آخرین اخبار
اخبار صنعت برق

حجم معاملات قراردادهای گواهی ظرفیت به 2224 مگاوات رسید

به گزارش برقآب، به نقل از روابط عمومی، بر اساس گزارش معاونت بازار برق ایران، تاکنون 349 مشترک بالای 5 […]
حجم معاملات قراردادهای گواهی ظرفیت به 2224 مگاوات رسید
به گزارش برقآب، به نقل از روابط عمومی، بر اساس گزارش معاونت بازار برق ایران، تاکنون 349 مشترک بالای 5 مگاوات برای دریافت گواهی ظرفیت به شرکت بورس انرژی معرفی شده که در پی آن 661 معامله در تالار معاملات اوراق گواهی ظرفیت بورس انرژی انجام شده است.
بنابر این گزارش، ارزش مجموع معاملات انجام شده در تالار معاملات اوراق گواهی ظرفیت بورس انرژی تاکنون حدود 53 هزار و 23 میلیارد ریال و حداکثر قیمت معامله شده در این بازار برابر 81 میلیون و 298 هزار ریال بر کیلووات بوده است.
بر اساس این گزارش، تاکنون 4891 مگاوات درخواست خرید اوراق گواهی ظرفیت توسط مشترکین بالای 5 مگاوات از طرف شرکت مدیریت شبکه برق ایران به بورس انرژی معرفی شده و در پایان مهر ماه 1402 به میزان 1640 مگاوات گواهی ظرفیت برای عرضه وجود دارد.
لازم به ذکر است در مهر ماه سال جاری، به تعداد 15 معامله اوراق گواهی ظرفیت با حجم 14 مگاوات و با ارزش 1159 میلیارد ریال انجام شده است.
شایان ذکر است گواهی ظرفیت سندی است قابل معامله که با اجازه وزارت نیرو مبتنی بر ایجاد ظرفیت نیروگاهی قابل اتکای جدید و یا کاهش قدرت قراردادی مشترکان موجود صادر می‌شود. واحد گواهی ظرفیت کیلووات بوده که معرف تعهد تدارک یک کیلووات ظرفیت مطمئن نیروگاهی به مدت نامحدود است.