اجرای پروژه های تحول آفرین شهرداری در قائم شهر

در آخرین روز از هفته دولت با خرد جمعی شهردار و شورای قائم شهر همچنین مشارکت اداره کل راه و شهرسازی در طرح های بازآفرینی شهری و اداره کل راهداری در غیر همسطح چمازکتی اتفاقات مبارک عمرانی با محوریت شهرداری در قائم شهر رقم خورد کلنگ زنی پروژه های غیر همسطح ۴ راه جویبار مدخل […]

در آخرین روز از هفته دولت با خرد جمعی شهردار و شورای قائم شهر همچنین مشارکت اداره کل راه و شهرسازی در طرح های بازآفرینی شهری و اداره کل راهداری در غیر همسطح چمازکتی اتفاقات مبارک عمرانی با محوریت شهرداری در قائم شهر رقم خورد کلنگ زنی پروژه های غیر همسطح ۴ راه جویبار مدخل ورودی چمازکتی و جاده جویبار، فرهنگسرای بزرگ حاشیه سیاه رود، طرح رو کناری سیاه رود همچنین افتتاح پروژه ای گرمخانه برای بی سرپناهان، سالن ورزشی بانوان ترک محله، ساختمان مدیریت بحران از این دست امور بوده اند، ضمن اینکه کیوان مرادیان یکی از نمایندگان حوزه انتخابیه غایب بزرگ بوده است

صالح زاده که در سن جوانی تصدی شهرداری قائم شهر را بعهده گرفت و با پروژه غیر همسطح میدان امام قائم شهر مطرح شد توانست گره کور ترافیک را در میدان امام که سر جاده های کیاکلا، ساری، بابل، خیابان بابل، خیابان رینگ داخلی کفشگر کلا بهم تنیده شده بودند را حل کند و دعای دهها هزار شهروند و اهالی داستان‌های اطراف و مسافرین را پشتوانه خود قرار دهد، او با نهضت موزائیک فرش و حفر جداول جهت آب‌های سطحی و دیگر امور میان بخش اعظمی از کسبه بازار اعتبار کسب کرد، با پرهیز و عدم همراهی در رانت مجتمع نگین قائم شهر خود را به بخش قابل توجهی از تحلیلگران قبولاند هر چند از پاکدستی مالی دستگاه‌های نظارتی و بازرسین مالی باید سخن گویند. او تلاش می کند فارغ از مباحث سیاسی و حزبی که این خود حکایت از مهارت در قاعده بازی سیاسی دارد ، به لحاظ عمرانی پای در جا پای کرباسچی، صادقلو، قالیباف، عبوری البته در حد شهر قائم شهر بگذارد، هر چند حواشی هم در مورد این ۴ مدیران ذکر شده وجود دارد و بخشی از اتهامات قابل کتمان یا دفاع هم نیست اما در مقابل، اجرای غالب پروژه های کلان با مدیریت ایشان قابل چشم پوشی نیست، که شهردار قائم شهر می تواند از کارهای خوب این اشخاص الگو برداری کند. صالح زاده به شروط : رعایت تقسیم عادلانه امکانات شهری ، شفافیت کامل مالی و صداقت در پاکدستی ، جلوگیری از تحمیل نیرو از سوی اعضای شورای شهر که در گذشته مرسوم بوده، توصیه ناپذیری در مقابل درخواست‌های نامتعارف متنفذین، منفک کردن یا به سود رساندن نساجی شماره یک، تعیین تکلیف مجتمع نگین، حل معضل ترافیک در ورودی نساجی شماره ۲ مدخل ورودی شهرک یثرب که به زودی حدود ۱۰۰ واحد مسکونی مجتمع ظفر مسکن مهر افتتاح خواهد شد، تقسیم عادلانه رفاه و عمران در سطح شهر، پروژه های اقتصاد شهری، گردشگری شهری، زیباسازی شهری و درآمد پایدار، به ویژه امور اجرایی عمرانی، روکش آسفالت محله های کم برخوردار شهری، توجه به مراجعه کنندگان کم درآمد، اجرای پروژه رود کناری در تلار، و… را اگر استارت بزند یا به سرانجام برساند، می تواند نام خود را همچو مهندس آرمان ذوب آهن در معادن البرز مرکزی سوادکوه برای همیشه ماندگار کند. صد البته ، مشارکت در ساخت پروژه های پارک جنگلی تلار جاده نظامی، زیرگذر کوچکسرا، غیر همسطح میدان امام، مشارکت در پروژه الغدیر انتهای کمربندی شهید خلبان مهدوی و اطلاع از مراحل تقاطع غیر همسطح شهید مهدوی و همکاری متناسب با رسالت شهرداری در این پروژه، اجرا یا مشارکت یا اطلاع از دیگر کلان پروژه ها از صالح زاده و ۳ دوره حضور در شهرداری و یک دوره تصدی در سازمان همیاری شهرداری ها و یک دوره عضویت شورای شهر، نزدیکی بیشتر به نماینده عضو کمیسیون عمران از وی مدیری زیرک، آبدیده و عملیاتی ساخته است، بی هیچ تردیدی انتقادات هم به این شهردار جویای نام وارد هست که عدم حل مباحث حقوقی زمین نساجی شماره ۲ به تیم مدیریت شهری، فرماندار و نمایندگان مجلس وارد هست.
آنالیز کامل عملکرد شهردار به وقت دیگر تقدیم خواهد شد.
و در این بخش تنها گزارش تحلیلی از : گرمخانه، پروژه غیر همسطح چمازکتی، ساختمان مدیریت بحران، طرح رود کناری سیاهرود، فرهنگسرا، سالن ورزشی بانوان، توسط نگارنده (عبدالله شهمیر ) تقدیم می شود.

