چهارمین جلسه کارگروه منطقه ای دفتر توسعه مدیریت آب و فاضلاب شرق کشور

چهارمین جلسه کارگروه منطقه ای دفتر توسعه مدیریت و تحول اداری

به گزارش برقاب،در این جلسه کارگروه منطقه ای مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی  درباره جایگاه و اهمیت نیروی انسانی در پیشبرد اهداف صنعت آب و فاضلاب سخن گفت .
“حسین امامی” سن متوسط کارکنان آبفا استان را ۴۴ سال اعلام و افزود: آبفا در سال های اخیر ورودی مناسبی را تجربه نکرده است و جذب نخبگان از طریق آزمون می تواند کارگشا باشد.
وی چشم انداز پرداختی ها در شرکت های آبفا را خاطر نشان و اظهار امیدواری کرد تصمیمات این نشست منجر به تحول در حوزه سرمایه انسانی شرکت های آبفا شود.
وی  با ضروری خواندن افزایش حقوق کارکنان متناسب با تورم افزود: در چهار سال گذشته حقوق کارکنان ۲۵درصد رشد داشته که منجر به تحلیل توان اقتصادی همکاران شده است.
وی با تشریح وضعیت صندوق های بازنشستگی و استفاده از ظرفیت بیمه بازنشستگی تکمیلی در سایر کشورها ،  خاطر نشان کرد: بسترتحقق این سیاست در کشور ما هم در حال فراهم شدن است.
وی از آب و فاضلاب به عنوان صنعتی پر تنش نام برد و گفت: هر چند بخش کوچکی از فعالیت های آبفا مشمول سختی کار می شود ولی در مجموع استرس سنگینی نیروهای شاغل در صنعت را تهدید می کند.
وی خواست نیروها را اجرای عادلانه تبدیل وضعیت در احکام شغلی عنوان کرد و گفت : بایستی برای همکاران بالای داری ۲۵ سال سابقه کار، چاره اندیشی شود تا در زمان بازنشستگی از شرایط مناسبی برخوردار شوند و از طرفی زمینه ورود نیروهای متخصص به صنعت فراهم شود.
به گفته “امامی” با وجود اینکه  بالغ بر ۸۰درصد بودجه شرکت های آبفا در حوزه منابع انسانی صرف می شود ولی رضایت مندی لازم در این بخش حاصل نشده است.
وی بخشی از نیروهای متخصص را جزو نیروهای طرح دانست که تفاوت دریافتی آنان با نیروهای جاری زیاد است .
وی اظهارکرد: با نگاه تخصصی ، درک صحیح و تسلط بر دستورالعمل های قانونی و نگاه مجموعه وزارت نیرو امید است تصمیم های مناسی برای رفع چالش های حوزه منابع انسانی گرفته شود.
در ادامه جلسه مصوبات سه نشست قبلی که به میزبانی آبفای مشهد و استان های  کرمان و سیستان و بلوچستان برگزار شده است به اطلاع رسید و سازوکارهای پیگیری مصوبات کار گروه منطقه ای شمال شرق کشور مورد نقد و بررسی قرار گرفت.
سپس اطلاعات مربوط به جمع بندی مشاغل سخت و زیان آور ، نحوه پرداخت ها ، مکانیزه سازی سیستم ارتقاء گروه کارکنان ، آموزش نیروها و عملکرد دوره های آموزشی ، شیوه نامه بازنشستگی ، کمک هزینه و پاداش تحصیلی و … بیان شد و هر یک ازاعضا تجارب شرکت های خود را در خصوص صلاحیت حرفه ای و نیروی انسانی ارائه دادند و با نمونه قراردادها آشنا شدند.
سپس رئیس گروه تشکیلات شرکت مهندسی آبفا کشور در نقد گزارش کارگروه در خصوص طرح صلاحیت حرفه ای افزود: در اجرای این طرح بایستی نگاه جدید به منابع انسانی ملموس باشد و افزایش حقوق ، به ارتقاء  بهره وری کارکنان منجر شود، تا بتواند نظر کارشناسان وزارت نیرو را جلب کند.
“فریبا مردادی”  از اعضای کار گروه خواست نقطه نظرات خود را در باره موضوعات مطرح شده به شرکت مهندسی ارائه دهند.
مدیر کل دفتر توسعه مدیریت و تحول اداری شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور هم از نیروی انسانی به عنوان پیشران اهداف صنعت آب و فاضلاب یاد کرد و خواستار تعیین نقشه راه ارتقاء شغلی ، استفاده از ظرفیت دوره های آموزشی برای پویایی هر چه بیشتر نیروی انسانی و ایجاد رقابت سالم در بین کارکنان صنعت آب و فاضلاب با هدف افزایش انگیزه درهمکاران شد.
“سید محسن حسینی سالکده” تاکید کرد: برای رشد و ارتقاء صنعت باید دچار چالش شویم و چالش ها را بپذیریم.
وی شرایط کاری در آبفا را در مقایسه با دیگر شرکت های خدماتی سخت ارزیابی کرد و  خطاب از اعضای کارگروه خواست نسبت به تهیه بسته پیشنهادی حاوی راه های ایجاد انگیزه در بین کارکنان برای ارائه به وزارت نیرو اقدام کنند.
معاون برنامه ریزی و تحقیقات شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی با اشاره به خدمت رسانی این شرکت به سه میلیون و ۳۰۰ هزار نفر جمعیت شهری و روستایی ، از برنامه جدید آبفا استان برای بکارگیری مدل های جدید ارزیابی کارکنان با کمک بخش خصوصی خبر داد.
“جلیل سینی چی” با بیان اینکه برخی پست های مدیریتی در آبفا متقاضی ندارد اظهار داشت: آبفا استان برای ایجاد انگیزه درکارکنان و جذابیت شغلی تلاش می کند