ایمپلنت دندان و پیوند استخوان
اگر قصد کاشت ایمپلنت های دندانی را دارید باید به صورت دقیق مورد معاینه پزشک قرار بگیرید. زیرا ممکن است برای کاشت ایمپلنت های دندانی نیاز به پیوند استخوان داشته باشید و اگر برای کاشت ایمپلنت های شما تشخیص داده شده است که نیاز به پیوند استخوان دارید تا پایان این مقاله با ما همراه شوید تا این موضوع را به طور کامل برای شما مورد بررسی قرار دهیم.
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره قیمت ایمپلنت دندان به همراه هزینه های درمان جانبی می توانید از صفحه ( اینجا ) دیدن فرمایید.
پیوند استخوان در ایمپلنت های دندانی چیست؟
برخی افراد دندان های خود را به دلایل متعدد مانند تصادف، پوسیدگی یا شکستگی از دست داده اند و بهترین روش برای دندان های از دست رفته کاشت ایمپلنت های دندانی است که در برخی موارد فرد بیمار ممکن است پیش از کاشت ایمپلنت نیاز به پیوند استخوان داشته باشد. دلیل این عمل جراحی این است که اگر می خواهید عمل کاشت ایمپلنت دندانی موفق داشت باشید به تراکم استخوانی کافی نیاز دارید از همین رو عمل پیوند استخوان انجام میدهند تا حجم کافی استخوان به دست بیاید و شرایط کاشت ایمپلنت های دندانی فراهم شود. اگر استخوان فک فرد تراکم مورد نظر را نداشته باشد یعنی استخوان فک نازک باشد یا ارتفاع آن کم باشد موجب این می شود که پایه ایمپلنت مستحکم نشود، با استخوان فک جوش نخورد، بعد از مدتی ایمپلنت های کاشته شده شل شوند و موجب شکست عمل جراحی کاشت ایمپلنت و عوارض بعد از آن می شود.
عمل پیوند استخوان برای چه کسانی ضروری است ؟
افرادی که قصد کاشت ایمپلنت های دندانی را دارند اما از تراکم استخوانی کافی برخوردار نیستند باید از پیوند استخوان استفاده نمایند. معمولا این افراد شرایط زیر را دارا می باشند:
- اگر دندان خود را مدت طولانی باشد که از دست داده باشید
- دچار بیماری لثه (پریودنتال) باشد.
- نقصهایی از زمان تولد
- آسیب یا ضربه به صورت
نکته : اگر مدت طولانی است که دندان خود را از دست داده اید به احتمال زیاد نیاز به پیوند استخوان دارید.
انواع پیوند استخوان در ایمپلنت دندان
اگر در محلی که دندان خود را از دست داده اید و قصد کاشت ایمپلنت دندانی دارید نیاز به پیوند استخوان باشد مواد این عمل به چند روش متفاوت تامین می شود که شامل موارد زیر می باشد و انواع آن عبارتند از:
- اتوگرافت : در این روش استخوان از بافت بدن شخص گرفته میشود
- آلوگرافت : در این روش استخوان از بانک بافت انسانی گرفته میشود
- زنوگرافت : مواد پیوند استخوان از بانک بافت حیوانی گرفته میشود
- آلوپلاستیک : مواد پیوند استخوان مصنوعی است
نکته : مواد پیوند استخوان معمولا از خود فرد، منابع انسان و یا منابع حیوانی تامین می شود البته نا گفته نماند که در برخی موارد از پیوند استخوان مصنوعی نیز استفاده می شود.
نحوه پیوند استخوان در ایمپلنت دندان
زمانی که فرد تراکم کافی استخوان را برای کاشت ایمپلنت ندارد با پیوند استخوان بافت استخوان را ترمیم می کنند که این عمل مانند داربستی عمل می کند، که کمک می کند استخوان فک خود را به سمت بالا بازسازی کند و به کمک آن رشد می کند.
برای انجام عمل جراحی پیوند استخوان باید با اشعه ایکس عکس برداری شود که در این تصاویر میزان استخوان از دست رفته را مشخص می کنند.در این روش جراحی ابتدا پزشک جراح بی حسی موضعی را تزریق کرده و بعد از آن لثه را برش داده و کمی جا به جا می کند تا استخوان ناحیه مورد نظر از فک مشخص شود و بعد از ضدعفونی کردن ناحیه مواد پیوند استخوان را در محل مورد نظر جایگذاری می کند همچنین دندانپزشکان در بیشتر مواقع مواد پیوندی را با یک غشا پوشانده و محل برش را بخیه میزنند.
در برخی موارد مشاهده می شود که دندانپزشک جراح پیوند استخوان را با پلاسمای پی آر پی ترکیب می کند و هدف پزشک از این کار افزایش سرعت بهبودی است البته این پلاسما از بدن خود فرد بیمار تهیه میشود.
مراحل پیوند استخوان در ایمپلنت دندان
مراحل پیوند استخوان برای کاشت ایمپلنت های دندانی را در مطلب زیر برای شما شرح داده ایم :
- بیحسی موضعی تزریق میشود
- روی لثه برشی ایجاد شده و بافت لثه کنار زده می شود
- استخوان فک قابلمشاهده بوده و باید ضدعفونی شود
- فضای خالی در استخوان فک با مواد پیوند استخوان پر می شود
- غشایی روی مواد پیوندی قرار می گیرد
- بافت لثه بخیه زده می شود
مزایای پیوند استخوان در ایمپلنت دندانی
اگر به هر دلیل دندان های خود را از دست داده اید و استخوان فک شما تحلیل رفته است با استفاده از پیوند استخوان می توانید فک خود را به شکل و حالت قبل خود باز گردانید و فک خود را واجد شرایط دریافت ایمپلنت های دندانی بکنید. البته باید بدانید پیوند استخوان برای دیگر کار های ترمیم هم مورد استفاده قرار می گیرد و مفید است.
معایب و عوارض پیوند استخوان برای کاشت ایمپلنت های دندانی
این عمل جراحی دارای برخی عوارض می باشد که بعد از گذشت چند روز برطرف می شود و ما این عوارض را در مطلب زیر ذکر کرده ایم :
- درد
- خونریزی
- تورم
- کبودی
در برخی مواقع نیز ممکن است دچار عوارض زیر شوید :
- خونریزی شدید
- عفونت
- آسیب عصبی
اگر دچار علائم زیر شدید، حتما به دندانپزشک خود مراجعه کنید :
- درد یا تورمی که بعد از هفته اول بدتر می شود
- خروج چرک از محل بخیهها
- تحلیل رفتن لثه (لثهها از دندانها فاصله می گیرند.)
- تغییر نکردن حجم استخوان فک
نکته : بعد از عمل پیوند استخوان برای کاشت ایمپلنت های دندانی با توجه به تجویز پزشک از مسکن ها و آنتی بیوتیک ها استفاده کنید و در صورت افزایش یا در صورت بروز عفونت سریعا به دندانپزشک خود راجعه کنید.
مراقبت های بعد از عمل پیوند استخوان
معمولا بعد از عمل پیوند استخوان پزشک مسکن هایی جهت کاهش درد فرد بیمار و آنتی بیوتیک هایی جهت جلوگیری از عفونت تجویز می کند که باید به طور دقیق استفاده شوند و همچنین ممکن است تکه هایی از استخوان را در دهان حس کنید که معمولا این تکه ها مانند شن می مانند. اگر میزان این تکه ها افزایش یافت سریعا به پزشک خود مراجعه فرمایید و او را از این موضوع مطلع سازید تا به صورت دقیق محل جراحی مورد معاینه قرار گیرد.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0