کلنگ زنی پروژه بزرگ فرهنگسرای قائم شهر

آخرین روز هفته دولت در سال ۱۴۰۰ خورشیدی روزی کم نظیر در مدیریت شهری، پروژه های عمرانی و رفاهی برای قائم شهر بود. در این روز بنابه مصاحبه مطبوعاتی شهردار صالح زاده، پروژه بزرگ فرهنگسرای قائم شهر در حاشیه سیاهرود با حضور عبوری معاون وزیر راه و شهرسازی بر زمین زده شد. صالح زاده در تکمیل توضیحات خود گفت این پروژه از محل اعتبارات بازآفرینی شهری با تامین اعتبار ۱۳ میلیارد تومانی از سوی شرکت بازآفرینی وزارت راه و شهرسازی، که شهرداری پس از آزاد سازی حریم سیاهرود ۷۰۰۰ متر ملک در اختیار شرکت مذکور قرار داد و شرکت بازآفرینی شهری نیز انتخاب پیمانکار را انجام داد مقرر گردید تا دهه فجر فرهنگسرای بزرگ را به سرانجام برساند که شامل سالن با طرفیت ۶۰۰ صندلی و کاربری متعدد، آمفی تئاتر و سالن سینما و…می باشد

طرح رود کناری 

شهردار قائم شهر از انجام طرح رودکناری در حاشیه سیاهرود با اعتبارات بازآفرینی شهری خبر داد. ایشان بیان کرد ساماندهی، آزادسازی حریم و اجرای مبلمان شهری از جمله پروژه‌های این طرح خواهد بود ضمن اینکه از قول عبوری معاون وزیر راه و شهرسازی افزایش اعتبار را مطرح کرد که البته از نگاه نگارنده افزایش در طرح بازیافت کار سختی هست.

