ممنوعیت کشت دوم در مزارع کشاورزی استان همدان

مدیر عامل شرکت آب منطقه ای همدان با بیان اینکه باتوجه به خشکسالی های حادث شده در اثر کمبود و کاهش بارش برف و باران در سال جاری گفت: به منظور جلوگیری از تشدید تنش آبی استان انجام هرگونه کشت و برداشت دوم در مزارع کشاورزی استان همدان ممنوع است و متخلفان این قانون از […]

مدیر عامل شرکت آب منطقه ای همدان با بیان اینکه باتوجه به خشکسالی های حادث شده در اثر کمبود و کاهش بارش برف و باران در سال جاری گفت: به منظور جلوگیری از تشدید تنش آبی استان انجام هرگونه کشت و برداشت دوم در مزارع کشاورزی استان همدان ممنوع است و متخلفان این قانون از طریق شرکت آب منطقه ای استان و سازمان جهادکشاورزی همدان برخورد می شود و به مراجع قضایی معرفی خواهند شد.

منصور ستوده اظهار داشت: با وضعیت نامناسب بارش ها و کاهش نزولات جوی، افزایش دمای هوا و خشکسالیهای پی درپی، استفاده بی رویه افراد از ذخایر آبهای زیر زمینی برای سودی بیشتر و استفاده بی ضابطه در بخش آب آشامیدنی، هم اکنون بحران آب به عنوان یک معضل فراگیر در همه جای کشور گسترش یافته است.

وی افزود: باتوجه به اینکه در حال حاضر حجم ذخیره آبی سد اکباتان همدان به عنوان یکی از مهم ترین منابع تامین آبی استان ۵۹ درصد نسبت به سال ۹۹ کاهش داشته است بنابراین کشت پاییزه در اراضی پایین دست سد اکباتان و روستاهای شهر همدان بویژه ینگجه، امزاجرد ، یکن آباد، گنج تپه و سایر روستاهایی که چاه‌های آب شرب در آن اراضی واقع هستند ممنوع است و کشاورزان باید تلاش کنند تا محصولات کم آب بری نسبت به گذشته در این مناطق کشت کنند.

ستوده با بیان اینکه ارزش وجود آب به عنوان حیات بخش زندگی بشر و دلایل وابستگی زندگی انسان به این مایع حیاتی برای کسی پوشیده نیست، بیان کرد: لزوم توجه افراد به بحران آب از جمله مواردی است که همواره باید در جامعه اطلاع رسانی شده و حساس سازی های لازم درباره این امر انجام شود.

مدیر عامل آب منطقه ای همدان بیان کرد: نمونه این بحران آبی، امسال در استان همدان به چشم می خورد که به دنبال بروز خشکسالی و ادامه آن، کم آبی و افت ذخایر زیر زمینی استان، احتمال دارد بیش از نیمی از چشمه ها و قنات ها در استان از دست برود.

وی بیان کرد: اما با این اوصاف هنوز هم تعدادی از کشاورزان بیش از الگو آب مصرف می کنند و در بخش کشاورزی آب زیادی از منابع آبی استان برای کاشت محصولات پر آب بر مصرف می شود در حالیکه با کاهش بارش های رخ داده در این استان نیازمند اصلاح الگوی کشت جدی در بخش کشاورزی هستیم و نیاز است کشاورزان عزیز همکاری لازم را با برنامه های سازمان جهاد کشاورزی داشته باشند.

وی با اشاره به اینکه آورد رودخانه ای به مخازن سدی استان امسال به یک سوم میزان خود نسبت به مدت مشابه در سال گذشته رسیده است، عنوان کرد: لازم است سیستم انتقال حق آبه سه روستای آبشینه، شورین و سنگستان که در پایین دست اکباتان قرار دارند از کانال و نهر سنتی به خط انتقال لوله اصلاح شود تا از پرت آب، تبخیر آن و افزایش راندمان باتوجه به کاهش منابع آبی آبشینه و سد اکباتان جلوگیری شود.

وی همچنین به آسیب های ناشی از فعالیت چاه های آب کشاورزی اشاره و بیان کرد: بهره‌برداری اصولی از منابع آب نیازمند درکی مشترک با کشاورزان است، در غیر این صورت همدان در حوزه تامین و توزیع آب بیش از این هم ممکن است با مشکل مواجه شود.