نوبتکاران در خط مقدم صنعت برق استان یزد
امروزه با توجه به افزایش مصرف انرژی الکتریکی در کشور، خصوصا در شرایط شیوع گسترده بیماری کرونا، اهمیت تامین برق مطمئن و پایدار برای مردم و همچنین مراکز درمانی و صنایع حساس کشور که در حال خدماترسانی به مردم هستند، بیش از پیش به چشم میآید. صنعت برق استان یزد با تلاش شبانهروزی کارکنان خود، […]
امروزه با توجه به افزایش مصرف انرژی الکتریکی در کشور، خصوصا در شرایط شیوع گسترده بیماری کرونا، اهمیت تامین برق مطمئن و پایدار برای مردم و همچنین مراکز درمانی و صنایع حساس کشور که در حال خدماترسانی به مردم هستند، بیش از پیش به چشم میآید.
صنعت برق استان یزد با تلاش شبانهروزی کارکنان خود، همزمان با اوجگیری بیماری کرونا، توانست ضمن رعایت کلیه پروتکلهای بهداشتی برای کارکنان خود، برق پایدار و بدون قطعی را برای مردم و صنایع استان فراهم نماید.
دهم اردیبهشت هر سال به عنوان روز ملی صنعت برق در کشور شناخته میشود که به همین مناسبت، گفتگویی با واحدهایی که کارکنان نوبتکار دارند انجام شده که در ادامه می خوانیم:
بهرهبردار نوبت کار، شغلی راهبردی و تعیین کننده در صنعت برق
مجتبی رجبی، بهرهبردار پستهای بدون اپراتور (UM) شرکت برق منطقهای یزد این شغل را یک شغل استراتژیک، راهبردی، تعیین کننده، حساس و حیاتی عنوان کرد که نقش آن در تامین برق مطمئن و پایدار غیر قابل انکار است.
رجبی با اشاره به حساسیت بالای شغل بهرهبرداری پست و نیاز به حضور دائم آنها در محل پستها خاطرنشان کرد: این شغل یکی از مشاغل حساس شرکتهای برق منطقهای است و بهرهبرداران میبایست در تمامی شرایط در محل کار خود حضور یابند.
وی با اشاره به اینکه بهرهبرداران پستها به صورت نوبتکار و شیفتی مشغول به انجام وظیفه هستند تصریح کرد: این شغل به عنوان سخت و زیانآور شناخته شده، زیرا ممکن است فرد در طول مدت خدمت با حوادث احتمالی مواجه شود.
بهرهبردار نوبتکار شرکت برق منطقهای یزد همچنین قرارگیری در محیطهای پرخطر را از دیگر سختیهای کار خود عنوان کرده و افزود: همچنین بهرهبرداران در شرایط خاصِ اجتماعی نیز میبایست در محل خدمت خود حضور داشته باشند.
رجبی با اشاره به انجام بازدیدهای ساعتی، روزانه، هفتگی و ماهانه از تجهیزات، نقش مهم بهرهبرداران در حفظ و نگهداری از تجهیزات و شبکه را یادآور شد و ایجاد امکان پیشرفت شغلی بهرهبرداران پستها را از عوامل موثر در افزایش انگیزه و بازدهی آنان دانست.
نگهبانی و حفاظت از ساختمانها و تاسیسات برق در شرایط آب و هوایی مختلف
ناصر زارع، رئیس گروه حفاظت فیزیکی شرکت برق منطقهای یزد در ادامه، نگهبانان را از دیگر همکاران نوبتکار شرکت عنوان کرده و برخی از حساسیتهای شغلی این حوزه را مطرح کرد.
وی گشتزنی و بازدید شبانه در شرایط مختلف آب و هوایی، مقابله با سارقین، نظارت و ثبت ورود و خروج کارکنان و پیمانکاران، کنترل خودروها، حفاظت از انبار، پایش دوربینهای نظارتی، تعامل و همکاری با اپراتورهای بهرهبردار، تبسنجی و تکریم ارباب رجوع را از وظایف حساس نگهبانان عنوان کرد و افزود: تکریم ارباب رجوع نیز ظرافتهای خاصی را دارد که اگر این ظرافتها رعایت نشوند، میتواند موجب نارضایتی شود.
