بهترینهای ایران را به بهترین های جهان تبدیل میکنیم

در حاشیه نشست 60 سالگی دانشکده برق دانشگاه صنعتی شریف

مصاحبه خبرگزاری برقاب با مخترع فیبر نوری در کشور ، دکتر جواد صالحی

بهترینهای ایران را به بهترین های جهان تبدیل میکنیم

دکتر جواد صالحی استاد ممتاز  و عضو هیئت علمی مرکز کوانتوم شریف نیز هست. ایشان به دلیل مشارکت در اختراع و اصول بنیادی سیستم‌های ارتباطی چندگانه تقسیم کد نوری و کدهای متعامد نوری، به عنوان عضوشاخص انجمن اپتیک آمریکا (OSA) OPTICA 2024 معرفی شده است.

جواد صالحی دورهٔ کارشناسی را در رشتهٔ مهندسی برق در دانشگاه کالیفرنیا، ارواین در آمریکا گذراند و پس از آن تحصیل را تا پایان دورهٔ دکتری در دانشگاه کالیفرنیای جنوبی ادامه داد و در سال ۱۳۶۳ فارغ‌التحصیل شد. او در فاصلهٔ سال‌های ۱۳۶۰ تا ۱۳۶۳ در مرکز علوم مخابرات در دانشگاه کالیفرنیای جنوبی به عنوان یک پژوهشگر تمام‌وقت مشغول به‌کار بوده و در زمینه سامانه‌های مخابرات طیف گسترده به تحقیق می‌پرداخت. او از سال ۱۳۶۳ تا ۱۳۷۲ عضو کادر فنی گروه تحقیقات کاربردی در آزمایشگاه‌های بل بود. وی از بهمن ۱۳۶۸ تا خرداد ۱۳۶۹ در آزمایشگاه اطلاعات و سامانه‌های تصمیم‌گیری دانشگاه ام‌آی‌تی به‌عنوان یک پژوهشگر میهمان، در زمینهٔ شبکه‌های دسترسی چندگانه نوری مشغول به فعالیت بود، و هم‌اکنون عضو هیئت علمی دانشکدهٔ مهندسی برق دانشگاه صنعتی شریف با درجه علمی استاد تمام می‌باشد.او از پاییز سال ۱۳۷۸ تا پاییز ۱۳۸۰ به عنوان رئیس گروه سیستم‌های مخابراتی موبایل و معاون مدیر مسوول آزمایشگاه CDMA پیشرفته و باند پهن در مرکز تحقیقات مخابرات ایران، در زمینه تکنیک‌های CDMA پیشرفته برای سیستم‌های مخابراتی نوری و رادیویی مشغول پژوهش بوده‌است. زمینه‌های تحقیقاتی مورد علاقهٔ وی شبکه‌های دسترسی چند گانه نوری، به ویژه متعامد، درسیستم‌های CDMA می‌باشد. کارهای او در زمینهٔ CDMA نوری ثبت انحصاری محصول در آمریکا را به ارمغان آورده‌است. او در سال ۲۰۱۱ به دلیل «مشارکت در اصول بنیادین شبکه‌های دسترسی چند گانه نوری» به عنوان فلوی IEEE انتخاب شد.[۳] او عضو جامعه نظریه اطلاعات IEEE است. او عضو کمیتهٔ برگزاری اولین و دومین کنفرانس IEEE درزمینه اطلاعات عصبی بود و در ماه اردیبهشت ۱۳۸۰ به عنوان دبیر بخش CDMA نوری در مجله مخابرات IEEE برگزیده شد.

دکتر جواد صالحی استاد ممتاز دانشکده مهندسی برق دانشگاه صنعتی شریف به دلیل مشارکت در “اختراع و اصول بنیادی سیستم‌های ارتباطی چندگانه تقسیم کد نوری و کدهای متعامد نوری”، به‌عنوان عضوشاخص(Fellow) انجمن اپتیک آمریکا (OSA) OPTICA 2024 معرفی شد.

ایشان با اشاره به گرایشهای دانشکده برق که شامل : دانشکده مهندسی برق دانشگاه صنعتی شریف چندین گرایش تخصصی ارائه می‌دهد. این گرایش‌ها شامل الکترونیک، سیستم‌های انرژی الکتریکی، مخابرات، کنترل، سیستم‌های دیجیتال و بیوالکتریک هستند.اشاره داشتند که خوشبختانه روند مهاجرت نخبگان خصوصا در دانشگاه شریف در سالهای اخیر کاهش یافته و میتوان به توسعه تکنولوژی های پیشرفته در حوزه انرژی برق امید داشت.