مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقه ای یزد تشریح کرد

۹ طرح مرمت و تقویت سیل بند اجرایی شد

مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقه ای یزد از ادامه عملیات ترمیم و مرمت و بازسازی سیل بندهای استان یزد جهت عملکرد بهتر در برابر هرگونه سیل احتمالی از سوی شرکت سهامی آب منطقه ای خبر داد.

به گزارش برقآب، مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقه ای یزد از ادامه عملیات ترمیم و مرمت و بازسازی سیل بندهای استان یزد جهت عملکرد بهتر در برابر هرگونه سیل احتمالی از سوی شرکت سهامی آب منطقه ای خبر داد.
محمد مهدی جوادیان‌زاده مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقه‌ای یزد ضمن تشریح اقدامات صورت گرفته طی این مدت، گفت: با توجه به بارش‌های بی‌سابقه ناشی از پدیده جوی مونسون در روزهای ششم تا نهم مردادماه سال گذشته، اغلب رودخانه‌های استان شاهد جریان سیلاب بودند که خساراتی را به همراه داشت.
وی افزود: در رودخانه اعظم هرات، سیلاب با دبی حداکثر لحظه‌ای ۱۵۰ مترمکعب در ثانیه و با دوره بازگشت ۱۰۰ ساله و آورد تقریبی ۸ میلیون متر‌مکعب توسط سد خاکی خوانسار کنترل شد و از تشدید خسارت در پایین‌دست جلوگیری شد.
جوادیان زاده  افزود: در رودخانه گاشار ابرکوه نیز سیلاب با دبی حداکثر لحظه‌ای ۱۲۰ مترمکعب در ثانیه با دوره بازگشت ۵۰۰ سال رخ داد که جریانی با حجم تقریبی دو میلیون مترمکعب در مدت زمان ۴۲ ساعت وارد بند خاکی رحیم آباد ابرکوه شد.
جوادیان زاده بیان کرد: در بالادست بند صادق آباد تفت نیز با توجه به مقطع عرضی برداشت شده و در پایین ‌دست تقاطع سه رودخانه علی آباد، نصرآباد و سعید آباد، جریان قابل‌ملاحظه‌ای با حداکثر دبی لحظه‌ای ۲۰۴ متر‌مکعب در ثانیه با دوره بازگشت بیش‌از یک‌هزار سال اتفاق افتاد که با وجود بندهای صادق‌آباد، این جریان کنترل و از ورود آن به رودخانه تفت که میتوانست باعث طغیان رودخانه تفت و خسارت شدید به شهر تفت شود، جلوگیری شد.
این مقام مسئول با اشاره به متوسط آبگیری بیش از ۶۲ درصدی بندهای استان در مهار سیلاب، گفت: بسیاری از بندهای استان مانند بندهای رودخانه شور، کاسه رود، هنشک، ده عروس بهاباد، دربید یزد، کرخنگان و هرات‌های یک و دو، در جریان این سیل تا ۱۰۰ درصد آبگیری شدند و در مجموع عملکرد آنها در مهار سیلاب فوق العاده بود.
مدیر‌عامل  شرکت آب منطقه‌ای یزد یکی دیگر از طرح‌های در دست اقدام را مطالعه مرمت و بهسازی بندهای تغذیه مصنوعی مروست و بندهای موگردی بافق و مطالعه بازنگری بند تغذیه مصنوعی دره گاهان با مجموع اعتبار  ۷۵۰۰ میلیون ریال نام برد و افزود: مطالعه جهت مرمت و بهسازی سرریز بند تغذیه مصنوعی کرخنگان در  بوروئیه هرات که پس از ۱۹ سال در جریان این سیل آبگیری و قسمتی از سرریز آن تخریب شده بود با اعتبار ۱۳۴۰ میلیون ریال انجام و عملیات مرمت و بهسازی آن با تخصیص اعتبار ۷۶۵۰ میلیون ریال از محل اعتبارات ماده ۱۷ مدیریت بحران انجام شد.