پروژه های آبی کردستان مورد بازدید قرار گرفت

دکتر احمد حیدری معاون حقوقی، پشتیبانی و امور مجلس وزارت نیرو به همراه دکتر زارعی کوشا استاندار کردستان، مهندس اوسطی نماینده مردم قروه و دهگلان در مجلس، دکتر حبیبی معاون عمرانی استاندار، مدیران صنعت آب و برق استان و سایر مسئولان شنبه 23 اردیبهشت ماه ضمن بازدید از برخی از مهمترین پروژه های عمرانی و حوزه آب بررسی و دستورات لازم برای رفع موانع و تکمیل این پروژه ها را صادر نمودند.

دکتر احمد حیدری معاون حقوقی، پشتیبانی و امور مجلس وزارت نیرو به همراه دکتر زارعی کوشا استاندار کردستان، مهندس اوسطی نماینده مردم قروه و دهگلان در مجلس، دکتر حبیبی معاون عمرانی استاندار، مدیران صنعت آب و برق استان و سایر مسئولان شنبه ۲۳ اردیبهشت ماه ضمن بازدید از برخی از مهمترین پروژه های عمرانی و آب کردستان بررسی و دستورات لازم برای رفع موانع و تکمیل این پروژه ها را صادر نمودند.

به گزارش برقآب، به نقل از روابط عمومی شرکت آب و فاضلاب استان کردستان در بازدید از کارخانه ذوب آهن و مجتمع فروآلیاژ شهرستان قروه نیازهای این‌ مجموعه در حوزه های مختلف از جمله آب بررسی شد.

در این‌ جلسه دکتر حیدری با تاکید بر وجود ظرفیتهای مناسب آبی در استان به پیگیری های وزیر نیرو برای اجرای پروژه های این وزارتخانه در استان اشاره و انتقال آب سد آزاد به سنندج را از جمله کارهای بزرگ و جهادی این مجموعه عنوان کرد.

وی با بیان اینکه وزارت نیرو آمادگی لازم برای تامین آب و برق پروژه های اقتصادی را دارد خاطرنشان کرد: پروژه ذوب آهن قروه نیز از این قاعده مستثنی نیست؛ چراکه معتقدیم رشد تولید با بهره مندی از آب و برق میسر می شود.

مهندس فرهاد مدیرعامل شرکت آبفا کردستان نیز در این جلسه با اشاره به اجرای فروش پساب به مجموعه های صنعتی در قروه خاطرنشان کرد: مطابق قانون بودجه امسال امکان و زمینه واگذاری پساب به شرکتهای صنعتی در دهگلان نیز وجود دارد.

در ادامه دکتر حیدری و هیئت همراه  از سد و سامانه انتقال آب قوچم بازدید نمودند.

دکتر حیدری با بیان اینکه این پروژه تامین آب قروه و دهگلان را عهده دار خواهد شد گفت: امیدواریم این پروژه تا پیش از پایان سال به بهره برداری برسد.

دکتر زارعی کوشا استاندار کردستان هم با تقدیر از تلاشهای وزارت نیرو و مجموعه صنعت آب و برق در استان اطلاع رسانی صحیح و گسترده از دستاوردهای دولت در استان را مهم دانست و گفت: این کار از مصادیق امیدآفرینی در میان‌جامعه است.

وی با بیان اینکه پروه انتقال آب قوچم به قروه و دهگلان نگرانی ها در شرق استان را از بین می برد، گفت: بازطراحی و برآورد مجدد از پروژه باید در دستور کار قرار بگیرد.

مهندس فرهاد نیز پیرامون اقدامات انجام گرفته در حوزه تامین آب شرب این دوشهر حفر و تجهیز ۳ حلقه چاه در دهگلان و ۳ حلقه در قروه را در این راستا عنوان کرد و افزود: در قروه راه اندازی ۲ حلقه چاه دیگر در دست اقدام است.

وی با اشاره به پروژه آبرسانی به ۱۶۹ روستای استان در قالب طرح جهاد آبرسانی گفت: یکی از مهمترین این پروژه ها در روستای مالوجه قروه است که با اجرای مخزن و خط انتقال وارد مدار بهره برداری شده است.

در ادامه همچنین از ایستگاه پمپاژ سد سنگ سیاه بازدید به عمل آمد.

آبرسانی به شهر مالوجه دیگر پروژه ای بود که دراین سفر مورد بازدید قرار گرفت.

مهندس فرهاد در این زمینه با اشاره به تعریف ۱۶۹ روستا در طرح جهاد آبرسانی در استان کردستان گفت: آبرسانی به شهر مالوجه در قالب مجتمع قصلان و در راستای این طرح در نظر گرفته شد که شامل مخزن یکهزار مترمکعبی است و از ۶ کیلومتر خط انتقال مجتمع، ۳ کیلومتر مربوط به مالوجه است.

وی با تاکید بر اینکه این پروژه سه ماه قبل در راستای تاب آوری و ارتقای آبرسانی اجرا شد خاطرنشان کرد: به این ترتیب نیاز آبی شهر مالوجه به طور کامل تامین شد.

وی یاداور شد: علاوه بر طرح آبرسانی به ۱۶۹ روستا در قالب جهاد آبرسانی، ۹۹ روستا در قالب طرح ملی، ۱۲۰ روستا به عنوان فاز دوم جهاد آبرسانی و ۸۸ روستا در قالب اعتبارات استانی تعریف شده که با تکمیل این پروژه ها مجموعا آبرسانی به ۴۷۶ روستای استان انجام می شود که در تاریخ شرکت آب و فاضلاب بی نظیر و موجب افزایش رضایتمندی مردم استان خواهد شد.

برگزاری جلسه شورای هماهنگی مدیران صنعت آب و برق استان با حضور فرمانداران و مدیران صنعت آب و برق شهرستانهای قروه و دهگلان بخش پایانی سفر معاون حقوقی، پشتیبانی و امور مجلس وزارت نیرو به شهرستان قروه بود.

مهندس فرهاد در این جلسه اظهار کرد: از ۱۲۶ روستای قروه ۱۰۷ روستا معادل ۸۵ درصد جمعیت روستایی زیر پوشش اب شرب هستند.

وی افزود: در پروژه جهاد آبرسانی ۵۰۵ کیلومتر خط انتقال و ۲۶۴ کیلومتر اصلاح شبکه های آب اجرا خواهد شد.

به گفته وی در دهگلان نیز از مجموع ۱۰۷ روستا ۷۶ روستا معادل ۸۲ درصد جمیعت زیر پوشش آب شرب هستند.