۶۶۰ حلقه چاه غیرمجاز در استان کرمان
پر و مسلوبالمنفعه نمودن۶۶۰ حلقه چاه غیرمجاز در استان کرمان در سال جاری
به گزارش برقاب و اعلام روابط عمومی شرکت آب منطقهای کرمان، حمید علیدادی سلیمانی، سرپرست شرکت آب منطقهای کرمان در جلسه مشترک با مدیران سازمانهای جهاد کشاورزی، تعاون روستایی و جمعی از بهرهبرداران آب با تشریح وضعیت فعلی منابع آب از لزوم اجرای قانون و برخورد با برداشتهای غیر مجاز آب در سطح استان خبر داد. وی با بیان اینکه مساله آب در استان کرمان از اهمیت بالایی برخوردار است خاطرنشان کرد: در سال آبی جاری بر اساس آمار ایستگاههای آب منطقهای میزان بارندگی بیش از ۴۷ درصد نسبت به متوسط بلند مدت کاهش یافته است و از این رو مدیریت منابع آب موجود و پر و مسلوب المنفعه نمودن چاههای غیر مجاز از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.
علیدادی سلیمانی اظهارداشت: از ابتدای سال جاری تا کنون ۶۶۰ حلقه چاه غیرمجاز در استان کرمان پر و مسلوب المنفعه شده است که بیشترین آمار مربوط به شهرستان جیرفت با ۱۳۰ حلقه چاه غیرمجاز است و این اقدامات به تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی کمک شایانی میکند.
سرپرست شرکت آب منطقهای کرمان با اشاره به این که برخورد با چاههای غیر مجاز، در دستور کار این شرکت قرار دارد، تصریح کرد: پر و مسلوب المنفعه نمودن چاههای غیر مجاز در سطح استان کرمان، با تلاش مدیران منابع آب شهرستانها، مجموعه گشت و بازرسی و همچنین حمایت و پیگیری دستگاه قضایی استان و عوامل انتظامی و اجرایی انجام شده است.
حمید علیدادی سلیمانی گفت: نتایج نشستهای هم اندیشی شرکتهای آب منطقهای و سازمانهای جهاد کشاورزی و بهرهبرداران آب بایستی به منظور اصلاح قوانین و روشها جهت مدیریت بهره برداری از آب در اختیار مسئولان دستگاههای ملی، قانونگذاری و قضایی کشور قرار گیرد.
وی در ادامه با اشاره به حساسیت های موجود در خصوص کمآبی در استان کرمان گفت: کشور ایران با متوسط یک سوم بارندگی جهانی در ردیف کشورهای خشک و کم باران جهان به شمار می رود و علاوه بر آن، توزیع مکانی بارندگی نیز بسیار نامناسب است، به نحوی که درصد زیادی از وسعت کشور را مناطق خشک و نیمه خشک تشکیل می دهد و استان کرمان نیز از نظر بارش وضعیت خوبی ندارد.
وی در انتها افزود: امروزه اطلاع رسانی و اگاهیبخشی به مردم به ویژه کشاورزان از نقش حیاتی آب در چرخه زندگی و صرفه جویی در آن از اهمیت به سزایی برخوردار است و بایستی با فرهنگسازی کشاورزان و سایر بهرهبرداران را به کاهش برداشت متقاعد کرد.
ارسال دیدگاه