راهکارهای رفع ناترازی برق در برنامه هفتم توسعه
به گزارش برقاب و پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو(پاون)، تامین برق پایدار بهعنوان یکی از زیربناهای توسعه اقتصادی کشور، نقش بیبدیلی در افزایش رفاه و آسایش جامعه دارد. اهمیت تامین پایدار انرژی الکتریکی به حدی است که بروز اختلال در این سیستم میتواند خسارات سنگین اقتصادی بر بخشهای مختلف کشور وارد کند. در این میان حوزه تولید برق، از اهمیت شایانی در پایداری شبکه برق و خدمترسانی دولتها برخوردار است.
در حال حاضر ظرفیت اسمی نیروگاههای کشور بالغ بر ۹۴گیگاوات است که در این میان نیروگاههای حرارتی با ظرفیتی بالغ بر ۷۶هزارو ۷۰۰مگاوات (حدود ۸۲درصد ظرفیت نامی) و اختصاص بیش از ۹۲درصد از انرژی تولید برق کشور، نقش اصلی را در تامین برق کشور دارند.
در سالهای اخیر، ناترازی تولید و مصرف برق خصوصاً در ماههای گرم سال، باعث اعمال خاموشیهای ناگزیر به بخشهای مختلف مصرفکنندگان بهویژه مصارف صنعتی شده است. از سوی دیگر این ناترازی باعث پیچیدهتر شدن شرایط بهرهبرداری شبکه، فشار بر تجهیزات و استهلاک بیشتر آنها نیز شده است.
بنابراین یکی از اهداف اساسی برنامههای معطوف به صنعت برق، ازجمله برنامه پنجساله توسعه اقتصادی کشور، رفع ناترازی تولید و مصرف بوده است. در این خصوص، در قانون برنامه هفتم توسعه، با نگاه به هر دو کفه این ترازو، برای افزایش تولید و کنترل رشد مصرف هدفگذاری شده است.
ارسال دیدگاه