صرفه جویی در مصرف آب با انسداد چاه ها

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان همدان در جلسه شورای حفاظت از منابع آب استان از صرفه جویی در مصرف  بیش از ۱۰میلیون مترمکعب آب ناشی از انسداد چاه‌های غیرمجاز خبر داد. به گزارش برقآب و روابط عمومی شرکت آب منطقه‌ای استان همدان، مهندس منصور ستوده مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای همدان در چهل و هشتمین جلسه […]

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان همدان در جلسه شورای حفاظت از منابع آب استان از صرفه جویی در مصرف  بیش از ۱۰میلیون مترمکعب آب ناشی از انسداد چاه‌های غیرمجاز خبر داد.

به گزارش برقآب و روابط عمومی شرکت آب منطقه‌ای استان همدان، مهندس منصور ستوده مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای همدان در چهل و هشتمین جلسه شورای حفاظت از منابع آب استان گفت: در سال آبی ۹۸_۹۹ نسبت به سال آبی قبل با افت میزان بارش مواجه بودیم به عبارتی میانگین بارش در سال آبی جاری ۴۶۰میلی‌متر است و سال آبی پیش میزان بارش به طور میانگین ۶۰۶میلی‌متر بود.

ستوده با بیان اینکه میزان بارش میانگین در بلند مدت ۳۴۹میلی‌متر است، گفت: با مقایسه میزان بارش در سال جاری آبی با بارش بلند مدت در می‌یابیم که میزان بارش گرچه در نسبت به سال قبل کاهشی بوده است اما نسبت به بلند مدت روندی افزایشی داشته است.

وی افزود: در پی این بارش‌ها حجم مناسبی از آب در مخزن سدها انباشته شده است. اکنون ۷۲درصد مخزن سد اکباتان، ۶۹درصد آبشینه، ۷۹درصد شیرین‌سو، ۹۶درصد کلان، ۷۷درصد سرابی و ۳۵درصد مخزن سد شنجور پر است.

وی با بیان اهم اقدامات در راستای صیانت، تعادل‌بخشی و احیا منابع آبی، اظهار کرد: از آغاز سالجاری تا کنون ۲۹۹چاه غیرمجاز پر و مسدود شد که در نتیجه این اقدام نزدیک به ده میلیون و پانصد هزار مترمکعب آب صرفه‌جویی شد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان همدان اعلام کرد: کبودرآهنگ با ۱۰۴ چاه و فامنین با یک چاه بیشترین و کمترین تعداد انسداد چاه‌های غیرمجاز را به خود اختصاص دادند. نا گفته نماند که همدان نیز با انسداد ۷۳چاه غیرمجاز در رتبه دوم قرار گرفت.

وی خاطرنشان کرد: علاوه بر انسداد چاه‌های غیرمجاز، با جدیت به نصب کنتورهای هوشمند تاکید شد و طی پنج ماه نخست سال‌جاری ۲۳۶کنتور نصب شد. طبق پیش‌بینی برنامه اقتصاد مقاومتی تا پایان سال ۱۳۹۹ نصب کنتور به ۵۰۰عدد خواهد رسید.

در ادامه این جلسه مهندس فرزانه سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری همدان ضمن تاکید بر تشکیل مستمر جلسات شورای حفاظت در شهرستانها، گفت: در این خصوص فرمانداران مورد ارزیابی قرار خواهند گرفت و از بهترین عملکرد تقدیر خواهد شد.

وی افزود: همه دستگاه های ذیربط که از اعضای شورای حفاظت هستند باید تلاش کنند که مصوبات این جلسات پیگیری و در جلسات بعدی گزارش کاملی از آن را ارائه نمایند.

فرزانه گفت: خروجی جلسات شورای حفاظت در سطح استان باید مصوباتی باشد که کمک به احیاء و صرفه جویی در منابع آبی استان باشد.