همچنین بازدید از پستها و خطوط برقرسانی، از دیگر اقدامات مهم نگهبانان است که این امر نیز به طور هفتگی در حال انجام است.
رئیس گروه حفاظت فیزیکی شرکت برق منطقهای یزد در ادامه، وجود قراردادهای کاری مختلف را یکی از حساسیتهای نگهبانان نوبتکار شرکت عنوان کرد.
وی برگزاری دورههای آموزش جسمانی، تربیت بدنی، دفاع شخصی، استفاده از وسایل دفاع شخصی، تخلیه تلفنی، حفاظت گفتار، ملزومات نگهبانی، آشنایی با شرح وظایف نگهبانان و دورههای مرتبط با بهداشت و ایمنی را از جمله دورههای آموزشی برگزار شده در راستای ارتقاء آمادگی و انگیزهدهی به نگهبانان نوبتکار شرکت برق منطقهای یزد برشمرد.
فرماندهی و کنترل حوادث احتمالی در مرکز دیسپاچینگ برق منطقهای یزد
رضا رضی، رئیس اداره دیسپاچینگ و کنترل شبکه شرکت برق منطقهای یزد، با بیان اینکه وظیفه اصلی مراکز دیسپاچینگ برق پایش و راهبری شبکه سراسری بر اساس دستورالعملهای ثابت بهرهبرداری است، خاطر نشان کرد: تمامی مانورهای شبکه برق در پستهای انتقال و فوقتوزیع با هماهنگی مرکز دیسپاچینگ برگزار شده و در صورت وقوع حوادث احتمالی، کنترل شبکه در شرایط اضطراری و حوادث و بازگرداندن شبکه به وضعیت عادی را همکاران نوبتکار مرکز دیسپاچینگ، بر عهده خواهند داشت.
انجام مانورها، بازیابی و بازگردانی شبکه در زمان وقوع حوادث، گردآوری و ارسال آمارهای روزانه برای مرکز دیسپاچینگ ملی، گردآوری آمارهای ماهیانه برای استفاده در دفتر برنامهریزی و سایر واحدهای شرکت و گردآوری آمار هفتگی و تصویر لحظهای از وضعیت شبکه استان نیز برخی از وظایف نوبتکاران اداره دیسپاچینگ و کنترل شبکه شرکت برق منطقهای یزد است که رضی به آنها اشاره کرد.
رضی خاموشیها را موجب پیش آمدن مشکلات اجتماعی و اقتصادی دانست و ادامه داد: همکاران نوبتکار مراکز دیسپاچینگ با پایش شبکه و کنترل به هنگام پیک بار و ولتاژ در تمام طول سال به خصوص تابستان، برق مطمئن و بدون قطعی را حتی در زمان تعطیلات نوروزی، به صنایع و مراکز حساس کشور رساندند.
وی افزود: از آنجا که برق پایدار و مطمئن در این شرایط حساس، نیاز ضروری حوزه درمان و بهداشت است همکاران تلاشگر و همیشه بیدار مراکز دیسپاچینگ برای جلوگیری از هرگونه خاموشی در مراکز درمانی، پشتیبان و روشناییبخش حوزه سلامت جامعه هستند.
حضور کامل حتی در زمان تعطیلات
مجتبی پاکزبان، بهرهبردار پست یزد۱ نیز با اشاره به اینکه در زمان اوجگیری کرونا، همکاران نوبتکار، بدون دور کاری و یا کاهش ساعت کاری مشغول به خدمترسانی بودند خاطرنشان کرد: با توجه به حساسیت کار بهرهبرداران و اهمیت تعمیرات سالیانه، مانورها نیز مانند گذشته و بدون تعطیلی، مطابق برنامهریزی برگزار شد تا هیچگونه تداخل و ایرادی در تامین برق مردم، مراکز درمانی و صنایع حساس کشور به وجود نیاید.
وی در تشریح ساعات کاری بهرهبرداران نوبتکار خاطر نشان کرد: شیفتهای کاری این افراد پیش از کرونا به صورت ۱۲ ساعت کار و ۲۴ ساعت استراحت بود که در ایام کرونا برای کاهش رفت و آمد و خطر انتقال بیماری، به صورت ۲۴ ساعت کاری و ۴۸ ساعت استراحت تبدیل شده است.
ارسال دیدگاه