سیلاب عظیم رودخانه کهیر در سد کهیر مهار شد
به گزارش برقاب، پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو(پاون)، «داود کامگار» مجری سد کهیر افزود: در پی وقوع سیلابها در جنوب استان سیستان و بلوچستان از ارتفاعات شهرستان نیک شهر و لاشار واقع در استان سیستان و بلوچستان، خوشبختانه این بار برخلاف گذشته، نعمات الهی به عنوان ذخیره ایام پیش رو، برای روستاهای واقع در مناطق پایین دست سد آرام گرفت.
کامگار اضافه کرد: میزان ذخیره آب پشت سد کهیر از ۳۵ میلیون متر مکعب به حدود۲۲۰ متر مکعب افزایش یافت و خوشبختانه علیرغم بارشهای شدید حادث شده در حوضههای آبریز بالادست و سرریز شدن تمامی سدهای جنوب شرق کشور هیچ سیلابی از رودخانه کهیر به پایین دست سد رهاسازی نشد و حدود ۲۲۰ میلیون مترمکعب آب شیرین ذخیره سازی شد.
شایان ذکر است سد کهیر با هدف تأمین آب شرب و کشاورزی روستاها و اراضی پایین دست و همچنین تامین آب منطقه مکران در حال ساخت است و در حال حاضر قبل از انجام مراحل پایانی ساخت آن، ساخت سامانه آبرسانی و اجرای تصفیهخانه فیلتر شنی جهت انجام آبرسانی اضطراری به انجام رسیده و تاکنون ۴۶ روستای پایین دست با جمعیتی حدود ۳۰ هزار نفر از آب شرب با کیفیت این سد بهرهمند شدهاند.
این گزارش حاکی است به موازات، عملیات احداث تصفیهخانه دایمی، احداث ایستگاه پمپاژ و مخازن ذخیره و مورد نیاز در حال انجام است که در آیندهای نزدیک عملیات اجرایی این بخش نیز نهایی خواهد شد و همچنین عملیات تکمیلی بدنه سد کهیر و سد زینچه نیز با جدیت در دستور کار طرح قرار دارد.
قابل ذکر است طرح کهیر متشکل از دو سد مختلف، یکی از نوع بتن غلطکی با ارتفاع ۵۶.۵ متر با وجوه متقارن در بالادست و پایین دست و دارای رویه آب بند ژئوممبرین و دیگری سد خاکی به طول تاج ۱۶۰۰ متر، ارتفاع ۲۱ متر با حجم خاکریزی یک میلیون و هفتصد هزار مترمکعب و رویه ژئوممبرین است. سد کهیر با حجم مخزن ۳۸۱ میلیون مترمکعب، بزرگترین سد مخزنی استان سیستان و بلوچستان و در ۹۰ کیلومتری غرب شهر چابهار و ۵ کیلومتری روستای کهیر در حال انجام مراحل پایانی ساخت است.
ارسال دیدگاه