به گزارش برقآب، به نقل از روابط عمومی شرکت توزیع نیروی برق خراسان شمالی؛ رئیس گروه GIS و مطالعات فنی سیستم این شرکت با بیان این مطلب گفت: از آن جایی که موضوع فعالیت هاي برداشت و ثبت اطلاعات مکانی شبکه های توزیع نیروی برق براي وزارت نیرو مسئله اي بسیار با اهمیت است، در همین راستا این شرکت به منظور برنامه ریزی برای توسعه شبکه برق استان با استفاده از نرم افزارهای برداشت و ثبت داده های مکانی شبکه های برق، قدم های اساسی برداشته است.
“حمید براتی” افزود: نوع فعاليت ها و کارکردهای سيستم شبکه توزیع برق از جمله حجم قابل توجه مشترکين، نیازمند استقرار انواع نرم افزارها و سخت افزارهای بر اساس استانداردهای روز و متعارف است که به کارگیری نرم افزارهای ثبت موقعیت مکانی داده ها مانند نرم افزار GIS نقش و جايگاه ويژه ای در شبکه های توزیع برق دارد، به گونه ای که با استفاده مستمر از این نرم افزارها می توان دستاوردهای علمی و فنی شبکه های توزیع برق را در سطح ملی مشاهده کرد.
وی ادامه داد: از آن جایی که استفاده از نرم افزارهای ثبت داده های مکانی از جمله نرم افزار GIS در شرکت های توزیع نیروی برق بسیار ضرورت دارد، خوشبختانه شرکت توزیع نیروی برق خراسان شمالی با جدیت فعالیت های GIS خود را از سال 1385 شروع کرد و توانست طی سال متوالی اطلاعات شبکه برق استان را برداشت و ثبت کند.
رئیس گروه GIS و مطالعات فنی سیستم ادامه داد: کارشناسان این شرکت با تلاش و پیگیری های خود، تمام اطلاعات شبکه های فشار متوسط و پست های توزیع کل استان و شبکه های فشارضعیف مراکز شهرستان های استان را تا پایان سال 1396 برداشت و اطلاعات آن ها در نرم افزار GIS ثبت کردند. هم چنین با رفع موانع موجود و استفاده از روش های ابتکارانه، شبکه های فشارضعیف باقی مانده و مشترکین کل استان را برداشت و ثبت اطلاعات تمامی تجهیزات در سال 99 به اتمام رسید.
“حمید براتی” با بیان این که شرکت توزیع نیروی برق خراسان شمالی توانست رتبه برتر GIS در سال 1401 از میان تمامی شرکت های توزیع کشور کسب کند، افزود: این شرکت تاکنون 100 درصد اطلاعات شبکه های فشار متوسط و فشار ضعیف استان برداشت و در نرم افزار GIS ثبت کرده است.
وی هم چنین با بیان این که این شرکت نخستین شرکت در میان شرکت های توزیع برق است که راه اندازی و استفاده از نرم افزار قدرتمند QGIS را اجرایی کرده است، در پایان تاکید کرد: طراحی شبکه های توزیع برق استان با استفاده از مدل واقعی عوارض با گرافیک بالا در نرم افزار GIS بدون افت سرعت اقدام دیگری است که نخستین بار در کشور توسط شرکت توزیع نیروی برق خراسان شمالی پیاده سازی شده است.