کشاورزان با عبور از روش‌های سنتی به سمت کشاورزی صنعتی حرکت کنند

دبیر کارگروه سرمایه‌گذاری و تسهیل‌گری اجتماعی شرکت مدیریت منابع آب ایران با اشاره به این که تجربیات مدیریت منابع آب در استان خراسان رضوی می‌تواند در دیگر استان‌ها مورد بهره برداری قرار گیرد، گفت: تغییر اقلیم و بحران آب یک مسئله جهانی است و ضرورت دارد همه ارکان اجتماعی در تصمیم‌گیری‌ها مشارکت کنند.

به گزارش برقآب و پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو(پاون)،”فرهاد پاک نیا” دبیر کارگروه سرمایه‌گذاری و تسهیل‌گری اجتماعی شرکت منابع آب ایران در نشست هم‌اندیشی و دانش افزایی با مدیر حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی و نمایندگان تشکل‌های کشاورزی این استان، اجرای طرح مدیریت مشارکتی آب در خراسان رضوی را کم‌نظیر خواند و خواستار انتقال تجربیات این طرح به استان‌های دیگر برای عبور از بحران آب شد.
“پاک نیا” گفت: با مشارکت تشکل‌های کشاورزی، اقدامات خوبی در مدیریت مشارکتی آب در خراسان رضوی انجام شده که می‌تواند به عنوان الگو در استان‌های دیگر کشور عملیاتی شود.
وی همدلی و مشارکت عمومی را راهی مناسب برای نجات آب عنوان کرد و از کشاورزان خواست با فاصله گرفتن از کشاورزی سنتی به سمت کشاورزی صنعتی حرکت کنند، زیرا تغییر اقلیم و بحران آب یک مسئله جهانی است و ضرورت دارد همه ارکان اجتماعی در تصمیم‌گیری‌ها مشارکت کنند.
پاک‌نیا مشارکت بهره‌برداران در تصمیم‌گیری‌ها را مهم ارزیابی کرد و ظرفیت‌سازی و توانمندسازی جامعه بهره‌وران برای استقرار نظام جامع بهره‌وری را ضروری خواند و افزود:  برای مقابله با بحران آب، تغییر الگوی کشت لازم است و برای این تغییر به همت و تلاش و همراهی کشاورزان نیاز داریم.
بر اساس این گزارش “غلامرضا ممدوحی” مدیر حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی و مجری اصلی طرح مدیریت مشارکتی آب، تشکیل اتاق فکر با مشارکت عمومی را راه برون رفت از بحران کم آبی توصیف کرد و گفت: برای اجرای  مدیریت مشارکتی آب، دیوار بی‌اعتمادی بین آب منطقه‌ای و کشاورزان را شکستیم و ساختار مشارکت و همدلی را ایجاد کردیم. “ممدوحی” دو راهکار برای عبور از بحران کم آبی را کنترل برداشت و مصرف آب و مدیریت مشارکتی عنوان کرد و افزود: در این جهت باید با کشاورزان صادق بود تا جلب مشارکت آنان امکان‌پذیر شود.
در پایان این نشست نمایندگان تشکل‌های کشاورزی خراسان رضوی به بیان تجارب خود در مدیریت مشارکتی آب و راهکارهای برون رفت از بحران آب پرداختند.