رزمایش‌های آموزشی وزارت نیرو در حوزه مدیریت بحران و پدافند غیرعامل

مدیرکل دفتر مدیریت بحران و پدافند غیرعامل وزارت نیرو خبر داد

برگزاری رزمایش‌های تمرینی آموزشی وزارت نیرو در حوزه مدیریت بحران و پدافند غیرعامل

رزمایش تمرینی آموزشی وزارت نیرو در سال ۱۴۰۳ و حوزه مدیریت بحران و پدافند غیرعامل در حال برگزاری است و در این راستا رزمایش منطقه شمال شرق کشور با میزبانی شورای هماهنگی مدیران استانی وزارت نیرو در استان گلستان و مشارکت شرکت‌های صنعت آب، برق و آب و فاضلاب استان های خراسان رضوی، خراسان شمالی و سمنان برگزار شد.

به گزارش برقاب  پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو(پاون)،سیف اله آقابیگی مدیر کل دفتر مدیریت بحران و پدافند غیر‌عامل وزارت نیرو در این باره  گفت: رزمایش‌های تمرینی آموزشی سالجاری که به روال سنوات گذشته در حال برگزاری است و از منطقه شمال غرب کشور آغاز شده است، طبق برنامه ریزی اولیه و اعلام شیوه نامه های لازم و بر اساس تکالیف مقرر در قانون مدیریت بحران کشور، مصوبات شورای عالی هماهنگی مدیریت بحران کشور و نظام نامه سلامت، ایمنی، محیط زیست، پدافند غیر عامل و مدیریت بحران در حال انجام است.
وی افزود: درک خطر‌پذیری حوادث و سوانح به عنوان هدف اصلی و هماهنگی و انسجام بخشی، سازماندهی و رویکرد یکپارچه در مدیریت بحران از اهداف فرعی این رزمایش ها خواهد بود.
وی ادامه داد: سناریو رزمایش منطقه شمال شرق کشور مبتنی بر واقعیات و چالش‌ها قرار داشت و در برگزاری آن انجام عملیات میدانی حقیقی ( لایروبی و بازگشایی سازه تقاطعی پل با رودخانه، تعویض شیرآلات فرسوده و جایگزینی خط انتقال آب شرب فرسوده، تعویض تابلو برق  و کابل‌های فرسوده، تعویض مقره‌های فرسوده در پست فوق توزیع  و …) در نظر گرفته شده بود که به شکل واقعی انجام شد. همچنین با بکارگیری همکاران خبره از صنعت آب، برق و آب و فاضلاب سراسر کشور، ارزیابی‌های لازم مطابق شاخص ها و معیارهای تهیه شده انجام شد و نتایج در پایان رزمایش ها با انجام تحلیل‌ها و گزارشات جمع‌بندی ارایه خواهد شد.
آقابیگی با اشاره به حضور معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار، مدیر‌کل مدیریت بحران و جمعی از مقامات ارشد استان گلستان در رزمایش اظهار داشت، به دلیل سوابق تاریخی وقوع سیلاب‌های بزرگ در استان گلستان مثل سیلاب‌های ۱۳۸۰،۱۳۸۱ و ۱۳۹۸ و لزوم استمرار خدمات در دو بخش مهم آب و برق کشورکه از امور زیربنائی سایر زیر‌ساخت‌ها محسوب می‌شود، این حضور و برگزاری رزمایش توسط وزارت نیرو را نشانه مصمم بودن وزارت نیرو، مقامات عالی استان و سایر مسئولان نظام در راستای ارتقاء سطح آمادگی و افزایش اعتماد عمومی دانست که از نشانه‌های بارز باور و درک خطرپذیری حوادث و سوانح است .
این گزارش حاکی است رزمایش‌های تمرینی آموزشی وزارت نیرو که از سال ۱۳۹۷ در شش منطقه کشور(شمال غرب، شمال شرق، جنوب غرب، جنوب شرق، مرکزی شمال و مرکزی جنوب) در سطح شرکت‌های زیر‌مجموعه وزارت نیرو در استان‌ها درحال برگزاری است. رزمایش منطقه شمال شرق دومین رزمایش در سال جاری، هفتمین رزمایش در منطقه شمال شرق و چهلمین رزمایش در کشور از سال ۱۳۹۷ است. این رزمایش ها در نوع خود منحصر به فرد بوده و تاکنون دستاوردهای ارزنده‌ای در پی داشته است.