خروج واحد الین نیروگاه مشهد از چرخه تولید

قدیمی ترین واحد فعال شرق کشور از مدار تولید خارج شد

به گزارش برقاب و روابط عمومی شرکت مدیریت تولید برق مشهد؛ مهندس سیدرضا مرجان زاده مدیرعامل این شرکت با اشاره به اینکه واحد شماره دو الین نیروگاه مشهد با مجوز دیسپاچینگ در ساعت ۲۲:۱۸ دقیقه مورخ ۲۹ آبان ماه ۱۴۰۴ از مدار تولید خارج شد گفت؛ این مهم در حالی است که این واحد در ۸ ماه تولید پایدار و بی وقفه، با جمع کارکرد ۵۸۱۶ساعت و همچنین با استفاده از پرسنل پرتلاش و با تجربه این واحد به میزان ۶۴ میلیون و ۶۱۳ هزار کیلووات ساعت تولید، و نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۳، ۳,۷۵ درصد افزایش تولید انرژی داشته است.
وی ادامه داد؛ با توجه به اینکه تنها سوخت مورد استفاده این واحد گاز طبیعی است از این رو امکان استفاده از سوخت مایع میسر نیست، همچنین طبق برنامه ابلاغی وزارت نیرو واحد الین نیروگاه مشهد، در پیک شبکه و در فصول گرم در مدار تولید می باشد و در فصول سرد به صورت آماده باش(رزرو) در می آید. بنابراین در صورت نیاز و با شرط تامین گاز، امکان بهره برداری از آن وجود خواهد داشت.
مهندس سیدرضا مرجان زاده با تاکید بر اینکه نیروگاه مشهد مخزنی برای انبار سوخت مازوت ندارد، تصریح کرد؛ با توجه به موقعیت مکانی نیروگاه مشهد در مرکز شهرستان مشهد و افزایش آلایندگی امکان استفاده از این سوخت وجود ندارد.
لازم به ذکر است ،نیروگاه مشهد در زمینی به وسعت ۴۳ هکتار ، درشرق مشهد و در فاصله ۳ کیلومتری بارگاه منور حضرت علی ابن موسی الرضا علیه السلام قرار دارد. همچنین این نیروگاه قدیمی ترین نیروگاه استان خراسان و دومین نیروگاه کشور پس از نیروگاه طرشت می باشد. و هم اکنون این نیروگاه با ۷ واحد حرارتی شامل یک واحد بخاری الین، دو واحد بخاری اشکودا، دو واحد گازی بی بی سی و دو واحد گازی آلستوم در حال بهره برداری می باشد.