پایداری شبکه برق با مدیریت بارهای سرمایشی

عضو کمیسیون انرژی مجلس گفت: مدیریت بارهای سرمایشی می تواند در پیک مصرف برای کل شبکه برق آورده داشته باشد و باعث پایداری شبکه برق شود. به گزارش پایگاه خبری توانیر،  مالک شریعتی نیاسر که از نمایشگاه طرح های نوآورانه حوزه توزیع و بهینه سازی انرژی بازدید می کرد، گفت: کنترل بخشی  که بیشترین میزان مصرف […]

عضو کمیسیون انرژی مجلس گفت: مدیریت بارهای سرمایشی می تواند در پیک مصرف برای کل شبکه برق آورده داشته باشد و باعث پایداری شبکه برق شود.

به گزارش پایگاه خبری توانیر،  مالک شریعتی نیاسر که از نمایشگاه طرح های نوآورانه حوزه توزیع و بهینه سازی انرژی بازدید می کرد، گفت: کنترل بخشی  که بیشترین میزان مصرف را به شبکه تحمیل می کند، از جمله روش های کاهش مصرف انرژی و بهینه سازی مصرف برق به شمار می رود.

شریعتی نیاسر با اشاره به این که بارهای سرمایشی از جمله مصارفی است که به صورت عمده در تابستان و ماه های گرم سال وارد مدار می شود، خاطرنشان کرد: مدیریت بارهای سرمایشی از نگاه های مختلف مانند استانداردسازی تجهیزات، مدیریت بار توزیع بار در ساعات غیر پیک و هم از جهت فرهنگ سازی می تواند برای کل شبکه آورده داشته باشد.
وی در خصوص طرح تعویض کولرهای گازی فرسوده نیز گفت: این طرح جزو اختیارات وزارت نیرو است، اما از لحاظ حمایت های قانونی، مجلس از آن حمایت می کند چرا که جزو طرح های خوبی است که می تواند منافع بسیاری برای کشور به همراه داشته باشد.
این عضو کمیسیون انرژی در عین حال درباره اهمیت روئیت پذیر کردن شبکه و مصارف خانگی نیز اظهارداشت: با نصب کنتورهای هوشمند و  روئیت پذیر کردن شبکه و مصارف خانگی،  مدیریت  و کنترل بارامکان پذیرتر و برنامه ریزی دقیقتر می  شود و در عین حال می تواند باعث برطرف کردن نیاز مشترکان شود.

شریعتی نیاسر درباره بازدید خود از مرکز پایش صنعت برق  و آثار راه اندازی این مرکز نیز گفت:اقدام برای راه اندازی این مرکز بسیار مهم است چرا که این کار می تواند امنیت شبکه را بالا ببرد و مخاطرات و آسیب ها به شبکه را کاهش دهد.
براساس این گزارش، درنمایشگاه طرح های نوآورانه حوزه توزیع و بهینه سازی انرژی، طرح های تعویض الکتروموتورهای قدیمی کولر آبی با الکتروموتور پربازده ، استفاده از پنل خورشیدی برای تامین برق کولرهای با توان ۴۰۰ وات، طرح بهینه سازی  تعویض یک میلیون کولر گازی فرسوده، بهینه سازی مصرف انرژی در زمینه روشنایی معابر،  مبارزه با مراکز  غیرمجاز رمز ارز، تحلیل داده های کنتورهای هوشمند و شناسایی مراکز استخراج غیرمجاز رمز ارز (داده کاوی)، قبض مدرن برق، خدمات غیرحضوری برق از طریق سامانه برق من، قرائت مکانیزه (قرائت خودکار انواع کنتور) و کنتورهای هوشمند(طرح فهام) و  نصب ۲۵میلیون کنتور هوشمند اقتصادی (طرح تجمیع کنتورها) به نمایش گذاشته شده بود.