تسریع اجرای پروژه مدول دوم تصفیه خانه فاضلاب ایلام
مدول دوم تصفیه خانه فاضلاب ایلام با سرعت بیشتری ادامه خواهد یافت بمنظور بررسی مسائل و مشکلات مدول دوم تصفیه خانه فاضلاب شهر ایلام جلسه ای با حضور مدیر عامل شرکت، معاون بهره برداری و توسعه فاضلاب شرکت ، پیمانکار و مشاور شرکت ( تکاب گستر) برگزار گردید. به گزارش روابط عمومی شرکت آب و […]
مدول دوم تصفیه خانه فاضلاب ایلام با سرعت بیشتری ادامه خواهد یافت
بمنظور بررسی مسائل و مشکلات مدول دوم تصفیه خانه فاضلاب شهر ایلام جلسه ای با حضور مدیر عامل شرکت، معاون بهره برداری و توسعه فاضلاب شرکت ، پیمانکار و مشاور شرکت ( تکاب گستر) برگزار گردید.
به گزارش روابط عمومی شرکت آب و فاضلاب استان ایلام، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب هدف از این جلسه را بررسی وضعیت اجرای پروژه مدول دوم تصفیه خانه فاضلاب شهر ایلام و اتخاذ تصمیم به منظور تسریع در اجرا و بهره برداری پروژه مذکور بیان داشتند.
مهندس تیموری افزودند: با توجه به شرایط و وضعیت بازار باید با هم اندیشی و تعامل مسائل اجرای پروژه فوق به صورت شفاف مطرح شود تا بتوان آسیب شناسی و حل مساله انجام شود.
در ادامه مدیر اجرایی این پروژه گزارش مختصری از اقدامات انجام شده ، کلیات و موقعیت طرح ، روند جذب اعتبار ، میزان پیشرفت پروژه و مشکلات موجود را بیان داشت.
در ادامه هریک از حاظرین جلسه پیشنهاداتی را در جهت پیشبرد پروژه ارائه نمودند و مقرر گردید با بررسیهای دقیق و کارشناسی شده ، اولویت بندی کارهای در دست انجام وچالش ها و مشکلات موجود با همکاری شرکت و مشاورین و پیمانکاران برطرف گردد و طرح مذکور مطابق برنامه و با سرعت عمل مطلوب انجام و به اتمام برسد .
رفع مشکل کمبود آب روستای گلان صالح آباد با توسعه 400 متر شبکه توزیع آب
رئیس اداره آبفا صالح آباد با اعلام این خبر گفت: با توجه به افت فشار آب تعدادی از مشترکان روستای گلان واقع در پشت مرکز بهداشت این روستا، به طور ویژه تامین آب این محله در دستور کار قرار گرفت و در این راستا با اجرای 400 متر شبکه توزیع آب شرب با سایز 63 میلیمتر پلی اتیلن مشکل کمبود آب این منطقه روستای رفع گردید.
وی افزود: ارائه خدمات مناسب به مشترکان نیازمند مشارکت همه مشترکین است که مدیریت مصرف آب، یکی از ضروریات می باشد
گفتنی است روستای گلان با جمعیت 760 نفری از توابع صالح آباد شهرستان مهران می باشد.
حضور مدیرعامل آبفا استان ایلام در برنامه رادیویی ایلام و توسعه
مهندس نوراله تیموری مدیرعامل آب و فاضلاب استان ایلام با حضور در برنامه رادیویی ایلام و توسعه ضمن تشریح عملکرد شرکت به پرسش های مخاطبان برنامه پاسخ داد .
مهندس تیموری در این برنامه با اشاره به اینکه آبفای ایلام قبلا متشکل از دو شرکت آب و فاضلاب شهری و آب و فاضلاب روستایی بود گفت: برابر مصوبه هیات دولت و وزارت نیرو در سال ۹۸ طرح یکپارچه سازی شرکتها اجرا شد و از ابتدای سال ۹۹ این مهم محقق شد که هر دو شرکت تحت نام شرکت آب و فاضلاب استان ایلام ادغام شدند.
مدیرعامل آب و فاضلاب استان ایلام افزود : وظیفه تامین آب شرب بهداشتی و سالم برای شهرها و روستاهای استان و همچنین دفع بهداشتی فاضلاب شهرها و روستاهای استان ایلام اصلی ترین وظیفه این شرکت است که مجموعه همکاران با تمام پتانسیل و ظرفیت خود در حال ارایه خدمت به شهروندان می باشند.
