آخرین اخبار
دسته‌بندی نشده

آب مصرفی صنعت از آب اجتماعی جدا می‌شود

به گزارش خبرنگار «برقاب»، عیسی بزرگ‌زاده، سخنگوی صنعت آب کشور با بیان این مطلب در نشست خبری روز دوشنبه 29 […]
آب مصرفی صنعت از آب اجتماعی جدا می‌شود

به گزارش خبرنگار «برقاب»، عیسی بزرگ‌زاده، سخنگوی صنعت آب کشور با بیان این مطلب در نشست خبری روز دوشنبه 29 آبان‌ماه گفت: «وزارت نیرو در مورد بازتخصیص آب به صنایع پرآب پرسودده « آب مصرفی صنعت » که امکان دسترسی به آب‌های نامتعارف را دارند جدی است و به‌طورقطع قانون را اجرا می‌کند.»

او با بیان اسن که بازتخصیص آب از راهکارهای مهم در نجات کشور از کم‌آبی است، گفت: «ارزیابی کفه منابع و کفه مصارف در نقشه راه‌ آب کشور دیده شده و دنبال ایجاد تعادل بین این دو کفه هستیم.»

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی کلان منابع آب و تلفیق بودجه شرکت مدیریت منابع آب ایران در توضیح کفه منابع و منابع مصرف گفت: «کفه منابع را شامل آب‌های زیرزمینی، آب‌های سطحی، دریاها و آب‌های نامتعارف، و کفه مصرف شامل شرب و بهداشت است که باید هم آب شرب مردم ایران و هم‌زیست مندان ایرانی تأمین شود. باید بین کفه منابع و کفه مصارف تعادل برقرار باشد و اگر نباشد با ناترازی روبرو خواهیم بود و ناترازی در آب تهدیدکننده اقلیم است.»

او با بیان این که نقشه‌راه ‌آب کشور، آب را به دوبخشی آب اجتماعی و آب اقتصادی تقسیم کرده است، گفت: «آب اجتماعی مصارف شرب و بهداشت افراد ایرانی و زیست‌مندان ایرانی را شامل می‌شود. آب اقتصادی باید در جایی به مصرف برسد که بیشترین اثرگذاری را در ایجاد اشتغال و سرمایه‌گذاری داشته باشد.»

سخنگوی صنعت آب افزود: «بخش صنعت، مقصد آب اقتصادی است. باید منابع محدود آب ‌باز‌تخصیص در اختیار این بخش قرار گیرد و بند «ع» تبصره قانون بودجه امسال فرایند قانونی استفاده صنعت از آب‌های نامتعارف است.»

راه‌اندازی سامانه پایش چاه‌های کشور

او با اشاره به این که اکنون دو سوم دشت‌های کشور به‌ اضافه برداشت از سفرهای زیرزمینی دچارند، از راه‌اندازی سامانه پایش چاه‌های کشور با همکاری معاونت برق و انرژی وزارت نیرو خبر داد و گفت: «۲۲۰ هزار حلقه چاه مجهز به سیستم پایش و کنترل مصارف شده‌اند و بر همین اساس و در هفت‌ماهه امسال حدود یک هزار حلقه چاه بد مصرف تشخیص‌داده‌شده‌اند.»


بزرگ‌زاده افزود: چاه‌هایی که اضافه‌برداشت داشته‌اند برق مصرفی آن‌ها به برق خانگی محدود شده تا نتوانند برداشت کنند. همچنین ۲۱ هزار حلقه چاه نیز به فراخور اضافه برداشت داشته‌اند که برق آنها نیز به طور موقت محدود شده است و پس از این که مطرف‌کنندگان این چاه‌ها نسبت به مصرف قانونی تعهد بدهند رفع محدودیت می‌شوند.»

به گفته او، ۷۵ درصد مصرف آب کشاورزی توسط ۲۲۰ هزار چاه بدمصرف انجام می‌شود که امسال برای نخستین‌بار فرایند محدودیت برق اعمال شده است.

کاهش 22 درصدی بارش‌ها

سخنگوی صنعت آب با بیان این مطلب که میزان کل بارش‌های کشور از ابتدای سال آبی جاری تا ۲۷ آبان به ۲۰.۸ میلیمتر رسیده اس، گفت: «این میزان بارش در مقایسه با دوره بلندمدت (با بارش ۲۶.۶ میلیمتر) ۲۲ درصد کاهش دارد و در مقایسه با سال گذشته (که ۲۶.۷ میلیمتر بارش داشته ایم) ۲۲ درصد کاهش نشان می‌دهد.»

او در ارزیابی وضعیت سدهای کشور گفت: «میزان آب ورودی به سدها از ابتدای سال آبی جاری تا ۲۸ آبان ۲ میلیارد و ۴۷۰ میلیون متر مکعب بوده است. این رقم سال گذشته ۲ میلیارد و ۴۰۰ میلیون متر مکعب بوده که سه درصد بهبود نشان می‌دهد.»

به گفته بزرگ‌زاده، میزان خروجی آب از سدها از ابتدای سال آبی جاری تا ۲۸ آبان را چهار میلیارد و ۵۶۰ میلیون متر مکعب بوده که این میزان سال گذشته سه میلیارد و ۵۰۰ میلیون متر مکعب بوده که ۲۲ درصد رشد دارد: «موجودی آب مخازن سدهای کشور را ۱۹ میلیارد و ۶۲۰ میلیون مترمکعب است که سال گذشته این رقم ۱۸ میلیارد و ۲۰ میلیون مترمکعب بوده که رشد ۹ درصدی دارد.»

تهرانی‌ها مدیریت مصرف را جدی بگیرند

او وضعیت سدهای شرق استان تهران را نگران‌کننده دانست  و گفت: «این سدها با کاهش ۳۰ میلیون مترمکعبی نسبت به سال گذشته روبه‌رو شده‌اند.از همین رو شهروندان تهرانی باید مقوله مدیریت مصرف را جدی بگیرند تا مشکلی در تأمین آب ایجاد نشود.»