پدیده خشکسالی
خشکسالی عموماً از جنبههای مختلفی چون هواشناسی، آبشناسی یا کشاورزی تعریف میشود. نتیجه نهایی خشکسالی از تأثیرات آن بر روی فعالیتهای اجتماعی و اقتصادی یک منطقه مشخص میشود. در دهههای اخیر، در میان حوادث طبیعی تاثیرگذار بر جامعه انسانی، تعداد زیادی پدیده خشکسالی دیده میشود که به لحاظ ویژگیهایی چون درجه شدت، طول مدت، فضای […]
خشکسالی عموماً از جنبههای مختلفی چون هواشناسی، آبشناسی یا کشاورزی تعریف میشود. نتیجه نهایی خشکسالی از تأثیرات آن بر روی فعالیتهای اجتماعی و اقتصادی یک منطقه مشخص میشود.
در دهههای اخیر، در میان حوادث طبیعی تاثیرگذار بر جامعه انسانی، تعداد زیادی پدیده خشکسالی دیده میشود که به لحاظ ویژگیهایی چون درجه شدت، طول مدت، فضای تحت تأثیر، تلفات انسانی، خسارات اقتصادی و تأثیرات اجتماعی درازمدت بر جامعه، آثار آن بیش از سایر حوادث طبیعی بوده است .
فرق عمده خشکسالی با سایر حوادث طبیعی در این است که خشکسالی بر خلاف بسیاری از حوادث، پدیده ای تدریجی بوده و در دوره زمانی نسبتا ً طولانی واقع میشود و اثرات آن ممکن است تا سال ها و با تأخیر بیشتری نسبت به سایر حوادث طبیعی ظاهر شود. بنابراین از آنجا که تعیین زمان دقیق شروع خشکسالی کار سادهای نیست، به آن پدیدهای خزنده میگویند.
ارسال دیدگاه