برتری صنعت برق کشور به لحاظ ظرفیت نصب شده و توان فنی و مهندسی

دکتر داود فرخزاد مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران در حاشیه بازدید اعضای کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: صنعت برق کشور در حال حاضر هم به لحاظ ظرفیت نصب شده و هم به لحاظ توان فنی و مهندسی در سطح منطقه حائز رتبه برتر می باشد و تداوم رشد اقتصادی کشور را مستلزم برخورداری […]

دکتر داود فرخزاد مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران در حاشیه بازدید اعضای کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: صنعت برق کشور در حال حاضر هم به لحاظ ظرفیت نصب شده و هم به لحاظ توان فنی و مهندسی در سطح منطقه حائز رتبه برتر می باشد و تداوم رشد اقتصادی کشور را مستلزم برخورداری از یک شبکه تامین انرژی الکتریکی مطمئن و پایدار دانست.

به گزارش روابط عمومی، “داود فرخزاد” در حاشیه این بازدید که با حضور “وزیر نیرو رضا اردکانیان” در مرکز راهبری شبکه برق کشور برگزارشد ،ظرفیت تحت مدیریت شبکه سراسری را چنین برشمرد و گفت: ظرفیت تحت مدیریت شبکه سراسری در بخش نیروگاهی ۸۵۵۰۸ مگاوات ظرفیت اسمی و در بخش پست انتقال، ۵۳۰ دستگاه پست انتقال ۴۰۰ و ۲۳۰ کیلوولت (ظرفیتی بالغ بر ۱۷۲ هزار مگاولت آمپر) می باشد.
وی مدار شبکه انتقال ۴۰۰ و ۲۳۰ کیلوولت را بیش از ۵۴۰۰۰ کیلومتر برآورد نمود.
ایشان در ادامه به ظرفیت نصب شده در سال ۱۳۵۷ اشاره کرد و افزود: در سال ۱۳۵۷ ظرفیت نصب شده شبکه سراسری برق کشور ۷۰۲۴ مگاوات بوده که در حال حاضر ۸۵۵۰۸ مگاوات می باشد. به عبارتی ظرف چهل ودوسال بعد از پیرروزی انقلاب اسلامی ظرفیت تولید برق کشور بیش از ۱۲ برابر شده است.
فرخزاد شاخص امنیت کلی شبکه برق کشور را موفقیت بزرگی برشمرد و گفت:از سال ۸۲ تاکنون در شبکه برق کشور فروپاشی سراسری اتفاق نیفتاده و این امرنشانگر پایداری سراسری شبکه برق کشور طی هجده سال گذشته بوده و این امر در صنعت برق کشور موفقیتی بزرگ بشمار می آید.
وی در پایان محورهای اصلی مدیریت و کنترل شبکه سراسری؛ را کنترل فرکانس شبکه، کنترل ولتاژ پست های انتقال شبکه، کنترل توان اکتیو و راکتیو، افزایش رؤیت پذیری پارامترهای اصلی شبکه، مدیریت و کنترل حوادث شبکه و پایش مستمر سیستم های حفاظتی شبکه برشمرد.

پایداری بیشتر شبکه با مدیریت مصرف بیشتر

هرچه بتوانیم مدیریت مصرف را بیشتر مدنظر قرار دهیم به ویژه در وسایل سرمایشی(کولر گازی) و تنظیم در جه بر روی ۲۵ و کولرهای آبی را روی دور کند قرار دهیم، می‌توانیم از پایداری بیشتر شبکه برخوردار شویم .

“مهندس مقیم زاده معاون راهبری شرکت مدیریت شبکه برق ” گفت: از ظهر روز ۲۸ تیر تاکنون رشد مصرف از ۶۰۰مگاوات به بیش از ۱۳۰۰مگاوات رسیده و از سقف های تعیین شده فراتر رفته است.
وی افزود: مناطق شمالی کشور میزان مصرف بیشتری را داشته ونیز دربرخی از مناطق غربی کشور شاهد روبه رشد مصرف هستیم.
مقیم زاده گفت: با توجه کاهش محدودیت ها ی بخش صنعتی در حوزه صنایع فولاد و سیمان، نیازمند همکاری بیشتر مشترکان هستیم تا این روند کاهش محدودیت ها تداوم یابد.
وی در پایان به میزان مصرف برق در کشور اشاره کرد و گفت: نزدیک به ۴۰درصد از مصرف برق کشور در تابستان مربوط به وسایل سرمایشی است.