شهردار صالح زاده برخلاف معمول بعضی از مدیران، موفقیت ها را مصادره به مطلوب و بنام خود ثبت نکرد. بلکه به رسم عدالت، اخلاق و ادب در پیگیری امور اجرایی و عمرانی از همدلی شورا و شهردار برای انجام امور مهم شهری سخن به زبان آورد و از خدمات آقای عبوری معاون وزیر و شهرسازی،رئیس شورا، فرماندار، آیت الله معلمی تقدیر کرد، البته ماه گذشته تنظیم کننده این یادداشت گفتگویی با دکتر سید محمد نظری مدیرکل راه و شهرسازی در مورد ابلاغ ۹۲ میلیارد تومانی طرح های بازآفرینی شهری در مازندران را رسانه ای نمود که احتمالا سهوأ در مصاحبه صالح زاده اسمی از ایشان از سوی شهردار به میان نیامد.

ابر پروژه مهم غیر همسطح چمازکتی

دهه ۶۰ و ۷۰ را به یاد داریم که تردد از کمربندی و از خیابان جویبار به جاده جویبار، چمازکتی، دیگر روستاهای اطراف، و… به نوعی به دلیل سرعت بالای ماشین های سبک و سنگین و تداخل مسیر از جویبار و…. بازی با مرگ بوده به ویژه برای کودکان، کهنسالان، بیماران و محصلین که در سال ۱۳۷۶ با احداث پل عابر پیاده تنها ترد برای جوان‌ترها آسان شد و مدتی بعد با دور برگردان درویش مزار و نزدیک کوچکسرا بخشی از مشکلات کمتر شد، اما اصل مشکل باقیست. صدای مطالبات مردمان تردد کننده از این ناحیه بلند بود . اهالی چمازکتی که در( حد خود به لحاظ جمعیت و امکانات می تواند باذشهرهایی همچو ارطه و پل سفید و خوش رود پی قیاس شود) ، جویبار و روستاهای دهستان های اطراف حتی مسافران جهت احداث زیر گذر ،مطالبه جدی و مصرانه داشتند تا اینکه شهردار صالح زاده و شورای شهرقائم شهر در دوره ششم شورا به این مطالبات لبیک گفتند. پس از تقدیم پلن پروژه، طرح توجیهی، با برنامه مدون و دفاع در شورای ترافیک و کمیسیون‌های استانی بالاخره مجوز احداث تقاطع غیر همسطح چمازکتی را با مشارکت سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای گرفتند. زمانیکه کلنگ استارت عملیات بر زمین کوبیده می شود حتما از قبل تغییر مسیر شرکت‌های خدمات رسان برای خطوط، نظیر آب، برق، تلفن، کابل نوری، گاز با پرداخت غرامت انجام می شود. در ادامه صالح زاده عنوان کرد ۲۵ میلیارد تومان باکس از سوی سازمان راهداری تامین شد. شهرداری قائم شهر نیز ۲۵ میلیارد تومان بابت رمپ،پیمانکار، آسفالت، روشنایی، ابنیه و…. را تقبل کرد ، این خبر موجب شادمانی مردمانی که هرروزه به چمازکتی، روستاهای جاده جویبار، جویبار یا به قصد تفرج به دریا تردد داشتند، گردید که زحمات تمامی دست اندرکاران قابل تقدیر هست. شهردار صالح زاده عرض زیرگذر غیر همسطح را ۱۰ متر بدون احتساب پایه و بصورت لاین های رفت و برگشت و بازه زمانی پایان را ۱۵ ماهه اعلام کرد. ضمن اینکه از اعضای شورا و سایر دست اندرکاران مانند نمایندگان، آیت الله معلمی، مقامات وزارت راه در راهداری، فرماندار و… تشکر کرد و همدلی شورا را برای اجرای پروزه ستودنی دانست.