وی ادامه داد: آب و فاضلاب استان شامل ۲۱۰ هزار مشترک است که از این میزان ۱۵۲ هزار مشترک شهری و ۵۸ هزار آن را مشترک روستایی تشکیل می دهد.
۱۰۰ درصد جمعیت شهری و 98.5 درصد جمعیت روستایی استان تحت پوشش خدمات آب و فاضلاب هستند
وی تاکید کرد: ۱۰۰ درصد جمعیت شهری و 98.5 درصد جمعیت روستایی استان تحت پوشش خدمات آب و فاضلاب هستند که استان ایلام از این حیث رتبه اول کشور را به خود اختصاص داده است.
مدیرعامل آبفا استان با بیان اینکه ۵۵ درصد جمعیت شهری استان تحت پوشش خدمات فاضلاب هستند ادامه داد: در بحث فاضلاب در ۶ شهرستان ایلام، مهران، دهلران، چرداول، ایوان و درهشهر 6 تصفیه خانه فاضلاب داریم و شبکه های آن در حال اجرا و بعضا تکمیل شده اند و برای شهرستانهای ملکشاهی، آبدانان و چوار، طرح اجرای تصفیه خانه به وزارت نیرو پیشنهاد شده که در صورت تصویب، کار اجرایی آنها نیز شروع خواهد شد.
از ۵۵۵ روستای استان ۴۹۶ روستا تحت پوشش آب بهداشتی و سالم بوده
مهندس تیموری به آبرسانی به روستاهای استان اشاره کرد و گفت: از ۵۵۵ روستای استان ۴۹۶ روستا تحت پوشش آب بهداشتی و سالم بوده و ۵۹ روستای باقی مانده بهصورت ییلاق و قشلاق هستند که طبق برنامهریزیهای صورت گرفته در سالهای آتی این روستاها نیز از پوشش آب بهداشتی پایدار بهره مند خواهند شد.
وی منابع تامین آب استان را ۱۱۹ حلقه چاه، 107 دهنه چشمه و سه باب تصفیهخانه آب مطابق با استانداردهای روز دنیا برشمرد و تصریح کرد: امروزه با توجه به ارتقای بهداشت جامعه و تعیین استانداردهای مختلف جهت حفظ و افزایش سلامت مصرف کنندگان آب شرب، بعنوان حیاتی ترین ماده، مورد ارزیابی های کیفی قرار می گیرد؛ در این راستا اندازه گیری پارامترهای مختلف و مقایسه آن با استانداردهای موجود در کشور و بصورت روزانه ، کیفیت آب شهر ایلام پایش گردیده تا اقدام مناسب جهت تحقق بخشیدن به خط مشی شرکت و ارائه خدمات مطلوبتر به مصرف کنندگان انجام گیرد.
مهندس تیموری افزود: آب شهر ایلام و شهرستان های تابعه به صورت دائمی و بر اساس استانداردهای ملی و سازمان بهداشت جهانی پایش و کنترل میشود و این شرکت در راستای وظیفه اصلی خود که تامین آب سالم و بهداشتی برای مردم است، به طور مستمر آزمونهای کنترل کیفی شامل کلرسنجی، باکتریولوژی، بیولوژی، فیزیکی- شیمیایی، فلزات سنگین و ریز آلایندههای آلی را بر روی آب انجام میدهد؛ لذا شرکت آب و فاضلاب استان ایلام در راستای ارائه خدمات مطلوب به مشترکان روزانه کیفیت و کمیت آب ، توسط آزمایشگاه ها و مراکز بهداشتی، مورد ارزیابی و بررسی قرار می گیرد.
وی با بیان اینکه آب ایلام هر روز با نظارت شبکه بهداشت نمونه گیری می شود، یادآور شد: همچنین باید تاکید نمایم که تصفیه خانه آب ایلام با ظرفیت ۵۵۰ لیتر در ثانیه ، از تصفیه خانه های مدرن و بروز در کشور می باشد که آزمایشگاه مرکزی آب و فاضلاب استان ایلام دارای گواهینامه های استاندارد iso 9001:2008 – iso 14001 و OHSAS 18001 ، ایزو 17025 بر اسـاس استاندارد ISO/IEC 17025 و تایید توسط مرکز ملی نظام تایید صلاحیت ایران (NACI) بوده که مهمترین مزایای اخذ تایید صلاحیت این استاندارد برای مراکز آزمایشگاهی شرکت را می توان ارتقاء کیفیت (دقت و صحت) نتایج آزمون و قابلیت اطمینان به آنها برشمرد.
