تنشزدایی و توسعه تفاهم اجتماعی ارمغان روزنامهنگاری راه حلگرا
در آئین پایانی دومین جشنواره نیرو و رسانه(نور)، بیانیه هیئت داوران این رویداد رسانهای توسط محمدمهدی فرقانی، رئیس هیئت داوران این جشنواره قرائت شد. بهگزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو (پاون)، هیئت داوران دومین جشنواره نیرو و رسانه روز چهارشنبه در بیانیه پایانی این جشنواره تاکید کرد: ارزیابی کلی آثار ارسالی به این جشنواره بیانگر این […]
در آئین پایانی دومین جشنواره نیرو و رسانه(نور)، بیانیه هیئت داوران این رویداد رسانهای توسط محمدمهدی فرقانی، رئیس هیئت داوران این جشنواره قرائت شد.
حفظ و ارتقای دستاوردها و عبور کمهزینه از تنشها نیازمند مدیریت کارآمد و علمی است
در این بیانیه آمده است: آب و برق، دو عنصر اصلی و پیشران توسعه در حوزه کشاورزی، صنعت و زندگی روزمرهاند که هم آرامش، رفاه و کیفیتهای بالای زندگی را به بشر ارزانی میدارند و هم مناقشههای انسانی و زیست محیطی را فراروی فرهنگ، تاریخ و تمدن بشری قرار میدهند.
این بیانیه اضافه میکند: حفظ و ارتقای دستاوردها و عبور کمهزینه از تنشها و بحرانها البته نیازمند مدیریت کارآمد و علمی، توسعه تفاهم و اعتماد اجتماعی و شکلگیری حوزه علایق و درک منافع مشترک میان کارگزاران و بهرهوران و گفت و گو و تعامل اجتماعی مستمر است.
هیئت داوران دومین جشنواره نور تصریح کرد: سال ۹۸ را در حالی آغاز کردیم که با بزرگترین تنش آبی ناشی از وقوع سیل ویرانگر در شمال و جنوب روبرو شدیم و در شرایطی به پایان رساندیم که تجربه پاندمی کرونا و آثار و تبعات اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و فرهنگی آن را در چشمانداز داشتیم و «دومین جشنواره نیرو و رسانه» در چنین حال و هوایی به روزهای پایانی خود نزدیک شد، مراحل داوری را پشت سر گذاشت و در حالی که میرفت آیین پایانی و اعلام برگزیدگان و تجلیل از آنها را تدارک کند با محدودیتهایی که این همهگیری و ضرورتهای مدیریت آن پیش روی گذاشت.
بر اساس این بیانیه، برگزاری مراسم به صورت حضوری و فیزیکی به منظور رعایت فاصلهگذاری و حفظ سلامت و پرهیز از مخاطرات احتمالی از اولویت خارج شد و این در حالی بود که به ویژه مصرف آب در ماههای آغازین سال ۹۹، رکورد بیسابقهای را بر جای گذاشت و مصرف برق نیز به دلیل فعالسازی حداکثر ظرفیتهای پزشکی و درمان، سیر صعودی گرفت، به نحوی که مدیریت صحیح این دو منبع حیاتی، تلاش مضاعف مسئولان و دستاندرکاران را از یک سو و مشارکت و همکاری شهروندان را در مصرف بهینه آب و برق از سوی دیگر اقتضا میکرد.
هیئت داوران دومین جشنواره نیرو و رسانه با قدردانی از تلاش مستمر روزنامه نگاران در بذل توجه و پرداختن به این موضوع حساس و نیز تجلیل از مشارکت و ارسال آثار ارزشمند خود به جشنواره دوم، به جهت تاثیرگذاری مثبت بر کیفیت آثار ارسالی به جشنوارههای آتی یادآوری کرد: آثار ارسالی در برخی رشتهها بهویژه گزارش مکتوب، گزارش دیداری، تیتر و مصاحبه مکتوب از قوت بیشتری چه از حیث ساختار و چه از نظر محتوا برخوردار بودند.
در پارهای از رشتهها همچون سرمقاله، طنز مکتوب و طنز رادیویی، به دلیل وجود برخی ضعفهای ساختاری و محتوایی و عدم امکان رقابت با دیگر بخشها، هیئت داوران، هیچیک از آثار را حائز رتبه ندانست.
این هیئت افزود: در مجموع، ارزیابی آثار ارسالی به جشنواره، بیانگر شناخت و پایبندی نسبی روزنامهنگاران به اصول روزنامهنگاری حرفهای و مسئولیت اجتماعی برآمده از آن است.
هیئت داوران امیدوار است که این احساس تعهد و مسئولیت اجتماعی به ویژه در حوزه احیای آب و برق که با کیفیت زندگی روزمره مردم و توسعه آینده کشور در ارتباط است به طور مستمر ارتقا یابد.
این هیئت امید دارد که با توجه به قابلیت سرایت تنش آبی به دیگر حوزههای زندگی اجتماعی، روزنامهنگاران متعهد و رسانههای کشور همچنان با تکیه بر آموزههای روزنامهنگاری راه حلگرا و روزنامهنگاری تفاهمی، در جهت تنش زدایی و توسعه تفاهم اجتماعی گام بردارند.
طبق این بیانیه، هیئت داوران نهایی، تلاش خود را به کار گرفت تا آثار دریافتی بر مبنای اصول روزنامهنگاری حرفهای و مبتنی بر معیارهای شناخته شده علمی و فارغ از هرگونه حب و بغض مورد داوری و ارزیابی قرار گیرند تا حاصل کار، صرفنظر از جنبه تجلیل و تشویق از روزنامهنگاران، کارکرد آموزشی لازم را نیز داشته باشد. امید که این کوشش به بار نشسته باشد و نتیجه، مورد پذیرش جامعه پرتلاش و خدوم رسانهای کشور قرار گیرد.
قدرت اصلی رسانه، محتواست
معاون امور مطبوعاتی و اطلاعرسانی وزیر ارشاد با تاکید بر ضرورت وجود رسانه تخصصی در کشور گفت: دنیای امروز شبیه هیچ دورهای نیست و بر خلاف گذشته باید از مخاطب به رسانه برسیم و قدرت اصلی رسانه، قدرت محتواست.
وی تاکید کرد: مهارت رسانه باید افزایش یافته و سمت و سوی تخصصی پیدا کند تا جایگاه و نقش اصلی خود را به دست آورد.
معاون امور مطبوعاتی و اطلاعرسانی وزیر ارشاد با بیان اینکه در وزارت ارشاد تمامی تلاش ما بر این است که این بستر رسانهای را به محیط تخصصی هدایت کنیم، ادامه داد: بایستی رسانههای متخصص با خبرنگارانی متبحر برای جامعهای که اساسا اولویت آنها مخاطب و تولید آنها متناسب با نیاز مخاطب باشد و مختصات اطلاعات آنها به سمت مختصات مورد نیاز بروز مخاطب باشد سوق پیدا کند.
خدادی گفت: جامعه امروز، جامعهای نیست که در آن کسی دنبال هوادار باشد. این که امروز در فضای مجازی محیط متفاوتی داریم انتخاب ما نیست، انتخابی تحمیل شده بر جامعه جهانی است و این فرصت بسیار مهمی است.
وی گفت: با آنچه که انجام دادهایم و آنچه که باید انجام دهیم فاصله بسیاری هست و من به سهم خودم در این راستا تلاش خواهم کرد.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0