ساختمان مدیریت بحران

به عقیده نگارنده متن، توان مدیریتی یک مدیر در تنگناهای مالی و… و در بحران هویدا می شود وگرنه در زمان هایی به مانند نفت ۱۷۵ دلاری دولت اول دکتر احمدی نژاد و در مواقع درآمد و آرامش که همه چیز عالیست، مدیریت کردن راحت تر هست اما در شرائط تنگناههای مالی، در بحران غیر عادی و بروز حوادث مهیب که چرخه کار از حالت عادی منحرف می شود، مدیریت کردن هنر هست که این هنر در ساخت زیر گذر همسطح میدان امام، استارت زیر گذر چمازکتی، زیر گذر کوچکسرا، حتی دوره شهردار دیگر در پل جانبازان متجلی ، هنر مدیریت در دیگر امور مانند مجتمع غیر همسطح الغدیر با محوریت وزارت راه نمایان شد و ناکارآمدی از سال ۱۳۹۳ در تقاطع غیر همسطح شهید مهدوی خیابان تهران، پل پل سفید، قطعه بالا زیراب توسط شرکت زیر ساخت نیز مشاهده گردید، اما شهردار صالح زاده در ملک موتوری شهرداری قائم شهر احداث ساختمان مدیریت بحران را برای شرائط اضطرار و بحران کلید زد. شایان ذکر هست مدیریت بحران دارای ۱۴ کمیته متشکل از سازمان‌های انتظامی، امدادی، درمانی و بهداشتی، خدمات رسان گاز و برق و آب و تلفن، شهرداری و…. هست که احداث مرکز فرماندهی و هماهنگی عملیات را صالح زده شهردار قائم شهر کلید زد که ارزش این پروژه در حوادث سهمگین معلوم خواهد شد.

پروژه گرمخانه 

شهرستان قائم شهر بر مبنای سرشماری سال ۱۳۹۵ حدود ۳۱۰ هزار نفر جمعیت که اگر آمار شهرستانهای سوادکوه، سوادکوه شمالی، سیمرغ، جویبار به آن افزوده شود حدود ۵۰۰ هزار نفر خواهند بود و اگر ۲۰۰ هزار خوش نشین دیگر استان‌ها و مسافرین در حال اتراق افزوده شود ۷۰۰ هزار نفر جمعیت خواهند بود که احداث گرمخانه برای مددجویان می بایست در قائم شهر دایر می شد به هر دلیل شهرداران، شورا و، روسای بهزیستی، فرمانداران و اعضای کمیته ساماندهی این ۵ شهرستان از این امر غفلت کردند تا اینکه این کار نیک ۸ شهریور ۱۴۰۰ خورشیدی با افتتاح گرمخانه شهرداری قائم شهر به سرانجام رسید که این اقدام خیرخواهانه شهردار صالح زاده و شورا از هر زمانی که استارت آن آغاز شده تا به امروز که افتتاحیه می باشد قابل تمجید و کاری انسانی هست در این گرمخانه به طرفیت ۱۰۰ نفر و جنسیت ۵۰ مرد و ۵۰ خانم قابل سرویس دهی هست، البته مباحت بهیار، پزشک و مددکاران نیز مباحثی دیگر هست، شهردار از خیرین جهت مساعدت به این طرح اکرام انسانی دعوت بعمل آورد چون بهداشت، غذا، تامین البسه، پتو، بازتوانی و…. هزینه های خاص خود را خواهد داشت، در هفته گذشته نگارنده این گزارش تحلیلی و آقای آرین شهمیر خبرنگار نوجوان گزارشات جداگانه ای در خصوص کودکان کار، تکدی گران و لزوم گرمخانه برای جامعه هدف منتشر کردند.(کودکان کار در پروژه گرمخانه تعریف نمی شوند. ) ، صالح زاده اعتبار آماده سازی گرمخانه را ۵ میلیارد تومان اعلام کرد. البته این ارقام به ارزش پولی امروز، مبالغ بالاتری خواهد بود.

