سخنگوی صنعت برق؛

نهادینه کردن ارزش انرژی وظیفه روابط عمومی هاست

سخنگوی صنعت برق: فعالیت روابط عمومی های صنعت برق در تابستان سال 1401، نتایج درخشانی در کاهش مصرف به دنبال داشته است.

به گزارش روابط عمومی، “مصطفی رجبی مشهدی” سخنگوی صنعت برق در ارتباطی از طریق ویدیو کنفرانس با نشست مدیران روابط عمومی صنعت برق کشور و جمعی از  مدیران ارشد صنعت برق، ضمن تقدیر از تلاش های روابط عمومی ها در تابستانی که گذشت گفت: فعالیت های روابط عمومی ها در تابستانی که پشت سر گذاشتم هنرمندانه بوده و تاثیرات چشم گیری از خود به جای گذاشته است. زمستان زمان خوبی برای نهادینه کردن ارزش انرژی در اذهان عموم مردم است لذا انتظار می رود روابط عمومی ها در راستای امیدآفرینی مردم همچنان تلاش کرده و نقش آفرین باشند.

مدیر عامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران اظهار داشت: روش هایی که در روابط عمومی های ما استفاده می شود به روز و الگو برای سایر دستگاه های خدمات رسان بوده و آموزش روش های کاهش مصرف مردم در صدر اقدامات آگاه سازی است.

رجبی مشهدی بیان کرد: سهم مصرف برق در مصرف نهایی انرژی در اغلب کشورها رو به افزایش است. در ایران نیز بررسی ها نشان می دهد که سهم برق در مصرف نهایی انرژی از ۷ درصد به ۱۱ درصد رسیده است. به سبب نیاز جدی و وابستگی برق، انرژی و برق به نوعی در صدر اخبار رسانه های دنیا قرار گرفته که نشانه اهمیت بالای آن است. اگر برق قطع شود، به دلیل وابستگی سایر زیرساخت ها به آن، در ارائه سایر خدمات نیز اختلال ایجاد می شود. در واقع ایستگاه های مخابراتی و انتقال آب و گاز همه به برق وابسته اند وی در راستای اهمیت موضوع انرژی گفت: مطالعات ده سال اخیر پیرامون هم بست آب، انرژی و غذاست که قیمت تامین برق را دوچندان می کند.یعنی اگر برق قطع شود، آب نیز ممکن است قطع شود و اگر این دونباشند، بحث کشاورزی و تولید محصولات استراتژیک به خطر می افتد.

 

سخنگوی صنعت برق افزود: امسال از نظر تامین انرژی برای تمام دنیا زمستان سختی پیش بینی شده به طوری که برخی از کشورها برای بخش خانگی خاموشی پیش‌بینی کرده اند و عدم توان تامین انرژی در این کشورها به مشکلی اساسی تبدیل شده و حتی برخی از کشورهای توسعه یافته جهان مجبور به استفاده از نیروگاه های قدیمی با سوخت زغال سنگ شده اند.

ایشان در ادامه به موضوع مهم بازدهی نیروگاه ها اشاره کرد و گفت: موضوع مهم دیگر، بازدهی نیروگاه های ماست که خوشبختانه متوسط آن در ایران بیش از ۳۹ درصد است و این یعنی شرایطی مشابه و شاید کمی بهتر از کشورهایی مانند ایتالیا. وی افزود: ما در ایران نیروگاه هایی با بازدهی کمتر هم داریم که از آنها در زمستان استفاده نمی کنیم و مختص دوران اوج بار تابستان هستند. چرا که این مزیت را دارند که به سرعت وارد مدار شده و به سرعت از مدار خارج شوند. وی افزود متوسط بازدهی نیروگاهی کشور در سال، شاخص بسیار خوبی برای مقایسه بازدهی نیروگاه هاست. همچنین لازم به ذکر است که نیروگاه هایی که در کشور ساخته می شود در رده F و سیکل ترکیبی هستند که بازدهی بالایی دارند و الویت وزارت نیروتکمیل بخش بخار نیروگاه های سیکل ترکیبی است.

