مدیرکل دفتر بحران و پدافند غیر عامل:

۶درصد بلایای طبیعی جهان در ایران رخ می دهد

همایش مدیران مدیریت بحران و پدافند غیرعامل با حضور مدیرعامل و معاونان شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور و جمعی از مدیران این حوزه برگزار شد.

به گزارش برقآب، ناصر اکبری مدیرکل دفتر بحران و پدافند غیر عامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور، وضعیت آبی کشور را شرایطی خاص دانست و گفت: وضعیت موجود موجب شده تا اهمیت فعالیت در حوزه بحران و پدافند غیرعامل نیز وارد فاز تازه ای شده و این ضرورت را ایجاد کرده که پیش از هر اتفاق و حادثه ای، با مدیریت پیشگیرانه از بروز حوادث جلوگیری بعمل آوریم.

وی به بررسی وضعیت وقوع بلایا در دنیا اشاره کرد و افزود: بر اساس تحقیقات سازمان جهانی هواشناسی در ۵۰ سال اخیر، تعداد بلایای ناشی از شرایط آب و هوایی از سال ۱۹۷۰ پنج برابر افزایش یافته و بیش از ۹۰ درصد مرگ و میرهای ناشی از بلایای طبیعی مربوط به تغییرات جوی در کشور در حال توسعه رخ داده است.

مدیرکل دفتر بحران و پدافند غیر عامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور همچنین خاطر نشان کرد: با وجود اینکه ۵۶ درصد بلایا در کشورهای با درآمد بالا به وقوع می پیوندد فقط ۳۲ درصد مرگ ها در این کشورها رخ می دهد.

وی همچنین به مروری بر وضعیت وقوع بلایا در کشور پرداخت و گفت: ۳ درصد از مجموع شهرهای ایران در نواحی کم خطر قرار دارند. از ۲۳ مورد حوادث غیرمترقبه ممکن در کل جهان حدودا ۳۲ مورد آن در کشور ایران تجربه شده که شایع ترین آنها زلزله، سیل، خشکسالی، فرونشست زمین، آفات محصولات کشاورزی و آتش سوزی جنگل ها بوده است. در این زمینه ایران در حالی ۶درصد بلایای طبیعی جهان را به خود اختصاص داده که فقط یک درصد جمعیت جهان را داراست.

اکبری به تشریح چرخه مدیریت بحران پرداخت و افزود: پیشگیری، آمادگی، واکنش و نجات و بازسازی و توسعه ۴ مرحله مدیریت بحران است که می بایست قبل از بحران با پیشگیری از حوادث و سوانح و آمادگی در برابر آن، حین بحران مقابله و مواجهه صحیح با حوادث و بعد از بحران عادی سازی و بازسازی را مورد توجه قرار داد.

مدیرکل دفتر بحران و پدافند غیر عامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور مجموعه اقدامات جهت کاهش یا از بین بردن میزان خطرپذیری حوادث طبیعی و تکنولوژیکی بر جان و مال مردم در بلند را از ملزومات چرخه مدیریت بحران دانست و گفت: در این زمینه می بایست اقدامات لازم برای افزایش توان عملیاتی و ایجاد تسهیلات برای واکنش موثر در برابر حوادث محتمل را به صورت ویژه در نظر گرفت.

اکبری تشکیل ستاد فرماندهی بحران، برآورد سریع اولیه از وضعیت تاسیسات و تعیین خسارات اولیه، درخواست و تامین نیازها، ایمن سازی محیط کار و رفع آسیب تاسیسات فرعی را از اقدامات ضروری در مواقع بحران دانست.

وی همچنین افزود: تجهیز ناوگان مدیریت بحران، تامین برق اضطراری و دستگاه تصفیه و بسته بندی آب سیار، مطالعه و اجرای مدیریت ریسک و تاب آوری تاسیسات، انتقال ریسک حوادث و مطالعه و اجرای تامین آب در شرایط اضطراری را از جمله تکالیف برجسته شرکت های آب و فاضلاب در راستای مدیریت بحران به شمار می روند.

مدیرکل دفتر بحران و پدافند غیر عامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور در بخش دیگری از اظهارات خود به اهداف پدافند غیرعامل پرداخت و گفت: حفاظت از زیرساخت های حیاتی، تاسیسات و تجهیزات، افزایش قابلیت مدیریت بحران، افزایش ضریب امنیتی و ایمنی کشور، افزایش پایداری و تداوم فعالیت ها، ارتقای آستانه مقاومت مردمی، حفاظت سایبری از کشور و استمرار خدمات ضروری را از جمله اهداف پدافند غیرعامل خواند.

اکبری در بخش پایانی اظهارات خود گفت: گستره فعالیت های شرکت ها، کمیت و کیفیت ابعاد وظایف و مسئولیت های محوله، تعدد و پراکندگی و قدمت تاسیسات و تجهیزات و حساسیت عنصر حیاتی آب، بی وقفه بودن فعالیت های شرکت های آبفا در عملیات مربوط به احداث، توسعه و بهره برداری تاسیسات و تجهیزات به ویژه در شرایط دشوار اجتماعی و اقتصادی، مدیران و عاملان کار شرکت های آبفا را در معرض حوزه های متعدد ریسک قرار می دهد و مدیران این شرکت ها همواره باید پاسخگوی پیامدهای هرگونه حوادث ناشی از نقص ضوابط و هنجارهای ایمنی کار در حیطه مدیریت خود باشند.