نشست هم اندیشی مدیران ارشد صنعت آب و برق استان یزد با ائمه جمعه استان

نشست مشترک مدیران عامل صنعت آب و برق با ائمه جمعه استان یزد، با حضور آیت الله محمدرضا ناصری نماینده ولی فقیه در استان برگزار شد.

به گزارش شورای روابط عمومی و اطلاع رسانی صنعت آب و برق استان یزد، ابوالفضل اسدی مدیرعامل شرکت برق منطقه‌‌ای یزد ضمن تشریح وضعیت صنعت برق استان یزد در تابستان ۱۴۰۱، مدیریت همزمان عرضه و تقاضا را اولویت صنعت برق استان عنوان کرد و افزود: خوشبختانه استان یزد از کمترین میزان تلفات انرژی در شبکه انتقال، فوق توزیع و توزیع در کشور برخوردار است.

اسدی با اشاره به پیگیری جدی مجموعه وزارت نیرو در خصوص در مدار قرارگیری نیروگاه‌های در دست احداث و در دست سرویس، نگهداری و بازسازی کشور پیش از پیک بار تابستان ۱۴۰۱ ادامه داد: خوشبختانه با پیگیری مقام عالی وزارت و مدیران ارشد وزارت نیرو به ویژه در ایام تعطیلات نوروز، صد درصد برنامه‌های سرویس، نگهداری، بازسازی، ارتقاء و توسعه واحد‌های نیروگاهی نیز به طور کامل انجام گرفت و منجر به این شد که بتوانیم برق مشترکین خانگی را بدون خاموشی تامین کنیم.

بهره گیری از ۲۳۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی در استان یزد با اولویت مناطق کمتر برخوردار

این مقام مسئول با بیان اینکه در سال گذشته در استان یزد تفاهم نامه‌‌ای در زمینه بهره برداری از نیروگاه‌های خورشیدی با ساتبا منعقد شده است؛ افزود: بهره برداری از ۲۳۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی با اولویت مناطق کمتر برخوردار استان یزد تا پایان سال آینده برنامه ریزی شده است.

وی با اشاره به تولید بخش عمده قطعات نیروگاهی مورد استفاده در صنعت برق توسط متخصصان داخلی افزود: بهره برداری از ۱۱۰۰ مگاوات نیروگاه سیکل ترکیبی در مناطق بهاباد و اردکان با مشارکت بخش خصوصی و ۴۲ مگاوات در منطقه خاتم نیز از دیگر برنامه‌های صنعت برق استان یزد است که در چند فاز تا سال ۱۴۰۳ به بهره برداری می رسد.

مصرف بهینه برق برای حفظ سرمایه‌های ملی

مدیرعامل شرکت برق منطقه‌‌ای یزد خاطرنشان کرد: پیک بار الکتریکی کشور در هفته گذشته برای نخستین بار به ۶۸ هزار و ۱۰۷ مگاوات رسید که این عدد پس از پایان فصل گرما به حدود ۴۰ هزار مگاوات می‌رسد که نشان می‌دهد بالغ بر ۴۲ درصد بار کشور در بخش سرمایشی مصرف می‌شود و در فصول غیرگرم سال، بخش بزرگی از نیروگاه‌های کشور با عدم نیاز مواجه می‌شوند. لذا اهمیت مصرف بهینه برق بسیار ضروری است.

اسدی بهینه سازی مصرف انرژی را از حوزه‌هایی عنوان کرد که زمینه اشتغال زیادی برای دانش اندوختگان دانشگاهی دارد و افزود: طرح بهینه سازی مصرف خانه به خانه یکی از اقدامات انجام شده برای بهینه سازی مصرف کولر‌های آبی منازل است که در سال جاری با مشارکت دبیرخانه کانون‌های خدمت رضوی استان و بسیج در دست اجرا است.

وی ادامه داد: در بخش صنعت نیز با توجه به هماهنگی های انجام شده با سازمان صمت و صنایع بزرگ استان برای مدیریت بار در ایام پیک بار، سعی شد اقدامات لازم جهت بارگیری صنایع استان به صورت حداکثری انجام شود تا صنایع بتوانند تولید خود را دنبال کنند و معیشت بخش مهمی از مردم استان تحت تاثیر قرار نگیرد.

دکتر اسدی در پایان ابراز امیدواری کرد تا با حمایت ائمه جمعه و همراهی بیش از پیش مردم در به کارگیری راه های مدیریت مصرف و مصرف بهینه برق، شاهد عبور موفق از پیک بار تابستان سال ۱۴۰۱ باشیم.

کمترین میزان تلفات شبکه کشور در استان یزد

علی جم مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان یزد نیز با اشاره به اینکه استان یزد در زمینه میزان خاموشی و تلفات، کمترین میزان خاموشی و تلفات شبکه در کشور را دارد، تعداد مشترکین خانگی کل کشور را ۲۵ میلیون و تعداد مشترکین خانگی استان یزد را ۶۰۰ هزار مشترک عنوان کرد و افزود: در صورتی که هر مشترک بخش خانگی استان یزد تنها ۱۰۰ وات از مصرف برق خود را بکاهد، ۶۰ مگاوات انرژی برق صرفه جویی خواهد شد که این میزان با مصرف برق کل مشترکین کشاورزی استان یزد برابری می‌کند.

ائمه جمعه با نفوذ کلام خود یاری گر صنعت آب و برق استان باشند

محمدمهدی جوادیان زاده مدیرعامل شرکت آب منطقه‌‌ای یزد نیز در ادامه با اشاره به کاهش بارش‌ها و رفتن زمین به سمت گرما و افزایش مصرف به ویژه در اوج گرمای تابستان، از ائمه جمعه خواست تا با نفوذ کلام خود در مدیریت مصرف، صنعت آب و برق استان را یاری نمایند.

وی با بیان اینکه بارش استان در یک دوره آماری ۳۵ ساله، ۹۵ میلیمتر بوده و در ۱۵ سال اخیر به ۸۶ میلیون متر مکعب رسیده گفت: در این مدت ۱۵ ساله با ۱۵ درصد کاهش بارش و تغییر اقلیم، منابع آب زیرزمینی با محدودیت روبرو شده است و مدیریت مصرف در همه بخش‌ها ضروری است و مردم باید در این زمینه همراه مدیران حوزه آب باشند.

قائم مقام شرکت آبفای یزد هم در این نشست با اشاره به افزایش مصرف نسبت به تولید آب در استان از منابع زیرزمینی و آب انتقالی گفت: تولید آب در استان یزد ۵۷۰۸ لیتر بر ثانیه  و مصرف آب حدود ۷هزار لیتر برثانیه است و این کمبود را از طریق حفرچاه و آب انتقالی باید جبران کرد.

“محمد فتوحی” اظهار داشت: به ۳۳۰ روستای استان که عمدتا در شهرستان تفت هستند آبرسانی سیار انجام می شود.

در ادامه این نشست نیز ائمه جمعه و جماعت استان، ضمن قدردانی از حضور جدی وزیر نیرو در استان یزد در ایام تعطیلات عید نوروز برای پیگیری وضعیت نیروگاه‌ها، نکاتی در خصوص تامین برق صنایع، ترغیب و فرهنگسازی مردم به مدیریت مصرف انرژی، توجیه و ترغیب مردم به استفاده از نرم افزار برق من و تسهیل سرمایه گذاری در زمینه نیروگاه‌های خورشیدی بیان کردند.