رفع تصرف بیش از ۱۳۰ هکتار از حریم و بستر رودخانه های استان تهران

معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای تهران گفت: در سال گذشته بیش از ۱۳۰ هکتار از حریم و بستر رودخانه های استان تهران در جهت صیانت از منابع آبی و همچنین جلوگیری از ساخت و سازهای غیر مجاز رفع تصرف شد. به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای تهران، “احمدعلی قربانیان” […]

معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای تهران گفت: در سال گذشته بیش از ۱۳۰ هکتار از حریم و بستر رودخانه های استان تهران در جهت صیانت از منابع آبی و همچنین جلوگیری از ساخت و سازهای غیر مجاز رفع تصرف شد.

به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای تهران، “احمدعلی قربانیان” با بیان این مطلب اظهار کرد: همچنین در بخش آب های زیرزمینی نیز عملکرد مطلوبی از امورهای آب شاهد بودیم و با همکاری گروه های گشت و بازرسی امورهای منابع آب، تعداد هزار و ۳۵۸ حلقه چاه غیر مجاز در مجموع به عمق ۵۰ هزار و ۶۷۸ متر و آبدهی ۱۰۸۷ لیتر بر ثانیه مسدود شد که در نتیجه از برداشت غیرمجاز بیش از ۲۲ میلیون و ۶۱۳ هزار متر مکعب آب از سفره های آب زیرزمینی استان تهران جلوگیری بعمل آمد.

وی با بیان اینکه این اقدامات در راستای طرح احیاء و تعادل بخشی و حراست از منابع آب های زیرزمینی انجام شد، افزود: بیشترین تعداد چاه های مسدود شده به ترتیب در شهرستان های تهران، شهریار، شهرری، ورامین، دماوند و اسلامشهر می باشد.

 قربانیان در ادامه با اشاره به اینکه هزار و ۴۰۴ حلقه چاه غیر مجاز نیز در سال ۹۹ شناسایی شد که انسداد آن ها از طریق مراجع قضایی در حال پیگیری است، افزود: به منظور کنترل بهینه مصرف و جلوگیری از برداشت بی رویه آب از چاه های مجاز توسط بهره برداران، تعداد ۵۶۰ عدد کنتور هوشمند بر روی چاه های دارای پروانه بهره برداری نصب گردید. همچنین تعداد ۲۱۳ دستگاه حفاری غیر مجاز توقیف و به پارکینگ امورهای آب منتقل شده است.

معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای تهران با بیان اینکه به منظور حفظ و حراست از منابع ارزشمند آب های زیرزمینی، تعداد هفت هزار و ۵۴ حلقه چاه کشاورزی مجاز مورد کنترل و نظارت بر بهره برداری از آن ها قرار گرفته است، تصریح کرد: در سال گذشته در حوزه آب های سطحی و زیر زمینی سه هزار و ۷۳۹  اخطاریه صادر و هزار و ۸۱۲ فقره حکم قضایی مربوط به تجاوز به حریم و بستر رودخانه های استان اخذ و اجرا گردیده است.

قربانیان در پایان با تقدیر از همکاری دستگاه قضایی برای برخورد با متخلفان و متجاوزان به منابع آب سطحی و زیرزمینی خاطر نشان کرد: یکی از مهمترین وظایف حاکمیتی شرکت آب منطقه ای تهران، حراست از منابع آب های سطحی و برخورد با متصرفین بستر رودخانه ها و همچنین حفظ منابع آب های زیرزمینی و برخورد با متخلفینی است که با حفر چاه های غیر مجاز، صدمات جبرن ناپذیری به محیط زیست و منابع ارزشمند آبی وارد می کنند؛ چرا که برداشت های بی رویه آب سبب افت سطح آب های زیرزمینی شده و کاهش سطح آب‌های زیرزمینی خطرات و عواقب جبران ناپذیری از جمله ایجاد فروچاله، فرونشست زمین، شور شدن آب وکاهش کیفیت آب را در پی خواهد داشت، بنابراین با توجه به اهمیت موضوع، این شرکت از هیچ کوششی در جهت صیانت از منابع آبی دریغ نخواهد کرد.