جلوگیری از اضافه برداشت ۲۹۲ میلیون مترمکعبی آب در همدان
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای همدان گفت: از ابتدای اجرای طرح تعادل بخشی آب تاکنون ۴ هزار و ۷۱۷ حلقه چاه غیر مجاز در استان همدان با جلوگیری از اضافه برداشت ۲۲۹ میلیون مترمکعب آب پر و مسدود شده است. به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای همدان، منصور ستوده در گفتگو زنده رادیویی […]
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای همدان گفت: از ابتدای اجرای طرح تعادل بخشی آب تاکنون ۴ هزار و ۷۱۷ حلقه چاه غیر مجاز در استان همدان با جلوگیری از اضافه برداشت ۲۲۹ میلیون مترمکعب آب پر و مسدود شده است.
به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای همدان، منصور ستوده در گفتگو زنده رادیویی با برنامه دریچه گفت: با انسداد ۴ هزار و ۷۱۷ حلقه چاه غیرمجاز بیش از ۲۲۹ میلیون متر مکعب از اضافه برداشت چاهها جلوگیری شده است.
وی افزود: بیشترین تعداد چاه های پر شده در شهرستان های کبودرآهنگ با ۱۴۰۳ حلقه چاه و شهرستان رزن با ۷۶۳ حلقه چاه بوده است.
ستوده اظهار کرد: مطالعات برای شناسایی حد بستر و حریم رودخانه ها توسط شرکت مهندسین مشاور مطالعاتی به پایان رسیده و پس از تعیین آن نقشه ها به اداره ثبت ارسال میگردد تا حریم حد و بستر رودخانه ها در سامانه اداره ثبت بارگذاری گردد.
وی گفت: ۵ اکیپ گشت و بازرسی در راستای حفاظت از رودخانه ها برای جلوگیری از برداشت شن و ماسه و رفع تصرفات در شمال، مرکز و جنوب استان فعال هستند.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان همدان با بیان اینکه در لایروبی نقاط آسیب پذیر و تصرفات رودخانه ها شناسایی می شوند، تصریح کرد: همچنین دیوارهای رودخانه ها توسط پیمانکار ساماندهی می شوند.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان همدان یادآور شد: دستگاه قضایی استان همکاری بسیار خوبی با این شرکت در ارتباط با رفع تصرفات داشته و این شرکت با قاطعیت با هر گونه تصرف اراضی ملی و منابع طبیعی برخورد نموده و متخلفان را به مراجع قانونی معرفی خواهد کرد.
ستوده، با بیان اینکه از ابتدای سال آبی جاری تاکنون شاهد بارندگی ۲۷۰ میلیمتری در همدان بودهایم، گفت: این در حالی است که در مدت مشابه سال گذشته میزان بارندگی ۴۵۷ میلیمتر و در بلندمدت ۳۴۱ میلیمتر گزارش شده است.
وی بیان کرد: میزان بارندگی نسبت به سال گذشته ۴۱ درصد و نسبت به بلندمدت ۲۰ درصد کاهش داشته که امیدواریم در روزهای باقی مانده از بهار بارندگی داشته باشیم.
وی در ادامه این مصاحبه گفت: از ابتدای اجرای طرح احیاء و تعادل بخشی تاکنون ۳۱۸۸ پروانه بهره برداری چاه های مجاز در استان همدان اصلاح و تعدیل شده و این روند با سرعت در حال اجراست.
وی افزود: با اصلاح و تعدیل ۳۱۸۸ پروانه بهره برداری چاه های مجاز بمیزان بیش از ۱۴۱ میلیون مترمکعب در برداشت از منابع آب زیرزمینی صرفه جویی شده است.
ستوده گفت: از ابتدا سالجاری نیز تعداد ۱۳۴ پروانه بهره برداری چاه های مجاز با صرفه جویی بیش از ۶ میلیون متر مکعب اصلاح و تعدیل شده است.
وی در پایان گفت: وضعیت منابع آبی استان نسبت به سالهای گذشته با کاهش جدی مواجه شده و صرفهجویی برای جلوگیری از بروز بحران کم آبی ضروری است.
ستوده گفت: کشور ما در منطقه خشک و نیمه خشک دنیا قرار گرفته و از طرفی، توزیع بارش نیز در کشور به لحاظ مکانی و زمانی ناهمگون می باشد.
ارسال دیدگاه