کاهش ۲۵ درصدی ذخایر سدهای استان مرکزی نسبت به سال گذشته
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای مرکزی از کاهش ۲۵ درصدی ذخایر دو سد بزرگ استان نسبت به سال گذشته خبر داد. به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای مرکزی، مهندس عزت اله آمره ای در توضیح این خبر افزود: حجم کل مخازن سدهای بزرگ استان (سد کمال صالح و سد الغدیر ساوه) ۳۷۲.۶ میلیون […]
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای مرکزی از کاهش ۲۵ درصدی ذخایر دو سد بزرگ استان نسبت به سال گذشته خبر داد.
به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای مرکزی، مهندس عزت اله آمره ای در توضیح این خبر افزود: حجم کل مخازن سدهای بزرگ استان (سد کمال صالح و سد الغدیر ساوه) ۳۷۲.۶ میلیون متر مکعب است که ازاین حجم در حال حاضر ۲۸۲ میلیون متر مکعب پر میباشد که در مقایسه با سال گذشته همین زمان با حجمی معادل ۳۵۴ میلیون مترمکعب، کاهش ۲۵ درصدی را نشان می دهد.
کاهش ۸۵ درصدی آب ورودی به سد الغدیر ساوه نسبت به سال گذشته
مهندس آمره ای ادامه داد: سد الغدیر ساوه در حال حاضر با ورودی ۲.۵ مترمکعب و حجم ۲۰۶ میلیون مترمکعب، ۷۵ درصد ظرفیت آن پر است و این در حالیست که در سال گذشته با دبی ورودی ۱۸ مترمکعب در ثانیه دارای حجمی معادل ۲۶۷ میلیون مترمکعب ، ۹۳ درصد ظرفیت آن پر بود.
کاهش ۸۰ درصدی آب ورودی به سد کمال صالح نسبت به سال گذشته
وی افزود: از سویی سد کمال صالح که وظیفه تامین آب شرب شهر اراک و صنایع منطقه را بعهده دارد در حال حاضر با ورودی ۱.۵ متر مکعب و حجم ۷۶ میلیون متر مکعب ، ۸۰ درصد ظرفیت آن پر است و این در حالیست که در مقایسه با سال گذشته با ورودی ۸ متر مکعب در ثانیه ۸۷ میلیون مترمکعب آب داشت و با ۹۳ درصد از ظرفیت خود آب مورد نیاز را تامین می کرد.
کاهش ۲۵ درصدی مخازن سدهای استان نسبت به سال گذشته
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای مرکزی گفت:در حال حاضر در مجموع ۷۵.۵ درصد از ظرفیت دو سد بزرگ استان پر می باشد و این در حالی است که در سال گذشته این میزان ۹۵ درصد بود و با بارشهای خوب در ماههای فروردین و اردیبهشت هر دو سد سرریز داشتند.
مهندس عزت اله آمره ای خاطر نشان کرد: با توجه به وضعیت حجم ذخایر سدها و لزوم تامین حداقل نیاز ذینفعان در بخش ها ی شرب ، صنعت و کشاورزی و پیش بینی بارشها نیاز به بهره برداری و برنامه ریزی مناسب جهت ذخیره آب مورد نیاز جهت ماههای پایانی سال و حتی ابتدای سال آینده میباشد که در این راستا از کشاورزان عزیز دشت ساوه درخواست میگردد جهت حفظ منابع آب و بهره برداری مستمر از کاشت محصولات پر آب بر تابستانه جدا خودداری نموده و افرادی که در شبکه آبیاری حقابه ندارند مانند سنوات گذشته در صورت نداشتن سایر منابع آب مطمئن از کاشت محصولات خودداری نمایند زیرا شرکت آب منطقه ای هیچگونه برنامه یا تعهدی در قبال تامین آب بجز حقابه بران را نخواهد داشت .
مهندس آمره ای در پایان از شهروندان عزیز ساوه و شهر اراک درخواست کرد حداکثر صرفه جویی در مصرف آب را بعمل آورند تا از آبی با کیفیت و کمیت بالا برخوردار گردند.
گفتنی است سد های ساوه و کمال صالح به ترتیب با حجمی معادل ۲۷۷.۶ و ۹۵ میلیون متر مکعب وظیفه تامین آب در استان مرکزی و کنترل سیلاب و تولید برق آبی را بعهده دارند.
سد ساوه علاوه بر تامین آب شرب وظیفه تامین آب سطح وسیعی از اراضی و باغات شهرستان ساوه را بعهده داشته و در طی دو سال گذشته با بارشهای مناسب علاوه بر کنترل سیلابها ی منطقه باعث ذخیره و تامین آب اراضی منطقه و تامین آب شرب شهر شده است بطوریکه حداقل تنش در منطقه بوجود آمده است.
ارسال دیدگاه