آب ایلام از جمله مطلوبترین آبهای ایران و شاید جهان است
مهندس تیموری خاطرنشان ساخت: آب ایلام از جمله مطلوبترین آبهای ایران و شاید جهان است چراکه مطلوبیت آب ایلام بالای ۹۷ درصد است و در همین راستا به شهروندان عزیز اطمینان خاطر می دهیم که آب آشامیدنی این استان بهداشتی است بگونهای که روزانه علاوه بر اینکه در آزمایشگاه شرکت آبفا مورد آزمایش قرار میگیرد، مرکز بهداشت ایلام نیز نظارت ویژهای بر کیفیت و بهداشتی بودن آن دارد.
استاندارد کشوری مصرف آب به ازای هر نفر در شبانه روز ۱۵۰ لیتر می باشد که در حال حاضر این عدد در ایلام بیش از ۳۰۰ لیتر افزایش یافته است
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان یادآور شد: استاندارد کشوری مصرف آب به ازای هر نفر در شبانه روز ۱۵۰ لیتر می باشد که در حال حاضر این عدد در ایلام بیش از ۳۰۰ لیتر افزایش یافته است
وی با بیان اینکه در بحث روستاها سرانه مصرف هر نفر تا ۶۰ لیتر در شبانه روز می باشد، اظهار داشت: در بخش مصرف آب در روستاها باید توجه داشت که بدنه جامعه شریف روستایی همراه با کشاورزی و باغداری است ولی مردم باید به این مهم توجه نمایند که قیمت تمام شده تولید هر مترمکعب آب در استان ایلام به دلیل شرایط توپوگرافی خشن به طور متوسط چه در جامعه شهری و روستایی بیش از ۲۵۰۰ تومان است و مطابق تعرفه های آب قیمت فروش آب به شهروندان ۸۰۰ تومان است و با توجه به محدود بودن منابع آب نیازمند درست مصرف کردن از سوی تمام مشترکین چه شهری و چه روستایی هستیم با توجه به اینکه در محدوده روستاها منابع آبی دیگری هم میتوان یافت تا برای مصارف کشاورزی و باغداری از آنها استفاده کرد که می طلبد جهاد کشاورزی، امور عشایری و سایر ارگانها و نهادهای ذیربط به این حوزه ورود کنند.
وی اضافه داد: با توجه به اینکه زیرساخت های آبرسانی اعم از ظرفیت انتقال آب و مخازن ذخیره و توزیع آب جوابگوی این میزان مصرف به هیچ عنوان نمی باشد از کلیه مشترکان فهیم شرکت آب و فاضلاب در سطح شهرها و روستاهای استان استدعا داریم با همکاری بیش از پیش نسبت به مدیریت مصرف آب اقدام کنند تا به دلیل افزایش بیش از حد مصرف، دچار قطعی آب و جیره بندی و یا کاهش فشار شبکه در طول شبانه روز نشویم.
وی با تاکید بر اینکه خوشبختانه نگاه مسئولین چه استانی و چه کشوری به تامین آب در استان یک نگاه ویژه است گفت: در حوزه آبرسانی به روستاها در سال ۹۳ بیش از ۱۹۳ روستا با تانکر آبرسانی می شدند که با برنامهریزیهای صورت گرفته تا پایان سال ۹۸ این تعداد روستا به ۲۳ روستا رسیده است و برنامه ما این است تا دو سال آینده این تعداد روستا نیز به صفر برسد و اولین استان در کشور باشیم که ۱۰۰ درصد جامعه روستایی از آب بهداشتی و سالم بهره مند می گردند.
مهندس تیموری تصریح کرد: در بحث شاخص های بهره مندی در حوزه شهری و در بحث آبرسانی خوشبختانه شاخص ۱۰۰ درصدی میباشد و جامعه روستایی طبق شاخصها در گذشته ۶۶ درصد بوده که با انجام پروژه های عظیم صورت گرفته این شاخص به ۸۰ درصد رسیده البته باید توجه داشت که شاخص متوسط کشوری در حال حاضر ۷۵ درصد می باشد.
