مصرف بهینه انرژی و صرفهجویی
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان شمالی با تاکید بر اینکه ظرفیت نامی نیروگاههای مولد کشور، فراتر از میزان مصرف در زمستان است؛ گفت: کمبود سوخت نیروگاهها در زمستان به معنی عدم استفاده بهینه از ظرفیت نیروگاهی و کاهش تولید در شبانه روز است.
به گزارش خبرگزاری توانیر، حسن چاهی افزود: محدودیت تامین گاز به عنوان سوخت اصلی نیروگاهی با محدودیت تولید برق همراه شده و باید پذیرفت که توجه به سایر راهکارهای تولید انرژی الکتریکی میتواند سبد تنوع تولید را بهبود ببخشد.
وی با تاکید بر اهمیت توسعه ظرفیتهای تولید از طریق انرژیهای تجدیدپذیر افزود: اگرچه تنوع بخشی به ظرفیتهای تولید خود هزینههای زیادی را در پی خواهد داشت لیکن این راهی است که حسب ضرورت باید پیش گرفت، چرا که تمرکز بر نیروگاههای وابسته به سوختهای فسیلی ضمن ایجاد آلودگی هوا با افزایش رشد مصرف، شکاف ناترازی تولید و مصرف را بیش از پیش خواهد کرد.
مدیرعامل توزیع برق خراسان شمالی تصریح کرد: توجه به یک برنامهریزی با فرایند مشخص تامین مالی و پشتوانه اجرایی امری ضروری است تا تغییرات دولتها تاثیری بر روند نگاه حاکمیتی نداشته باشد.
چاهی در ادامه در واکنش به تاثیر صرفهجویی در مصرف گاز خانگی برای تامین سوخت نیروگاهی و تامین برق پایدار اظهار داشت: بی تردید هرگونه صرفهجویی خردمندانه در انرژی و مصادیق آن یعنی انرژی گرمایی ناشی از گاز بر شرایط تامین سوخت نیروگاهی موثر خواهد بود. گاز طبیعی یکی از ثروتهای ملّی است که درست مصرف کردن آن از اهمیت بالایی برخوردار است. صرفهجویی، نه به معنای کم مصرف کردن، بلکه به معنی مصرف بهینه گاز خانگی، علاوه بر حفظ منابع طبیعی، از نظر اقتصادی نیز به صرفهتر بوده و میتواند حتّی هزینههای خانوار را تا حدی کاهش دهد، مصرف بهینه انرژی و صرفهجویی اما آنچه که اهمیت دارد ایجاد شرایط لازم برای امکان صرفهجویی گاز خانگی و یا حتی برق در منازل است.
به گفته وی، برخی از اقدامات متاثر از روشهای نادرست نظارتی بر ساخت و سازها شرایطی را فراهم کرده که مصائب کم توجهی به موضوع انرژی را به یک موضوع ملّی تبدیل کرده است.
وی تاکید کرد که باید شرایط واقعی نگهداشت انرژی و بکارگیری راههای مناسب از قبیل عایقکاری سرما و گرما در منازل از سوی نظام مهندسی در قالب مبحث ۱۹ و خانه سبز فراتر از دستورالعملها باشد تا امکان این کاهش مصرف به ویژه گاز برای منازل فراهم و نتیجه حاصله به کاهش ناترازی تامین سوخت نیروگاه منجر شود.
این کارشناس و مدیر صنعت برق کشور در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا ظرفیت نیروگاهی کشور در زمستان پاسخگوی مصرف برق کشور است و کمبود برق زمستان به چه حد به ظرفیت نیروگاهی ارتباط دارد؟ گفت: براساس آمارهای منتشر شده در این خصوص، مشکلی در تامین برق زمستانه وجود ندارد و ظرفیت نامی نیروگاههای مولد، فراتر از میزان مصرف در زمستان است، مصرف بهینه انرژی و صرفهجویی اشکال اساسی در تابستان رخ می دهد که نیروگاهها برای جبران ناترازی بی وقفه و با بالاترین سطح، تولید خود را برای جبران ناترازی انجام و موجبات استهلاک خود را فراهم میکنند و زمستان که زمان بازیابی آنها است به دلیل کاهش سوخت نیروگاهها و کاهش تولید انرژی در مقایسه با مصرف، امکان بازسازی مناسب را از دست خواهند داد و این موضوع در تابستان بعدی تاثیر نامطلوب خود را به جا خواهد گذاشت. عدم تامین سوخت نیروگاهها در زمستان به معنی عدم استفاده بهینه از ظرفیت نیروگاهی و کاهش تولید در شبانه روز است.
وی ادامه داد: از طرفی علیرغم وجود زیرساخت مناسب اعم از ظرفیت نیروگاهی و انتقال و توزیع برق جهت تامین برق مشترکین در فصول سرد سال به دلیل مشکلات ناشی از تامین سوخت نیروگاهی و از مدار خارج شدن نیروگاههای مازوت سوز مشکلاتی در تولید و تامین برق ایجاد میشود.
وی توجه به اصل اطلاع رسانی صحیح و منظم را در شرایط حاضر صنعت برق یک ضرورت دانست و افزود: مردم باید به طور شفاف از زمان قطعی برق مطلع شوند. ارائه جدول خاموشی ها این حسن را دارد که مشترکان برق خود را با شرائط جدید تطبیق میدهند و نارضایتیها اگر چه حذف نمیشود لیکن این شفافیت میتواند موجب عدم افزایش در این بخش شود.
ارسال دیدگاه