تک‌خوانی کنتور برق مشترکان روستاهای کردستان

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان کردستان گفت: تاکنون کنتور برق مشترکان در ۹۴۴ روستای این استان با تعداد بیش از ۱۱۵ هزار خانوار، تک‌خوانی شده است. “هیوا لهونیان” در تشریح این خبر گفت: تک‌خوانی کردن کنتور برق از روستاهای بزرگ استان آغاز شده و ۹۴۴ روستا از مجموع ۱۷۴۶ روستا در استان تا کنون […]

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان کردستان گفت: تاکنون کنتور برق مشترکان در ۹۴۴ روستای این استان با تعداد بیش از ۱۱۵ هزار خانوار، تک‌خوانی شده است.

“هیوا لهونیان” در تشریح این خبر گفت: تک‌خوانی کردن کنتور برق از روستاهای بزرگ استان آغاز شده و ۹۴۴ روستا از مجموع ۱۷۴۶ روستا در استان تا کنون تک خوانی شده و همچنان این مهم در دست اقدام است.
وی در ادامه با اشاره به برق‌دار بودن تمام روستاهای بالای ۱۰ خانوار در استان اظهار داشت: به‌دلیل کمبود اعتبار برای تک‌خوانی کردن روستاهای دارای برق بازفروش، برق ۸۰۲ روستا با تعداد بیش از ۴۸ هزار خانوار در استان کردستان به‌صورت “بازفروش” است که در آینده‌ای نزدیک این تعداد روستا نیز تک‌خوانی می‌شود.
لهونیان در ادامه با اشاره به سیستم باز فروش در روستاها بیان کرد: در سیستم باز فروش، کنتور مادر برای روستا نصب و مامور قرائت شرکت توزیع از طریق همان کنتور مادر، میزان برق مصرفی روستا را معین می‌کند.
وی با بیان اینکه درصد بالایی از شبکه برق روستایی استان عمری بالای ۳۰ تا ۴۰ سال دارند، بیان کرد: به دلیل فرسوده بودن این مقدار از شبکه‌های توزیع برق در استان نیازمند اصلاح و بهینه‌سازی است، از طرف دیگر به منظور تبدیل سیستم باز فروش به تکخوانی جمعا” بیش از ۷۵۰میلیارد ریال اعتبار مورد نیاز است.
لهونیان با اشاره به جذب اعتبارات در جهت رفع مشکلات موجود افزود: تلاش‌های خود را مضاعف خواهیم کرد از طریق منابع استانی و همچنین اعتبارات عوارض برق از شرکت توانیر، مبالغ مورد نیاز را تأمین کنیم و نسبت به اصلاح و استانداردسازی شبکه توزیع برق و ارائه خدمات با کیفیت برای مشترکان روستایی به مشابه مشترکان شهری، اقدام نمائیم.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان کردستان در بخش دیگری از سخنان خود گفت: اکنون تمام روستاهای بالای ۱۰ خانوار استان از نعمت برق برخوردار هستند و فقط تعداد ۱۹ روستای استان که عمده آنها نیز ۵ خانوار جمعیت دارند از نعمت برق برخوردار نیستند که در سال جاری برق‌رسانی به بخش عمده ای از این روستاها نیز انجام خواهد شد.
وی در همین خصوص افزود: ۸ روستای استان بالای ۵ خانوار است که اقداماتی به جهت احداث شبکه انجام و در دستور کار تامین برق قرار گرفته است و در سال جاری با اعتباری بالغ بر ۳۳ میلیارد ریال این مهم به حقیقت می‌پیوندد.
لهونیان در پایان با اشاره به بهره گیری از انرژی‌های خورشیدی برای تأمین برق بخشی از روستاهای استان از این طریق گفت: ۶ روستا در شهرستان‌های بانه، بیجار و کامیاران به دلیل شرایط توپولوژی و سخت‌گذر بودن مسیر از طریق انرژی خورشیدی برق‌دار شده است.