برداشت اطلاعات مکانی بیش از یک میلیون مشترک در توزیع برق خراسان رضوی

با توجه به جایگاه کلیدی مشترکین برق در کلیه فرآیندهای خدماتی شرکت های توزیع، دسترسی به اطلاعات دقیق و جامع از موقعیت مکانی مشترکین و نحوه اتصال آنها به شبکه برق از اهمیت ویژه ای برخوردار است. سیستم GIS یک فناوری نوین به منظور مدیریت و تحلیل اطلاعات مکان محور محسوب می شود و با […]

با توجه به جایگاه کلیدی مشترکین برق در کلیه فرآیندهای خدماتی شرکت های توزیع، دسترسی به اطلاعات دقیق و جامع از موقعیت مکانی مشترکین و نحوه اتصال آنها به شبکه برق از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

سیستم GIS یک فناوری نوین به منظور مدیریت و تحلیل اطلاعات مکان محور محسوب می شود و با توجه به ماهیت مکانی بیشتر اطلاعات در شرکت های توزیع برق، استفاده از این زیرساخت، نقشی حیاتی در مکانیزه کردن فرآیندها و حرکت به سمت شبکه های هوشمند خواهد داشت.

در همین راستا مدیر دفتر GIS شرکت توزیع برق استان خراسان رضوی گفت: با هدف کاربردی سازی GIS در تمامی فرآیندهای مکان محور شرکت، برنامه ریزی پروژه جامع برداشت اطلاعات مشترکین، از سال گذشته آغاز شد. در این مسیر تلاش شد با بهره گیری از تجربیات سایر شرکت های توزیع، سریع ترین و مناسب ترین روش ممکن پیاده سازی و اجرا شود.

وی افزود : در شیوه تدوین شده، برداشت اطلاعات مکانی در حین فرآیند قرائت و با استفاده از تکنولوژی Mobile GIS انجام می شود. مامور قرائت در زمان برداشت مکانیزه اطلاعات مصرف مشترکین که با استفاده از نرم افزار اندرویدی و بر روی تبلت و یا گوشی انجام می شود، ملزم به ثبت موقعیت مکانی کنتور بر روی نقشه های جغرافیایی است و تا زمانی که اطلاعات مکانی ثبت نشده، فرآیند قرائت تکمیل نمی شود.

احسان یوسفی فرد در ادامه از امکان مشاهده موقعیت GPS ای کنتورخوان بر روی نقشه، دسترسی به نقشه های پارسل بیس شهری و تصاویر ماهواره ای آنلاین و آفلاین، امکان ثبت موقعیت مکانی کلیه کنتورهای موجود در یک تابلو کنتور به صورت تجمیع شده و کنترل موقعیت مکانی درج شده نسبت به مختصات محل ثبت اطلاعات، به عنوان قابلیت های پیاده سازی شده در نرم افزار قرائت به منظور برداشت دقیق اطلاعات یاد کرد .

مدیر دفتر GIS شرکت توزیع برق استان خراسان رضوی اظهار داشت: عملیات اجرایی پروژه، پس از طی فاز پایلوت و فراهم شدن مقدمات مورد نیاز، از ابتدای مرداد ماه و با شروع مرحله سوم قرائت، وارد فاز اصلی پیاده سازی شد. در دوره دو ماهه سوم قرائت و با همت بیش از ??? مامور و ناظر قرائت، اطلاعات مکانی بیش از یک میلیون مشترک بر روی نقشه های جغرافیایی ثبت و برداشت شده است. این پروژه از نظر بازه زمانی اجرا، دقت برداشت، هزینه های اجرای طرح و همچنین روش های پیاده سازی، در سطح کشور بدیع و منحصر به فرد محسوب می شود. طبق برنامه ریزی صورت گرفته و با تکمیل عملیات مربوط به برداشت اطلاعات مشترکین روستایی (که به صورت چهار ماهه و در دوره های زوج قرائت، مصرف آنها ثبت می شوند)، تا انتهای آبان ماه ????، کلیه اطلاعات مکانی مشترکین شرکت، شامل بیش از ??????? مشترک، برداشت و زیرساخت لازم به منظور استفاده های کاربردی از اطلاعات فراهم خواهد شد .