پایداری آب تهران با بهره برداری از تصفیه‌خانه ششم تهران

محمدرضا بختیاری مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران در حاشیه جلسه شورای معاونان و مدیران عامل شرکت اظهار داشت: بهره‌برداری از تصفیه‌خانه ششم آب تهران باعث شد تا شهر تهران با دغدغه نوبت‌بندی آب مواجه نشوند. به گفته وی: در حال حاضر، ۵۰۰ لیتر آب در ثانیه از این تصفیه‌خانه وارد شبکه می‌شود و […]

محمدرضا بختیاری مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران در حاشیه جلسه شورای معاونان و مدیران عامل شرکت اظهار داشت: بهره‌برداری از تصفیه‌خانه ششم آب تهران باعث شد تا شهر تهران با دغدغه نوبت‌بندی آب مواجه نشوند.

به گفته وی: در حال حاضر، ۵۰۰ لیتر آب در ثانیه از این تصفیه‌خانه وارد شبکه می‌شود و طی چند روز آینده با تکمیل فرایند تصفیه به ۱۰۰۰ لیتر در ثانیه خواهد رسید.

ارزش این رقم را وقتی متوجه می‌شویم که بدانیم فروردین امسال بی‌سابقه‌ترین شرایط بارش در استان تهران بوده؛ یعنی۲.۳ میلی متر که این رقم در مدت مشابه سال قبل ۱۳۲ میلی‌متر ثبت شده است.

آمارهای رسمی بیانگر کاهش ۳۷ درصدی بارش‌های استان نسبت به سال آبی گذشته است و از ابتدای سال جاری آبی تا پنجم خردادماه ۲۸۹ میلی‌متر در استان تهران بارش ثبت شده که این مقدار، سال گذشته ۴۵۷ میلی‌متر بوده است.

این در حالی است که بختیاری معتقد است که باید به دنبال تامین منابع پایدار آب برای استان تهران باشیم.

گزارش‌های هواشناسی حاکی از آن است که دمای هوا در خرداد امسال تا پایان تابستان در بخش بزرگی از کشور به‌طور میانگین یک درجه گرم‌تر از میانگین ۵۰ ساله است که این مسئله متولیان امر آب‌رسانی را با چالشی بزرگ روبرو خواهد کرد؛ میزان تبخیر بیش‌تر منابع آبی!

امسال تنها سالی است که میزان بارندگی هیچ‌یک از استان‌های کشور حتی استان‌های شمالی به میزان بارندگی پارسال نرسیده است.

افزایش دمای هوا از یک سو و کاهش بی‌سابقه بارندگی‌های کشور در نیم قرن اخیر از سوی دیگر شرایطی را فراهم کرده که باید برای مصرف هر لیتر آب هم برنامه‌ریزی وجود داشته باشد، اما گزارش‌ها حاکی از بی توجهی به مدیریت مصرف آب در بخش‌های مختلف است.

در روزهای گذشته دوباره شاهد معدوم‌شدن حجم زیادی از محصولات آب‌بر مانند هندوانه در برخی استان‌ها بودیم.

در این میان وضعیت ذخیره برف سدها نیز حال و روز خوشی ندارد؛ سد لتیان ۴۴ درصد، سد امیرکبیر (کرج) ۷۷ درصد و سد طالقان ۸۸ درصد در مقایسه با سال قبل کاهش ذخیره دارند.

افزون بر این، قطع مکرر برق در شهر تهران افزایش محسوس مصرف آب را به دنبال داشت.

خاموشی‌های اخیر نگرانی مردم از قطع آب را دو چندان کرده و موجب ذخیره‌سازی خانگی آب شده که همین مسئله منجر به شکسته‌شدن رکورد مصرف آب شده است.

با تمام این تفاسیر البته مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران در روزهای اخیر اعلام کرده بود تمام تلاش این شرکت بر این است که هیچ نقطه‌ای از این استان با قطع آب مواجه نشود.

او گفته بود: یک ساعت قطع آب در تهران، خستگی را بر تن‌مان باقی می‌گذارد.

حال پرسش اینجاست که با توجه به فرابخشی‌بودن مقوله مدیریت آب، آیا دیگر متولیان امر نظیر فضای سبز شهری، صنایع و حوزه کشاورزی هم نقش خود را در این زمینه ایفا می‌کنند؟