارف غیرمجاز و رمز ارزها از دیگر اقدامات توزیع برق مشهد بوده است.

وی نصب بیش از ۱۰۷ هزار کنتور هوشمند را در شهر مشهد خاطر نشان کرد و با اشاه به ویژگی های خارج کردن لوازم اندازه گیری از محل مصرف گفت: کاهش هزینه نصب، عدم امکان دستکاری، حذف هزینه بازرسی ، کمک به کاهش تلفات و کاهش چالش های اجتماعی و اصلاح تابلو اندازه گیری از جمله مزایای این اقدام بوده است.

در ادامه جلسه، اعضای کمیته عالی گزارشی از اقدامات انجام شده در رویکردهای کاهش تلفات و مدیریت سمت تقاضا ارائه نمودند و در خصوص چالش ها و راهکارها به بحث و تبادل نظر پرداختند.

شایان ذکر است رئیس و اعضای کمیته عالی بهره وی و کاهش تلفات کشور پس از این نشست از پروژه های توزیع برق مشهد در حوزه کاهش تلفات و نصب کنتورهای هوشمند در سطح شهر مشهد بازدید بعمل آوردند.