آغاز عملیات اجرایی بیش از ۱۹ هزار مگاوات نیروگاه طی برنامه ششم توسعه

معاون توسعه طرح‌های شرکت برق حرارتی گفت: در طی دوره برنامه ششم توسعه (۱۳۹۶_ ۱۴۰۰) عملیات اجرایی ۱۹ هزار و ۷۷۴ مگاوات نیروگاه آغاز شده که بخشی از آن به بهره‌برداری رسیده و بخشی نیز در حال احداث است. به گزارش پایگاه خبری برق حرارتی، حمیدرضا عظیمی در گفت‌وگو با شبکه خبر با تاکید بر […]

معاون توسعه طرح‌های شرکت برق حرارتی گفت: در طی دوره برنامه ششم توسعه (۱۳۹۶_ ۱۴۰۰) عملیات اجرایی ۱۹ هزار و ۷۷۴ مگاوات نیروگاه آغاز شده که بخشی از آن به بهره‌برداری رسیده و بخشی نیز در حال احداث است.

به گزارش پایگاه خبری برق حرارتی، حمیدرضا عظیمی در گفت‌وگو با شبکه خبر با تاکید بر اینکه تا پایان برنامه ششم توسعه حدود دو هزار و ۱۰۰ مگاوات نیروگاه جدید وارد مدار می‌شود، افزود: در طی این برنامه ۱۱ هزار مگاوات ظرفیت جدید وارد مدار شده است که از این میزان حدود سه هزار و ۲۰۰ مگاوات در طی این برنامه شروع و به بهره‌برداری رسیده است.
عظیمی خاطرنشان کرد: ۱۱ هزار و ۷۸۱ مگاوات نیروگاه در حال اجرا است و چهار هزار و ۸۳۵ مگاوات نیروگاه نیز در دوره پیشبرد قرار دارد.
معاون توسعه طرح های شرکت برق حرارتی گفت: هر نیروگاهی برای رسیدن به مرحله اجرا نیاز به برخی اقدامات مانند آماده‌سازی زیرساخت‌های لازم اولیه، تامین منابع مالی وسایر تمهیدات دارد.
وی با اشاره به اینکه در بند”ت” ماده ۴۸ قانون برنامه ششم توسعه پیش بینی ایجاد ۲۵هزار مگاوات نیروگاه شده است، گفت: سهم نیروگاه‌های حرارتی از این میزان سه هزار و ۷۰۰ تا چهار هزار مگاوات در هر سال است. در حال حاضر ۸۱ درصد از ظرفیت منصوبه نیروگاهی کشور متعلق به نیروگاه‌های حرارتی است و از میزان کلی تولید برق کشور ۹۱ درصد سهم این نیروگاه‌ها است.
عظیمی دوره احداث نیروگاه های حرارتی را ۳ سال دانست و افزود: بنابراین تاکنون در برنامه ششم توسعه حدود ۱۱ هزار مگاوات نیروگاه به بهره‌برداری رسانده‌ایم و تاپایان این برنامه نیز حدود دو هزار و ۱۰۰ مگاوات دیگر وارد مدار خواهیم کرد.
معاون توسعه طر‌ح‌های شرکت برق حرارتی ادامه داد: در برنامه هفتم توسعه نیز ۱۴ هزار و ۵۰۰ مگاوات نیروگاه جدید وارد مدار می‌شود.
وی در بخش دیگری از سخنان ظرفیت نیروگاه برقابی کشور را حدود ۱۲ هزار مگاوات برشمرد و افزود: در حال حاضر به دلیل افزایش دما و شرایط کم آبی در کشور تنها دو تا چهار هزار مگاوات از نیروگاه‌های یاد شده در مدار تولید هستند
معاون توسعه طر‌ح‌های شرکت برق حرارتی با عذرخواهی از مردم بابت خاموشی‌های چند روز اخیر در کشور، گفت: مشکل اصلی امروز صنعت برق به مباحث اقتصادی آن بازمی‌گردد؛ طبیعتا زمانی که قیمت تمام شده سه تا چهار برابر قیمت فروش باشد چنین اتفاقاتی نیز در کشور رخ خواهد داد.
عظیمی با تاکید بر اینکه جهش‌های ارزی در کشور روند پرداخت مطالبات سرمایه‌گذاران و تولید کنندگان تولید برق را دچار مشکل کرده است، گفت: شرکت‌های خصوصی می‌بایست تعهدات خود را به بانک‌های عامل و صندوق توسعه ملی پرداخت کنند. زمانی که نتوانیم منابع لازم را در اختیار آن‌ها بگذاریم طبیعتا آن‌ها نیز بدهکار شده و دچار مشکل می‌شوند؛ در حال حاضر طلب‌ سرمایه‌گذاران ما در بانک مرکزی به ۴۰۰ میلیون یورو رسیده است، طلب سرمایه‌گذارانی که نیروگاه‌های آن‌ها بایستی ظرف یکی دو سال آینده وارد مدار شود.
معاون توسعه طر‌ح‌های شرکت برق حرارتی اقتصاد صنعت برق را بیمار دانست و افزود: در حال حاضر با وجود بالا بودن قیمت تمام شده برق، منابع دریافتی بسیار اندک است. بنابراین بایستی هر چه سریعتر با کمک دولت، مجلس و سایر بخش‌ها به شرایط خاص اقتصاد صنعت برق سروسامان بدهیم.