مدیرعامل آبفای استان در خصوص ارسال پیامکی قبوض گفت: در بحث قبض های پیامکی و عدم ارسال آن یا عدم دریافت از سوی مشترکین و مشکلاتی که در پی دارند باید گفت طبق دستور ستاد مبارزه با کرونا و ریاست رئیس جمهور محترم و همچنین حسب دستور وزیر محترم نیرو از ابتدای سال این مهم صورت گرفته است و هم اکنون توزیع قبوض به صورت پیامکی است که تعداد معدودی از مشترکین شماره تماس آنها در سیستم ثبت نشده و پیگیری این مهم هستیم که شماره تماس این عزیزان نیز در سامانه آب و فاضلاب استان ثبت شود تا این عزیزان از لینک پیوستی پیامک بتوانند فیش خود را مشاهده نموده و نسبت به پرداخت آن اقدام نمایند.
مهندس تیموری در خصوص افت فشار آب در برخی مناطق شهر ایلام اظهار داشت: مقداری از این موضوع به فرسودگی شبکه برمی گردد اما بخش اعظم آن را مصرف شهروندان تشکیل می دهد هرچند تعداد بسیاری از شهروندان عزیز الگوی مدیریت مصرف را رعایت میکنند اما تعدادی نیز هستند که بارها مشاهده گردیده با شیلنگ آب اقدام به شستشوی خیابانها میکنند که این عمل ناشایست این شهروندان در این مقطع زمانی و با وجود کولرهای آبی با مصرف ۲۵۰ در شبانه روز، وجود بیماری کرونا که خود ۳۰ درصد مصرف آب را در ایلام افزایش داده و همچنین در بحث فضای سبز شهر ایلام ۲۲۰ در ثانیه مصرف آب داریم و همه این عوامل باعث افت فشار آب در برخی مناطق شده است و این در حالی است که کل آب ورودی به ایلام 1100 در ثانیه است.
وی به مشکل قطعی آب در بازه های زمانی مختلف در شبانه روز، گفت : در برخی مناطق از شهر ایلام به دلیل ذخیره سازی آب برای مصرف روزانه، ساعت ۱۲ شب تا ۶ صبح با قطعی آب مواجه هستیم که تمامی شهروندان عزیز ضمن پوزش به دلیل ایجاد این محدودیت، خواهان همکاری با شرکت آبفا در جهت گذراندن این ایام سخت هستیم .
مهندس تیموری تصریح کرد : برای عبور از پیک گرما و اوج مصرف نیازمند مدیریت مصرف آب هستیم چرا که منبع جدیدی برای استفاده از آن نداریم و هم اکنون از منابع موجود با تمام ظرفیت استفاده می کنیم و علیرغم سرریز کردن سد ایلام اما ظرفیت خط انتقال آب از سد به شهر ایلام طبق قانون ۵۰۰ لیتر در ثانیه است که هم اکنون ما با ۶۰۰ لیتر در ثانیه از آن بهره می گیریم و هر آن امکان دارد این خط انتقال با مشکل مواجه شود که عملا خدمت رسانی به شهروندان هم دچار مشکل خواهد شد .
وی در خصوص طلب کارگران از پیمانکاران شرکت آب و فاضلاب از این عزیزان خواست تا از طریق مراجع صالح قضایی اقدام نمایند.
مدیرعامل آبفای استان از شهروندان عزیز خواست تا در مصرف آب صرفهجویی نموده و با مدیریت صحیح مصرف آب، همیار و همکار خادمان خود در شرکت آب و فاضلاب استان باشند .
مهندس تیموری در پایان این برنامه ضمن تقدیر از همراهی اصحاب رسانه در انتقال دغدغه ها و آگاهی رساندن به شهروندان در جهت درست مصرف کردن آب، اظهار داشت: رسانه های استان در بحث چالش های مصرف آب، به درستی با شرکت هماهنگ هستند که جا دارد از رسانههای استان چه مکتوب، چه دیداری و شنیداری تقدیر و تشکر نمایم که همواره پای کار هستند و امیدوارم این همکاری و هماهنگی تداوم یابد .
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0