سالن ورزشی بانوان 
یکی از نشانه های مدرنیته بودن، اجرای عدالت شهری، مساوات و عدالت ایرانی و اسلامی بنابه مقتضیات نیاز سنجی ، توجه به بانوان و تقسیم عادلانه امور رفاهی در سطح شهر به ویژه در نواحی کم برخوردار بیرون از مرکز شهر هست که احداث سالن ورزشی در ترک محله خیابان مولوی یکی از نشانه های این بلوغ تقسیم امور رفاهی هست. صالح زاده شهردار قائم شهر اعتبار این پروژه که افتتاح گردید را ۱۰ میلیارد تومان از محل بازآفرینی شهری دانست که زمین از سوی شهرداری واگذار شد و به ارزش پولی امروز حدود ۱۵ میلیارد تومان تخمین زده می شود. صالح زاده نشان داد پیگیر خوبی برای این قبیل امور در پیوست فرهنگی و ورزشی در شهرداری هست و امور را فقط خلاصه در اصل مهم عمران نمی داند البته در ایران، علاوه بر زحمات شهرداران، اداره کل راه و شهرسازی نیز دخیل هست
پروژه‌های بازآفرینی را مدیران کل راه و شهرسازی استانها انتخاب و به تهران پیشنهاد می‌دهند، بعد از تصویب، نیز منابع مالی پروژه توسط ادارات کل راه و شهرسازی پرداخت می شود
ضمن اینکه نظارت بر اجرای پروژه هم بعهده کارشناسان اداره کل راه و شهرسازی میباشد لذا طرحهای بازآفرینی کاری مشارکتی بین اداره کل مذکور ، شرکت بازآفرینی وزارت راه و شهرسازی و شهرداری ها در کشور هست.
اجرای پروژه های بازآفرینی یکی از چندین ماموریت اداره کل راه و شهرسازی است.که صالح زاده توانست مشارکت خوبی با بازآفرینی و راه و شهرسازی انجام دهد و خوش بدرخشد. در مازندران سه سال اخیر عملکرد اداره کل راه و شهرسازی در رتبه اول و دوم کشور قرار گرفته در حوزه تحصیل اراضی زمین برای طرح اقدام ملی راه و شهرسازی مازندران رتبه اول ایران را داراست که از سوی وزیر محترم هم در سالجاری مورد تقدیر واقع شد. حال عملگرایی و تحول خواهی عباس صالح زاده برای شهر قائم شهر و همراهی سیدمحمد نظری مدیرکل راه، شهرسازی و حمایت اعضای شورا و دیگر دست اندرکاران، پروژه های باز آفرینی به مردم هدیه می گردد. که صالح زاده در اولین فرصت ملک های مورد نظر را برای اجرای پروژه ها در اختیار قرارداد و لازم هست شهرداران زیراب، شیرگاه و پل سفید در این مورد صالح زاده را الگو قرار دهند.

با توجه به شرائط تحریم و وضع بد اقتصادی که شرایط سخت اقتصادی بر همگان آشکار هست، مهندس عباس صالح زاده شهردار قائم شهر توانست با همراهی اعضای شورا، نماینده مجلس خبرگان رهبری، فرماندار، نمایندگان مجلس، مقامات وزارت راه و شهر سازی از جمله مدیر کل راه و شهرساز ی، مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای، مدیرعامل شرکت بازیافت، عبوری معاون وزیر، مشاورین طرح، کارکنان شهرداری، پیمانکاران، همسایگان مجاور طرح ها و دعای خیر مردم، به ویژه سهامداران اصلی شهر یعنی شهروندان که از محل عوارض ایشان برخی از پروژه های مهم و حساس شهری را بعضأ در زمره پروژه های فرا شهرستانی که در طول پروژه های ملی هستند را به سرانجام برساند یا استارت بزند و جالب آنکه منابع مالی پیاده سازی طرح در اجرای پروژه ها را یا بصورت مشارکتی یا با محوریت شهرداری مهیا نموده است. بی هیچ تردیدی تمجید و تقدیر از اینگونه امور که باعث تحول و تغییر مثبت سیمای شهر می شود. هرگز مانع از انتقادات و پیشنهادات نگارنده، تحلیلگران، پژوهشگران و خبرنگاران نخواهد بود که تعهد به رسالت قلم، راهکارهای کارشناسانه با پشتوانه مطالعهگاتی مهم است.

 

 

خبر: عبدالله شهمیر شورمستی