معاون شرکت توزیع نیروی برق خراسان جنوبی:

۵۳۶ نیروگاه خورشیدی بزرگ و کوچک در استان خراسان جنوبی فعال است

معاون برنامه ریزی ومهندسی شرکت توزیع برق استان خراسان جنوبی تعداد نیروگاه های خورشیدی بزرگ و کوچک در استان را، 536 نیروگاه به ظرفیت 24 مگاوات عنوان کرد.

به گزارش روابط عمومی شرکت توزیع نیروی برق استان خراسان جنوبی؛ احمد برزگر در جمع خبرنگاران با اعلام اینکه از ابتدای سال ۱۴۰۱ تعداد ۱۳ نیروگاه خورشیدی کوچک مقیاس به ظرفیت ۱۶۰کیلووات به مجموع نیروگاه های فعال استان افزوده شده است؛ اظهار داشت: استان خراسان جنوبی با داشتن ۳۰۰ روز آفتابی در سال از مناطق مستعد در زمینه استفاده از نیروگاه های خورشیدی و بادی است.

وی کمک به حفظ محیط زیست و کاهش آلودگی هوا وکاهش فشار بروی شبکه های توزیع برق را از مزایای استفاده از نیروگاه های خورشیدی برشمرد و افزود: در استان خراسان جنوبی در حال حاضر تعداد ۴ نیروگاه خورشیدی بزرگ به ظرفیت ۱۸.۵ مگاوات و تعداد ۵۳۲ نیروگاه خورشیدی کوچک مقیاس به ظرفیت ۵.۵ مگاوات فعال است.

معاون برنامه ریزی و مهندسی شرکت توزیع برق استان به نقش رسانه ها در ترویج فرهنگ استفاده از انرژی های خورشیدی به جای سوخت های فسیلی در جامعه اشاره کرد و گفت: شرکت توزیع برق استان نیز به نمایندگی از شرکت انرژی های تجدید پذیر(ساتبا) آمادگی انعقاد قرارداد ۲۰ ساله خرید تضمینی برق از صاحبان این نیروگاه ها را دارد.

برزگرهمچنین افزود: انرژی تولیدی نیروگاه های کوچک مقیاس از ابتدای سال، ۱۸۰۲ مگاوات ساعت بوده و درآمد حاصل از این میزان انرژی که بالغ بر ۴ میلیارد تومان می باشد به مالکین این نیروگاه ها پرداخت شده است.

وی از بهره برداری ۱۰ مگاوات از نیروگاه ۵۰ مگاواتی بادی درح سربیشه در امسال خبر داد و ادامه داد: علاوه بر نیروگاه بادی درح سربیشه، کلنگ زنی یک نیروگاه خورشیدی به ظرفیت ۲ مگاوات با سرمایه گذاری بخش خصوصی در ایام دهه فجر سال گذشته در شهرستان خوسف نیز انجام شده است.

معاون برنامه ریزی و مهندسی شرکت توزیع برق استان با اشاره به نقش موثر نیروگاه های خورشیدی در حفظ پایداری شبکه های برق در ایام پیک زمستان و تابستان، تصریح کرد: در این ایام حدود ۷ درصد از پیک بار استان از طریق این نیروگاه ها تامین می شود که کمک شایانی به تولید برق و کاهش خاموشی ها می کند.

وی انرژی تولید شده توسط نیروگاه های کوچک مقیاس از ابتدای طرح را ۲۴.۷۳ هزار مگاوات ساعت عنوان کرد و افزود: مجموع ارزش انرژی تولید شده توسط این نیروگاه ها مبلغی معادل ۴۲.۷ میلیارد تومان می باشد.

برزگر به تاثیرات زیست محیطی این نیروگاه ها در سطح استان از ابتدای طرح اشاره و گفت: با توجه به تولید ۲۴.۷۳ هزار مگاوات ساعت انرژی تولید شده توسط نیروگاه های کوچک مقیاس، تاکنون از تولید و انتشار حدود ۱۶ هزار تن گاز دی اکسید کربن جلوگیری شده است.

 معاون برنامه ریزی و مهندسی شرکت توزیع برق استان در پایان گفت: با عنایت به مصرف آب و سوخت های فسیلی برای تولید انرژی برق، با استفاده از نیروگاه های خورشیدی در مصرف ۵.۴ میلیون لیتر آب و ۷ میلیون متر مکعب گاز نیز صرفه جویی شده است.