کاهش ۴۴ درصدی میزان بارندگی های استان زنجان نسبت به سال قبل
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان زنجان گفت: امسال میزان بارندگی ها در استان در حال حاضر نسبت به سال گذشته ۴۴ درصد کاهش داشته و سال کم آبی پیش روی خواهد بود. «علیرضا جزء قاسمی» با بیان اینکه میزان بارندگی ها در استان زنجان نسبت به بلند مدت نیز ۲۸ درصد کاهش داشته است […]
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان زنجان گفت: امسال میزان بارندگی ها در استان در حال حاضر نسبت به سال گذشته ۴۴ درصد کاهش داشته و سال کم آبی پیش روی خواهد بود.
«علیرضا جزء قاسمی» با بیان اینکه میزان بارندگی ها در استان زنجان نسبت به بلند مدت نیز ۲۸ درصد کاهش داشته است گفت: با لحاظ شرایط کلی و وضعیت بارندگی ها در استان، امسال تابستان سختی خواهیم داشت.
وی افزود: در سال آبی جاری علیرغم پیش بینی بارش های نرمال، هم در فصل پاییز و هم در زمستان میزان بارش ها کم و پوشش برفی استان در حد صفر بود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان زنجان بیان کرد: با توجه به شرایط موجود پیش بینی های لازم برای تقویت زیرساخت های تامین و آبرسانی در شهرهای استان انجام شده و تنها در خصوص آبرسانی در برخی روستاهای استان نگرانی داریم.
وی تصریح کرد: منابع تامین آب برخی روستاها در استان زنجان آب چشمه و غنات است که متاثر از بارش های سالانه بوده و با توجه کاهش بارش ها در صورت عدم کاهش مصرف، با چالش های جدی در این زمینه مواجه خواهیم شد.
جزء قاسمی ادامه داد: اصلاح فرهنگ مصرف تنها راه برون رفت از شرایط فعلی در روستاهاست و وقت آن فرا رسیده است تا روستائیان عزیز مصارف غیر ضرور همچون: مصرف آب شرب برای باغ و باغچه و احشام را متوقف نمایند.
مدیرعامل شرکت آبفای استان زنجان گفت: تولید آب در روستاها بیشتر از نیاز این مناطق بوده و هزینه ناچیز آب بهاء باعث شده است تا صرفه جویی در مصرف این مایه گرانبها مغفول بماند.
این مسئول با تاکید بر اینکه نباید نگرانی های موجود در خصوص آب در بین مسائل دیگر گم شود افزود: در شهرستانهای خدابنده و ماهنشان احساس خطر برای تامین آب وجود دارد که مدیریت تقاضا، تشدید برخورد با انشعابات غیرمجاز و همکاری مردم در مصرف بهینه آب تنها راه مدیریت این شرایط می باشد.
جزء قاسمی با اشاره به اینکه در کوتاه مدت منابع جدیدی برای تامین آب آشامیدنی در استان زنجان وجود ندارد خاطرنشان کرد: هم اکنون بیش از ۷۵ درصد از آب آشامیدنی در این استان از طریق سفره های آب زیر زمینی و ۲۵ درصد نیز از آب های سطحی تامین می شود.
ارسال دیدگاه