آخرین اخبار
اخبار صنعت آب

خروج 8 شهر خراسان رضوی از تنش آب شرب

 بیان اینکه 18 شهر استان با تنش آب شرب مواجه بودند، خاطر نشان کرد: از این تعداد هشت شهر با […]
خروج 8 شهر خراسان رضوی از تنش آب شرب

 بیان اینکه 18 شهر استان با تنش آب شرب مواجه بودند، خاطر نشان کرد: از این تعداد هشت شهر با حفر چاه‌های جدید از تنش خارج شدند و ناترازی آب مابقی شهرها در سال آینده برطرف خواهد شد.

به گزارش  برقاب  “حسین امامی”گفت:برداشت‌های بی‌رویه به ویژه در بخش کشاورزی ، خراسان رضوی را با افت  سالانه بین 5 تا 10درصد ظرفیت آبدهی چاه‌ها به عنوان اصلی‌ترین منبع تامین آب 96 شهر و دوهزارو 700 روستا مواجه کرده است.
وی با اشاره به اینکه بارش های سال جاری ، خراسان رضوی را وارد تر سالی نکرد  و کماکان شرایط خشکسالی درازمدت بر استان حاکم است ، به بیان اقدامات آبفا برای تامین آب پایدار شهرها و روستاهای تحت پوشش پرداخت و از حفر 180 حلقه چاه در سال گذشته خبر داد که 80 حلقه قبل از پیک مصرف 1403 وارد مدار شد و مابقی پس از تجهیز قرار است تا شروع فصل تابستان 1404 بکار گرفته شوند .
وی افزود: هر چند با حفرچاه‌های جدید ظرفیت تولید آب در سال آینده افزایش خواهد یافت، ولی این موضوع افت سطح سفره‌های آب زیرزمینی را سبب خواهد شد،  بنابراین مشترکان باید با مدیریت مصرف صحیح آب ، آبفا را برای عبور از شرایط  سخت موجود به ویژه فصول گرم سال یاری دهند تا تمام مصرف کنندگان از آب با کیفیت برخودار باشند.
وی از کاهش توان آبدهی چاه‌های آب استان از 20لیتر برثانیه با 14 لیتر برثانیه در یک دهه گذشته خبرداد و اعلام کرد: هزارو 400 حلقه چاه با توان 15 هزار لیتر برثانیه در مدار علاوه بر اینکه باعث افزایش هزینه‌های تولید آب در استان شده است، نمی‌تواند وضعیت چندان پایداری را تضمین کند، چرا که چاه‌های واقع در محدوده‌های کیفی ، با بیشترین افت مواجه هستند .
وی متذکر شد: به دلیل کمبود منابع مالی ناشی از منطقی نبودن تعرفه‌های آب، سرمایه‌گذاری لازم برای اصلاح شبکه های فرسوده که نقش مهمی در هدر رفت آب دارند، انجام نشده و در حال حاضر یک سوم از 320 میلیون آب تولید شده سالانه دراستان از دسترس خارج می شود.
“امامی” بر اصلاح الگوی مصرف 13 متر مکعب برای هر خانواده در ماه تاکید کرد و ادامه داد: واقعیت این است که خراسان رضوی با محدودیت ذاتی آب شرب روبرو است، سفره های آب زیرزمینی دیگر تاب مصارف بالا را ندارند. شهروندان و روستائیان باید خود را با کم آبی موجود سازگار کنند و ضمن خودداری از مصارف غیرضروری مانند شستشوی خودرو و آبیاری فضای سبز، نسبت به  اصلاح الگوی مصرف در استفاده از وسایل “آب بر” از جمله فلاش تانک و نصب سایه بان برای کولرهای آبی اقدام کنند.