چرا پروژه انتقال آب «پلنگ دره» به بجنورد مهم است

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان‌شمالی گفت: با کامل شدن پروژه انتقال آب از پلنگ دره به بجنورد ۴۰۰ لیتر در ثانیه انتقال آب انجام خواهد شد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان‌شمالی گفت: با کامل شدن پروژه انتقال آب از پلنگ دره به بجنورد ۴۰۰ لیتر در ثانیه انتقال آب انجام خواهد شد.

به گزارش برقاب، رضا عطایی، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان‌شماای اظهارکرد: سالیانه ۸۵ میلیون متر مکعب آب شرب بهداشتی توسط ۵۶۰ حلقه چاه، چشمه و قنات و سه سد شیرین دره، بارزو و بیدواز توزیع می‌شود.

وی گفت: توزیع این آب پس از استحصال، تصفیه و ذخیره‌سازی در ۶۶۰ مخزن به حجم ۳۰۰ هزار متر مکعب توسط شبکه توزیع و خطوط لوله انتقال به طول ۷۵۰۰ کیلومتر در بین ۲۶ شهرستان و ۷۵۰ آبادی است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان‌شمالی افزود: ۳۸۰ هزار اشتراک در جمعیت ۹۰۰ هزار نفری استان وجود دارد.

عطایی ادامه داد: پساب تولیدی در بجنورد، شیروان، آشخانه و اسفراین جمع‌آوری می‌شود و پس از انتقال و تصفیه به محیط پذیرنده برای استفاده مجدد بازگرداننده می‌شود.

وی به اقدامات جهت ایجاد پایداری سیستم آب‌رسانی اشاره و تصریح کرد: باتوجه‌به کاهش منابع آبی سطحی و زیرزمینی و افزایش جمعیت نیاز است که ‌پروژه‌های زیادی در سطح استان اجرا شود.

این مقام مسئول بیان داشت: در بجنورد پروژه آب‌رسانی از پلنگ دره به شهر در سنوات گذشته آغاز شده و در حال انجام است که شامل ۸ حلقه چاه حفاری شده، ۲۹ کیلومتر خط انتقال ، ۲ باب مخزن ۲ هزار متر مکعبی، یک ایستگاه پمپاژ و یک مخزن ۱۰ هزار متر مکعبی است.

وی افزود: با کامل شدن این پروژه ۴۰۰ لیتر در ثانیه انتقال آب به بجنورد انجام خواهد شد.

عطایی ادامه داد: در شیروان حجم زیادی ا آب شرب از سد بارزو تامین می‌شد که در خشکسالی‌های اخیر دچار کمبود شدید آب شده است و به همین جهت ۴ حلقه چاه وارد مدار شده و ۴ حلقه چاه دیگر در حال آماده‌سازی است.

وی گفت: این پروژه در دو محور در حال اجراست، یک محور تجهیز چاه ها و محور دیگر مسیر انتقال آب از چاه به مخزن شهید آبادی شیروان که به طول ۵ کیلومتر است و ۲ کیلومتر آن انجام شده و پس از تکمیل ۱۰۵ لیتر در ثانیه آب منتقل می‌شود.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان‌شمالی توضیح داد: در اسفراین دو حلقه چاه در منطقه کبوترخانه برای حفر در دست انجام است که به جای استفاده از سد بیدواز برای تهیه آب شرب استفاده شود که با تکمیل آن ۶۵ لیتر در ثانیه به تامین آب کمک می‌شود.

وی تصریح کرد: خط انتقال آب از این چاه ها به اسفراین به طول ۸ کیلومتر و شامل یک مخزن ۵ هزار متر مکعبی است.