معاون مهندسی و توسعه شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور از قشم مطرح کرد:

۱۲ هزار متر مکعب به ظرفیت تولید آب قشم اضافه می شود

معاون مهندسی و توسعه شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور در ادامه سفر به هرمزگان از تأسیسات نمک زدایی شهر درگهان در جزیره قشم و نیروگاه قشم مولد بازدید کرد.

مجید آقازاده حبشی در این بازدید که با هدف استفاده از ظرفیت آب تولیدی نیروگاه قشم مولد انجام شد، افزود: استفاده از این ظرفیت نیازمند بررسی مطالعاتی و فنی دقیق موضوع از لحاظ فنی و رعایت استانداردهاست که پس از تائید طبق ضوابط و مقررات خرید تضمینی انجام خواهد شد.

به گفته وی، این نیروگاه در فرایند تولید برق، حدود ۱۶ هزار مترمکعب ظرفیت تولید آب شیرین دارد که با اضافه کردن افزودنی‌ها و کاهش دما می توان برای شرب استفاده کرد.

معاون مهندسی و توسعه شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور با بیان اینکه در حال حاضر آب شیرین کن های در مدار بهره برداری کشور ظرفیت تولید ۴۵۰ هزار متر مکعب آب در شبانه روز در بخش شرب دارند، افزود: با هدف تامین و بهبود وضعیت آبی کشور ظرفیت سازی برای تولید ۲۰۰ هزار متر مکعب دیگر در حال ساخت است.

وی با اشاره به خرید تضمینی از سرمایه گذاران آب شیرین کن ها در کشور افزود: مبلغ ۲۵۲۰ میلیارد تومان برای خرید تضمینی تولیدی آب شیرین کن ها در بودجه امسال مصوب شده که تا کنون یک هزار میلیارد تومان آن تخصیص یافته است.

 آقازاده گفت: با توجه به ظرفیت سامانه های نمک زدایی و تصفیه خانه های آب شرب که توسط بخش خصوصی در حال ساخت و بهره برداری است پیشنهاد ۵ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومانی برای درج در لایحه بودجه ۱۴۰۲ درخواست شده است.

عبدالحمید حمزه پور مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب هرمزگان نیز با اشاره به ظرفیت تولید آب توسط آب شیرین کن ها در هرمزگان گفت: ۷ سایت فعال در جزیره قشم وجود دارد که ظرفیت شیرین سازی ۲۵ هزار متر مکعب در شبانه روز را دارند.

وی با اشاره به نیاز آبی قشم، از احداث و انتخاب سرمایه گذار برای سه سایت جدید آب شیرین کن در قشم خبر داد و گفت: این آب شیرین کن ها در روستاهای باسعیدو، تورگان و سلخ در حال احداث است که با تکمیل آن ۱۲ هزار متر مکعب به ظرفیت تولید آب این شهرستان اضافه خواهد شد.

حمزه پور همچنین با اشاره به آب شیرین کن درگهان ادامه داد، این سایت ۵۵۰۰ متر مکعب در شبانه روز ظرفیت دارد که نیاز آبی جمعیتی بالغ بر ۲۰ هزار نفر تامین می کند.