سخنگوی صنعت برق در ادامه به انتظارات از روابط عمومی در زمستان اشاره کرد و بیان داشت: در زمستان ممکن است بر اثر بارندگی شدید، برف، باران و یا سیلاب شبکه تحت تاثیر قرار گیرد. در این شرایط لازم است روابط عمومی ها اطلاع رسانی به موقع به مردم در خصوص مدت زمان قطعی و یا تشریح اقدامات همکاران برای رفع مشکل و برگرداندن شبکه به حالت اول را مهم ترین ماموریت خود بدانند.

رجبی مشهدی بیان کرد: در اجرای برنامه “یکصد اقدام برای تابستان ۱۴۰۱، خوشبختانه اغلب برنامه ها نزدیک به ۱۰۰ درصد پیشرفت داشته اند.

وی افزود: تشویق به کاهش مصرف برای تابستان سال آینده موضوع مهمی است که بایستی روابط عمومی ها در این حوزه فعالیت بیشتری داشته باشند.

ایشان اشاره کرد: در سال ابتدایی اجرای این طرح، حدود ۴۰ درصد از قبوض مشمول پاداش صرفه جویی شدند و نکته جالب اینکه از هر ۳ قبضی که پاداش دریافت کردند، یک قبض رایگان یا بستانکار بوده است. این موفقیت بزرگی است و نشان می دهد که روابط عمومی ها توانستند هنرمندانه تاثیر فوق العاده ای در کاهش مصرف داشته باشند. لذا باید بتوانیم برای سال آینده، با اجرای طرحی فراگیرتر در این حوزه، سهم بیشتری به قبوض تشویقی اختصاص دهیم.

سخنگوی صنعت برق در تشریح طرح های آتی صنعت برق گفت: در ادامه طرح های موفق تابستان، ۱۴۰ اقدام برای سال دوم دولت پیش بینی کرده ایم. یکی از این برنامه ها این است که علاوه بر اقناع مردم، اعتماد آنها را نیز جلب کرده و باورپذیر بودن اقدامات صنعت برق را برای آنها نهادینه کنیم تا مردم در روزهای سخت سال، با کاهش مصرف همچنان در کنار صنعت برق باشند.

وی افزود: موضوع مهم بعدی مصرف برق ادارات است. تابستان امسال کاهش مصرف را از خودمان (بخش اداری) شروع کردیم. لازم است که اقدامات نظارتی بر مصرف ادارات و برخورد با پرمصرف ها در این بخش، مصور شده و در اختیار مردم قرار گیرد تا باورپذیرتر باشد.

رجبی مشهدی در ادامه این نشست بیان کرد: در روزهای اخیر مصرف گاز در بخش خانگی و تجاری افزایش قابل ملاحظه ای داشته ودر نتیجه ما باید از سوخت مایع بیشتری مصرف کنیم.

ایشان ادامه داد: برای زمستان امسال حداقل ۵ هفته خیلی سرد پیش بینی شده، لذا لازم است که در این دوره سخت در کنار همکارانمان در وزارت نفت باشیم و با ترویج کاهش مصرف برق و گاز در این خصوص تیم های مشترک تشکیل دهیم که می تواند اقدامی بسیار تاثیر گذار باشد.

سخنگوی صنعت برق گفت: پیش بینی می شود هفته آینده مصرف گاز در بخش خانگی افزایش بیشتری یابد لذا از همکاران در روابط عمومی ها می خواهیم با استفاده از دانش خود در زمینه اطلاع رسانی، هموطنان را به صرفه جویی در مصرف برق و گاز حتی به میزان ۱۰ درصد تشویق کنند تا بتوانیم برق همه مشترکان را با اطمینان بیشتری تامین کنیم. امیدوارم با همکاری خوب روابط عمومی ها بتوانیم در زمستان نیز مانند تابستان در تامین برق مشترکان سربلند باشیم.