پاسخگویی سریع بار در لحظات حساس شبکه

معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی روز سه شنبه 31 تیر با حضور در مرکز پایش صنعت برق از سرعت عمل دست اندرکاران این مرکز در پایش لحظه ای و مدیریت بارمصرفی که با بیش از 500 مگاوات پیک سایی در لحظات حساس شبکه به ثمر نشست، تشکر و قدردانی کرد. به گزارش پایگاه […]

معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی روز سه شنبه 31 تیر با حضور در مرکز پایش صنعت برق از سرعت عمل دست اندرکاران این مرکز در پایش لحظه ای و مدیریت بارمصرفی که با بیش از 500 مگاوات پیک سایی در لحظات حساس شبکه به ثمر نشست، تشکر و قدردانی کرد.

به گزارش پایگاه خبری توانیر ، روز 31 تیر مرکز پایش صنعت برق با اقتدار از مصاف با دو قله روز و شب شبکه سربلند بیرون آمد و دست اندرکاران این مرکز در تعامل با شرکتهای برق منطقه ای و توزیع برق در اقصی نقاط کشور، عملیات پایش و مدیریت لحظه ای بار شبکه از بخش خانگی واستارتاپها گرفته تا صنایع نیشکر، سیمان ، پتروشیمی، پالایشگاه و فولاد را در کسری از ساعت با موفقیت اجرا و در تلاشی منسجم و هماهنگ ، شبکه برق را با ذخیره مناسب از شرایط حساس 2 قله مصرف روز و شب عبور دادند.
مهندس حایری معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی با حضور در مرکز پایش صنعت برق ضمن ارتباط با شرکت مدیریت شبکه برق ایران و اطلاع از کم و کیف ارتباطات برون مرزی شبکه برق در ساعات پیک ،از تلاش هماهنگ صنعت برق و سرعت عمل دست اندرکاران این مجموعه در پایش و مدیریت بار مصرفی در لحظات حساس شبکه که تا پایان پیک تابستان بی وقفه ادامه دارد، تشکر و قدردانی کرد.
مهندس محمد حسن متولی زاده مدیرعامل توانیر نیز رضایت وزیر نیرو و مجلس شورای اسلامی از عملکرد صنعت برق را نقطه قوت این صنعت ارزیابی و بر لزوم مراقبت از اقتدارو توانمندی صنعت برق که بر اساس برنامه ریزی حاصل شده ،تاکید کرد.
گفتنی است عملیات مرکز پایش از طریق ارتباط تصویری با مدیران شرکتهای برق منطقه ای و توزیع برق کشور و با ارایه گزارش اقدامات شرکتها از 10 صبح سه شنبه آغاز شد و با قرار گرفتن استانهای فارس ،بوشهر ،گلستان ،مازندران ،هرمزگان ،قزوین و شهرهای مشهد ،ایلام ،اهواز ،کهگیلویه و شیراز در شرایط هشدار،سیستمهای نظارت لحظه ای بر فرایند انتقال و توزیع برق کشور با بهره گیری از “سامانه مدام” شرکت مدیریت شبکه فعال شد و با تلاش شرکتهای برق منطقه ای و توزیع و هم افزایی ایجاد شده از طریق مرکز پایش ، شبکه به ثبات رسید و  اقدامات این مرکز تا پاسی از شب و عبور از پیک شب ادامه یافت تا هموطنان یک شبانه روز دیگر از تابستان را با آرامش سپری کنند.
مرکز پایش صنعت برق به عنوان اصلی ترین الزام شبکه هوشمند صنعت برق از اواسط اردیبهشت امسال با راهبری متخصصان ایرانی راه اندازی و در کمتر از یک ماه آماده بهره برداری شد و در مدت کوتاهی سکان پایش ومدیریت بار شبکه به تفکیک شرکتهای برق منطقه ای و توزیع برق در اقصی نقاط کشور را  بدست گرفت.
هم اکنون توانایی این مرکز  در  پاسخگویی بار در لحظات حساس شبکه و در گستره وسیع کشور به اثبات رسیده و خیلی زودتر از آنچه تصور می شد، قابلیتهای گسترده سیستم برق هوشمند که مرزهای دانش محسوب می شود، در کشور عملیاتی شده است.