عربستان سعودی آماده صدور ۱۵۰ گیگاوات برق سبز و هیدروژن به جهان

وزير انرژي عربستان سعودي اعلام كرد كه اين كشور قصد دارد تا سال 2030 با توليد سالانه 20 گيگاوات برق از انرژيهاي تجديدپذير ميزان برق توليدي خود از انرژيهاي پاك را به 150 گيگاوات برساند.

 

به گزارش برقآب، به نقل از پایگاه خبری توانیر، شاهزاده عبدالعزیز بن سلمان این خبر را در جریان یازدهمین نشست کنفرانس شبکه هوشمند عربستان سعودی در ریاض اعلام کرد و افزود: این کشور آماده است تا ۱۵۰ گیگاوات برق صادر کند، چه برق سبز و چه هیدروژن برای این کشور تفاوتی ندارد.

ابتکارات پایدار
کشور عربستان در حال اجرای بیش از ۸۰ طرح – به ارزش بیش از ۷۰۵ میلیارد ریال سعودی (۱۸۸ میلیارد دلار) – در بخش های دولتی و خصوصی در زمینه انرژی های تجدیدپذیر میباشد. این ابتکارات شامل تولید انرژی از منابع خورشیدی و بادی است که مهمترین آنها عبارتند از:
نیروگاه خورشیدی PV Sudair: یکی از بزرگترین نیروگاههای فتوولتائیک خورشیدی در جهان است. ظرفیت تولید آن ۱۵۰۰ مگاوات است. علاوه بر این، این اولین پروژه ای است که برنامه صندوق سرمایه گذاری عمومی طرح انرژیهای تجدیدپذیر را اجرا می کند. این طرح در سال ۲۰۲۵ تکمیل خواهد شد.
نیروگاه بادی دومات الجندل: اولین نیروگاه بادی به این اندازه در کشور پادشاهی و بزرگترین در خاورمیانه است که ظرفیت تولید آن ۴۰۰ مگاوات است. در منطقه الجوف واقع شده و از ژوئن ۲۰۲۱ فعالیت خود راآغاز کرده است.
علاوه بر این، عربستان همچنین در حال ایجاد چندین طرح پایدار است که برای رسیدن به اهداف زیست محیطی خود بر انرژی های تجدیدپذیر متکی هستند. یکی از برجسته ترین پروژه ها NEOM است. این یک طرح بلندپروازانه است که هدف آن دستیابی به یک محیط تجاری موفق و پایدار است. بنابراین از فناوری های پیشرفته و انرژی های تجدیدپذیر بهره خواهد برد.

کنفرانس شبکه هوشمند عربستان سعودی
بیش از ۱۲۰ سخنران محلی، منطقه ای و بین المللی در این کنفرانس شرکت می کنند تا در مورد برجسته ترین تحولات و چالش ها در زمینه شبکه ها و انرژیهای تجدید پذیر بحث کنند. این کنفرانس در مورد فن آوری های پیشرفته و همچنین کمک به افزایش آگاهی و افزایش استفاده از فناوری و برنامه های کاربردی در سطح محلی بحث خواهد کرد.
کنفرانس در نسخه فعلی خود، کنتورهای هوشمند و راه حل های پیشرفته مدیریت داده را مورد توجه قرار داده است. همچنین به جنبه های سیاست گذاری مقرراتی و انرژی نیز می پردازد. این کنفرانس همچنین به دنبال بررسی قابلیت اطمینان و انعطاف پذیری سیستمهای انرژی الکتریکی و ادغام منابع انرژی تجدیدپذیر با شبکه های انتقال انرژی است.
علاوه بر این، این رویداد با هدف برجسته کردن وسایل نقلیه الکتریکی، سیستم های ذخیره سازی انرژی، برنامه ها و فناوری های بهره وری انرژی، و سیستم ها و قوانین مرتبط با شبکه های هوشمند برگزار خواهد شد.