فعالیتهای صنعت آب و فاضلاب ایران در تاریخ از زبان دکتر غلامرضا منوچهری
دهه ۷۰ نقطه عطفی در فعالیتهای صنعت آب و فاضلاب ایران محسوب میشود. در واقع با تصویب قانون تشکیل شرکتهای آب و فاضلاب در ۱۱ دی ماه سال ۱۳۶۹ در مجلس شورای اسلامی، زمینه برای تسریع فعالیتهای توسعهای این صنعت آغاز شد و در راستای حرکت شتابنده جهاد آبرسانی به شهرها و روستاهای سراسر کشور، نخستین گامها برای اجرای طرح شبکه فاضلاب در تهران برداشته شد.
اگرچه مطالعات مقدماتی طرح فاضلاب تهران از سال ۱۳۵۰ توسط برنامه عمرانی سازمان ملل متحد (UNDP) و سازمان بهداشت جهانی (WHO) آغاز شده بود اما بنا به دلایل گوناگون، اجرای این طرح عظیم تا دهه ۷۰ به تعویق افتاد و سرانجام در سالهای میانی این دهه، با تصمیمی درست و بجا، خیزش عظیم اجرای طرح فاضلاب تهران با پیشبینی ۸۰۰۰ کیلومتر شبکه شکل گرفت.
در این سالها سکان هدایت صنعت نوظهور آب و فاضلاب ایران در دستان مدیری بود که سهمی بزرگ در رشد و بالندگی این صنعت ایفا کرد
مجموعه مستند «بازگشت» با موضوع تاریخچه پروژه فاضلاب تهران در گفتوگو با دستاندرکاران، کارشناسان و متخصصان صنعت آب و فاضلاب کشور به دنبال واکاوی و پاسخگویی به روند تحولاتی است که طی بیش از سه دهه اخیر در ایجاد و تکمیل شبکه بزرگ جمعآوری بهداشتی فاضلاب پایتخت ایران شکل گرفته است. این مجموعه که به ابتکار روابط عمومی آبفای استان تهران و شرکت فاضلاب تهران در ۸ قسمت برای پخش از شبکه های سیما تدارک دیده شده است. در هر قسمت روایتهای مهمی را پیرامون رویدادهای این کلانپروژه از زبان بزرگان و صاحب نظران صنعت آب و فاضلاب نقل میکند.
در قسمتی از این مجموعه مستند، مهندس غلامرضا منوچهری دانش آموخته کارشناسی ارشد مهندسی راه و ساختمان از دانشگاه تهران و دکترای مهندسی عمران و محیطزیست از دانشگاه آخن آلمان با برخورداری از پیشینه طولانی مدیریت ارشد اجرایی در سطوح کلان صنعت آب و فاضلاب از جمله معاونت وزیر نیرو در امور آب و فاضلاب در سالهای ۱۳۶۸ تا ۱۳۷۹ روبروی دوربین «بازگشت» از سرگذشت پروژه فاضلاب تهران سخن گفته است.
ارسال دیدگاه