کاهش ۳۳ درصدی حجم مخازن سدهای استان مرکزی

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای مرکزی از کاهش ۳۳ درصدی حجم مخازن سدهای استان و کاهش ۷۰ درصدی ورودی آب به این سدها نسبت به سال گذشته خبر داد. به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای مرکزی، مهندس عزت اله آمری در دومین جلسه شورای حفاظت از منابع آب و کارگروه سازگاری با کم […]

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای مرکزی از کاهش ۳۳ درصدی حجم مخازن سدهای استان و کاهش ۷۰ درصدی ورودی آب به این سدها نسبت به سال گذشته خبر داد.

به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای مرکزی، مهندس عزت اله آمری در دومین جلسه شورای حفاظت از منابع آب و کارگروه سازگاری با کم آبی با اشاره به کاهش ۴۴.۵ درصدی بارندگی ها در این استان اظهار کرد:حجم مخازن سدهای استان نسبت به سال گذشته ۳۳ درصد کاهش را نشان می دهد.

مهندس آمری گفت: استان مرکزی دارای دو سد بزرگ الغدیر ساوه و کمال صالح شازند است  که در حال حاضر ۷۱ درصد سد کمال صالح و ۶۰درصد سد الغدیر ساوه پر است و در مقایسه با سال گذشته که ۹۷ درصد سد کمال صالح و ۹۵ درصد سد الغدیر ساوه پر بود کاهش ۳۳ درصدی را نشان می دهد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای مرکزی تأکید کرد: از ۲۷۷ میلیون متر مکعب حجم کل مخزن سد الغدیر در حال حاضر ۱۶۶ میلیون مترمکعب آن پر است و از ۹۵ میلیون مترمکعب حجم کل مخزن سد کمال صالح، ۶۷ میلیون مترمکعب آن پر است که در سال گذشته همین زمان ذخیره سد الغدیر  ۲۴۶میلیون متر مکعب و ذخیره سد کمال صالح ۹۲ میلیون مترمکعب بوده است.

مهندس آمری افزود: در سال گذشته همین زمان کل ورودی سد الغدیر ساوه ۲۲۸ میلیون مترمکعب بوده ولی امسال به ۷۲ میلیون مترمکعب رسیده است و ورودی سد کمال صالح در سال گذشته ۱۰۷میلیون متر مکعب بوده که امسال به ۲۷ میلیون مترمکعب رسیده است.

وی گفت:حجم ورودی سد ساوه در سال آبی جاری نسبت به سال گذشته ۶۸ درصد کاهش و حجم ورودی سد کمال صالح ۷۵ درصد کاهش را نشان می دهد.

 

امسال آبی جهت کشت پاییزه در شبکه آبیاری و زهکشی سد ساوه توزیع نخواهد شد.

مدیر عامل شرکت آب منطقه ای مرکزی گفت: امسال و با وجود شرایط خشکسالی، آبی از سد الغدیر برای کشاورزان شبکه آبیاری و زهکشی ساوه به منظور کشت پاییزه تخصیص پیدا نخواهد کرد چرا که باید آب موجود در سد را برای باغات و آب شرب این شهر ذخیره کرد.

مهندس عزت اله آمری در دومین جلسه شورای حفاظت از منابع آب و کارگروه سازگاری با کم آبی با اشاره به کاهش حجم آب سدهای استان تآکید کرد: امسال و با تداوم شرایط خشکسالی، آبی از سد الغدیر برای کشاورزان شبکه آبیاری و زهکشی ساوه به منظور کشت پاییزه تخصیص پیدا نخواهد کرد چرا که باید آب موجود در سد را برای باغات و آب شرب شهر ذخیره کرد.

مهندس آمری در خصوص وضعیت سد کمال صالح نیز گفت: وضعیت این سد برای شرب و صنعت به نسبت مطلوب تر است اما باید تعدادی از چاهها در شبکه شرب شهری فعال شوند و تمام  تلاش ما بر این است که نگذاریم در هیچ یک از شهرهای استان مشکلی برای تأمین آب شرب مردم به وجود بیاید و اگر مشکلی هم باشد به واسطه قطع برق و موقتی خواهد بود.

وی با اشاره به اینکه در برخی اخبار از تنش آبی در شهرهای تفرش و مامونیه صحبت شده است، اظهار کرد: به لطف خدا و به واسطه وجود اجرای طرح های آبرسانی در هیچ یک از شهرهای استان مشکلی در تأمین آب شرب وجود ندارد و در شهرهای تفرش و مآمونیه در نقطه سربه سر هستیم و ممکن است با افزایش  مصرف، فشار آب کمی کاهش یابد ولی قطعی نخواهیم داشت.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای مرکزی همچنین افزود: برای عبور از این مشکل، از مردم تقاضا داریم که با ما مشارکت داشته باشند و مصرفشان را مدیریت کنند تا همه بتوانند از این نعمت حیاتی بهره‌مند شوند.

وی در خصوص اجرای برنامه های سازگاری با کم آبی این شرکت در سه ماهه ابتدایی سالجاری بیان کرد: در راستای نصب کنتور حجمی هوشمند از ۷۰۰ کنتور هدفگذاری شده ، ۱۲۰ کنتور در سطح استان در سه ماهه ابتدایی سال جاری نصب شده که نشان از پیشرفت ۱۷ درصدی نسبت به پیش بینی ها دارد.

مهندس آمری ادامه داد: از ۶۰۰ مورد تعیین تکلیف چاههای فرم یک هدفگذاری شده ۴۵ مورد، از انسداد ۲۰۰ حلقه چاه غیرمجاز هدفگذاری شده ۷ مورد و از ۷۹۰ مورد اصلاح و تعدیل پروانه های بهره برداری هدفگذاری شده، ۱۵۰ در سه ماهه ابتدایی سالجاری انجام شده است.

مدیر عامل شرکت آب منطقه ای مرکزی در پایان برنامه های این شرکت جهت صیانت از منابع آب در شرایط خشکسالی برشمرد و افزود: پر و مسدود نمودن چاه های غیرمجاز در محدوده شعاع ۵۰۰ متری چاه های تأمین آب شرب، کنترل بهره برداری توسط چاه های پروانه دار در شعاع دو هزار متری، تشدید فعالیت گروه های گشت و بازرسی و برخورد با حفاری چاه های غیرمجاز، لزوم کنترل ساعت کارکرد مندرج در پروانه های بهره برداری چاه های کشاورزی برقی و بازنگری برنامه منابع و مصارف سدهای کمال صالح و الغدیر ساوه، لزوم ترویج الگوی کشت مناسب با شرایط سالجاری و پرهیز از کشت محصولات پرآب بر و دوباره کاری اراضی کشاورزی، اطلاع رسانی و فرهنگسازی در زمینه مصرف بهینه منابعآب و تصویب و تخصیص اعتبارات مورد نیاز منابع آب در کمیته برنامه ریزی شهرستان ها و استان از جمله این اقدامات هستند و تأکید کرد در این شرایط خشکسالی با تخلفات حوزه آب با جدیت برخورد خواهد شد.